Η κοροιδία πάει σύννεφο. Γιατί αφού δεν ακολουθούν την απλή, την πιο ορθή και αποτελεσματική διαδικασία τότε οι λίστες είναι κόλπο καθαρής και αποπροσανατολιστικής επικοινωνίας.

Δώσε σου λέει μπόλικη καχυποψία ώστε να ερεθιστεί η φαντασία του κάθε πολίτη και έτσι εκείνος και να μαδάει την μαργαρίτα. Είναι η δεν είναι λαμόγιο ο τάδε και ο δείνα βουλευτής;

Ετσι ροκανίζουμε χρόνο. Ετσι του πετάμε ένα ξεκοκόματο ότι τάχα μου το κυβερνητικό σύστημα με ολόκληρο το καθ ύλην αρμόδιο προσωπικό ψάχνουν τους κλέφτες. Ετσι πετάμε την μπάλα στην κερκίδα. Και έτσι το τέλος άνθρακας ο θησαυρός

Οπως ας πούμε με τον Τσοχατζόπουλο. Γιατί ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι ολομόναχος ο Ακης κατάφερε να κλέψει από τον δημόσο κορβανά ένα σκασμό λεφτά και ταυτόχρονα να διαφεύγει από την τσιμπίδα του Νόμου.

Μα ποιος είναι; Ο Αλ Καπόνε είναι; Και γιατί ουδείς μπορεί να καταπιεί την γνωστή συνταγή αποπροσανατολισμού, δηλαδή πετάμε λάσπη και όποιον πάρουν τα σκάγια και στο τέλος τίποτα μα απολύτως τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί. Αν πραγματικά θέλουν τότε μπορούν. Πως; Μα η διαδικασία είναι απλή. Μία και μοναδική. Ακολουθώντας την πορεία του χρήματος. Αμ πως!

Δηλαδή με πόση ακίνητη και χρηματική περιουσία είχες εισέλθει στην πολιτική και με πόση έχεις τώρα καταλήξει στην Βουλή. Εσύ, η γυναίκα σου, τα παιδιά σου, τ αδέλφια σου και οι γονείς σου. . Πατ κιουτ. Για όλους τους πολιτικούς. Ανεξαρτήτως κομματικής σημαίας και αξιώματος. Από τους πρωθυπουργούς μέχρι τους τελευταίους της Βουλής.

Μόνο έτσι η λίστα με τους πραγματικούς ληστές θα είναι ατράνταχτη και σωστή. Μόνο έτσι θα πληρώσουν τα λαμόγια και οι επίορκοι πολιτικοί. Μόνο έτσι θα ξεμπερδέψουν από την περιρρέουσα καχυποψία οι τίμιοι και οι σωστοί. Και μόνο έτσι επιτέλους μια στοιχειώδης δικαιοσύνη θα αποδοθεί.

Και κάτι ακόμα που έχει να κάνει με όλους εκείνους τους βουλευτές που εξοργισμένοι στα κανάλια ισχυρίζονται ότι δεν είναι όλοι κλέφτες. Οπως ας πούμε δεν είναι φοροφυγάδες όλοι οι γιατροί. Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι διαπλεκόμενοι.

Και πάει λέγοντας. Συμφωνώ και προσυπογράφω την αγανάκτησή τους. Ομως τα λόγια δεν αρκούν, Πράξη αγαπητέ μου. Είσαι τίμιος και καθαρός; Τότε πάση θυσία πρέπει με τις δυνάμεις που σου αναλογούν να αγωνιστείς για την αποκάλυψη των επίορκων και την πλήρη αποκατάσταση των τίμιων.

Εσύ, ως βουλευτής κρατάς το μαχαίρι εσύ το πεπόνι. Πως; Ακόμα και με την παραίτησή σου. Μόνο έτσι το διαπλεκόμενο σύστημα θα τιμωρηθεί και μόνο έτσι εσύ θα αθωωθείς.

Αλλιώτικα κάτι κρύβεις κι εσύ. Αλλλιώτικα είσαι υποτελής. Αλλιώτικα ακόμα και σ αυτές τις κρίσμες, οριακές ώρες της πατρίδας και της καταστροφής, βάζειw πάνω απ όλα το κόμμα σου και την παρέα σου. Για όνομα του θεού.

Το ζήτημα με τις λίστες είναι απλό. Είσαι αθώος; Απόδειξη! Με την σιωπή, την ακινησία και την ακατάσχετη αερολογία σου είναι σα να ομολογείς σε μένα το καχύποπτο ότι τα φαγες κι εσύ!