Ωραία λοιπόν. Για μια ακόμα φορά μάθαμε ότι οι δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν ετησίως περίπου είκοσι οκτώ δισεκατομμύρια euros. Μάθαμε ακόμα ότι αν οι ξεχαρβαλωμένοι εισπρακτικοί μηχανισμοί μαζί με όλο το καθ’ ύλην αρμόδιο σύστημα καταπολέμησης της φοροκλοπής – τα δικαστήρια δηλαδή – κατάφερναν να εισπράττουν ετησίως τα δέκα απ’ αυτά τα 28 τότε κανένα ξύρισμα για τον φτωχό.

Μάθαμε ακόμα ότι αν κατά την διάρκεια αυτής της εφιαλτικής τριετίας μαζεύαμε τους μισούς απ’ αυτούς τους εξαερωμένους φόρους, τότε ούτε Τρόικα, ούτε Τόμσεν, ούτε Αρμοστεία, ούτε Μέρκελ, ούτε ελληνική τραγωδία. Και τέλος – αυτό κι αν προκαλεί μεγάλη ανατριχίλα – μάθαμε από την ελληνίδα καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, την «θεία από την Αμερική» όπως εύστοχα την χαρακτήρισε ο Παύλος Τσίμας, ότι με μια απλή διασταύρωση στοιχείων μπορείς να τσακώσεις τον φοροφυγά στο πι και φι. Πως; Απλά. Διασταυρώνεις το εισόδημα που δηλώνει στην εφορία με τα δάνεια που πληρώνει στις τράπεζες.

Ας πούμε. Αν δηλώνεις δέκα χιλιάρικα ετησίως και για τις υποχρεώσεις σου στις τράπεζες ακουμπάς καμιά σαρανταριά χιλιάρικα, τότε να ο φοροφυγάς. Τον μπαγλαρώνεις. Του δημεύεις την περιουσία και τον διαπομπεύεις δημοσίως. Αν αυτό το στοιχειώδες προς τις υποχρεώσεις τους στο Σύνταγμα, στον όρκο σου και στην επαγγελματική τους επάρκεια είχε κάμει το κυβερνητικό πολιτικό προσωπικό, τότε η κατάσταση εντελώς διαφορετική. Η φοροδιαφυγή θα είχε περιοριστεί και ο σκληρά εργαζόμενος πολίτης δεν θα πλήρωνε από το υστέρημα του και από το μέλλον των παιδιών τα γλέντια που έχουν στήσει όλοι αυτοί οι ποντικοί. Που στα λόγια και στα χαρτιά εκλαμβάνονται ως Ελληνες αλλά στην συνείδηση της Ιστορίας θα καταχωρηθούν ως λήσταρχοι και προδότες.

Με απλά λόγια μόνο με τον πέλεκυ της τιμωρίας, τουτέστιν της δήμευσης και της διαπόμπευσης θα βάλουν όλοι αυτοί οι αρουραίοι μυαλό. Αλλιώτικα ένα μεγάλο No. Δηλαδή σκάσε και κολύμπα εσύ της μισθωτής εργασίας για να καλοπερνάω εγώ. Της κοπάνας και της νόμιμης ληστείας.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τις αλλεπάλληλες δηλώσεις της Μέρκελ, της Λαγκάρντ αλλά και του Ρέσλερ που σχεδόν συγχρονίζονται με τις καταγγελίες όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κυρίως της Αριστεράς, τότε το ζήτημα της φοροδιαφυγής καταντάει να μοιάζει σαν συνωμοσία εναντίον του Λαού. Γιατί η αρχικαπιταλίστρια Μέρκελ λέει και επιμένει για πολλοστή φορά ότι στην Ελλάδα οι έχοντες και πλούσιοι δεν πληρώνουν δεκάρα τσακιστή. Έλεος και ντροπή. Και το ερώτημα ένα και απλό: Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν άλλαξαν τους νόμους και τους μηχανισμούς; Γιατί ακόμα και τώρα δεν κάνουν σχεδόν τίποτα προκειμένου να πληρώνουν όλοι οι Ελληνες ανάλογα με τα πραγματικά τους εισοδήματα; Γιατί; Από ανικανότητα; Όχι λέω εγώ… Γιατί όταν πραγματικά θέλουν κάτι, τότε το πραγματοποιούν. Επομένως, σκέφτεται ο καχύποπτος έλληνας πολίτης, για να εξακολουθούν οι μηχανισμοί να είναι παράλυτοι, υπάρχει δόλος, ιδιοτέλεια και συμφέρον πίσω απ’ αυτό το κατ’ εξακολούθηση έγκλημα το εθνικό. Με απλά λόγια, αυτοί οι αρχικλέφτες. Αυτοί οι συνεργοί. Αυτοί είναι οι αληθινοί δήμιοι του φτωχού και ανήμπορου Λαού!