Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα »κόλλησαν» αυτή τη φορά στα διαρθρωτικά μέτρα ελέγχου των δαπανών σε καίρια υπουργεία , όπως αυτά της Υγείας, της Άμυνας, της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Εσωτερικών, καθώς και σε εκείνα που προβλέπονται και περιγράφονται από το υπουργείο Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι εμπειρογνώμονες της τρόικας πέρα από τις εμμονές που τους χαρακτηρίζουν ήταν εξαιρετικά καχύποπτοι με τις προβλέψεις των αρμοδίων υπουργών.

Και μάλλον δικαίως αφού στο υπουργείο Υγείας τα περασμένα χρόνια παρήχθη το 50% της αύξησης του δημοσίου χρέους και τίποτε δεν μοιάζει ικανό να αναιρέσει τις σπάταλες επιλογές πρώτα του Νικήτα Κακλαμάνη και μετέπειτα του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Το υπουργείο Άμυνας φέρει όλες τις αμαρτίες της ελληνικής πολιτικής και τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών κουβαλούν την »κατάρα» του νεοελληνικού κράτους.

Οσο για το υπουργείο Οικονομικών, αυτό συνοδεύεται από το αμάρτημα της φοροδιαφυγής, το οποίο ουδέποτε αντιμετώπισε.

Και ενδεικτικό του διαχρονικού αμαρτήματος είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τα περίπου 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους μόνο περίπου 20.000 δήλωσαν για το 2009 ετήσια εισοδήματα υψηλότερα των 100.000 ευρώ.Υποθέτουμε μάλιστα
ότι οι περισσότεροι αυτών είναι καλοπληρωμένοι μισθωτοί και όχι ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες , εμπορευόμενοι ή κεφαλαιούχοι, η πλεινότητα των οποίων δήλωνε τότε κάτω από το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ.

Όσο λοιπόν η ελληνική πολιτική δεν ξεπερνά της κατάρα του κράτους , που δεν είναι άλλη από το υπερτροφικό κράτος και δεν αντιμετωπίζει το αμάρτημα της φοροδιαφυγής προκοπή δεν πρόκειται να δει ο τόπος, ότι κι αν λένε οι επίδοξοι σωτήρες της δεξιάς, της αριστεράς και του κέντρου.

ΤΟ ΒΗΜΑ