Και δυο λόγια για την κατάπτυστη ταινία «Made in USA» στην οποία διασύρεται ο Μωάμεθ και τα ιερά και όσια των Μουσουλμάνων. Πρώτο συμπέρασμα: Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός σε αντίθεση με τον βρετανικό και γαλλικό, από οπουδήποτε πέρασε και όποιο γεωγραφικό σημείο κατέκτησε τα έκανε όλα ρημαδιό. Οι αθεόφοβοι δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Ούτε ανθρώπινα πλάσματα. Ούτε κτίρια, ούτε Μουσεία, ούτε τίποτα. Το διατυπώνει υποδειγματικά ένας γάλλος αποικιοκράτης στο αριστούργημα του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Αποκάλυψη τώρα» (1979). Οταν λέει στον λοχαγό Μπέντζαμιν Ουίλαρντ (Μάρτιν Σιν) το εξής: «Κι εμείς σκοτώναμε αδιακρίτως αλλά τουλάχιστον φτιάχναμε δρόμους και σπίτια. Εσείς απλώς πετάτε βόμβες και καίτε οτιδήποτε κυκλοφορεί μπροστά από το οπτικό σας πεδίο». Τουτέστιν Kill them all!

Συμπέρασμα δεύτερο: Ο Αραβικός μουσουλμανικός φονταμενταλισμός ο καλύτερος και πιο στενός σύμμαχος του τυχοδιωκτικού αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Παράδειγμα; Μα φυσικά ο Μπιν Λάντεν και η συμμορία του. Στην αρχή εκπαιδεύτηκαν και επιχορηγήθηκαν με δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια προκειμένου με τον ανταρτοπόλεμο να τσακίσουν τον σοβιετικό στρατό. Και αφού τα κατάφεραν στην συνέχεια αυτονομήθηκαν και τά’ βαλαν με τα πρώην αφεντικά. Οι τρεις χιλιάδες νεκροί των δίδυμων πύργων είναι μέρος, ελάχιστο μέρος, του λουτρού αίματος που επακολούθησε. Με εφαλτήριο τον Μπιν Λάντεν και την συμμορία του οι αμερικανοί πετρελαιάδες και ο μεγαλοεργολάβοι κολυμπάνε σε ωκεανούς δολαρίων από το κατεστραμμένο Ιράκ… Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο μαζί την ίδια μανία απληστίας, θανάτου και ολοσχερούς καταστροφής.

Συμπέρασμα τρίτο: Η πλειοψηφία των κινηματογραφικών αμερικανικών «προϊόντων», σοβαροφανών και εξωτερικά ακίνδυνων, λειτουργεί σαν σκέτη, καραμπινάτη προπαγάνδα εναντίον όλων των «εχθρικών» φυλών. Ας πούμε ο τελευταίος Batman «Σκοτεινός ιππότης» που πλασάρει μια ακατάσχετη τρομολαγνεία. Ας πούμε ο «Ράμπο» όπου ο Σιλβέστερ Σταλόνε καθαρίζει κάθε υπάνθρωπο και κανίβαλο Βιετκόγνκ. Ας πούμε το τελευταίο επεισόδιο «Residence Evil» όπου η Μίλα Γιόβοβιτς καθαρίζει όλα τα εναπομείναντα μιάσματα του σοβιετικού κόκκινου στρατού. Ας πούμε όλες οι μεγάλες περιπέτειες που αναφέρονται απαξιωτικά και υβριστικά σε κάθε αραβική και αφρικανική περιοχή. Ας πούμε οι κατασκοπευτικές ιστορίες που παρουσιάζουν τις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις ως φωλιές τρομοκρατών και ανταρτών. Από το Σινεμά ο αφελής αμερικανός πολίτης λαμβάνει φόβο και τρόμο για κάθε τι μη αμερικανικό! Πας μη Λευκός Αμερικανός είναι βάρβαρος κανονικός.

Συμπέρασμα τέταρτο: Οι αιματηρές επεμβάσεις σε Αίγυπτο και Λιβύη όχι μόνο δεν διευκόλυναν την ανάπτυξη κάποιας στοιχειώδους αστικής, Δυτικής δημοκρατίας, αλλά αντιθέτως οι διάδοχοι των κοσμικών αλλά αυταρχικών καθεστώτων αυτών των χωρών έφεραν στο προσκήνιο καθαρό, επιθετικό φονταμενταλισμό. Εδιωξαν τον Καντάφι για να ενθρονίσουν στην θέση του το φάντασμα του Μπιν Λάντεν. Επομένως η ευρύτερη περιοχή μοιάζει με πυρηνική βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Γι’ αυτό η μάλλον και γι’ αυτό ο Μπαράκ Ομπάμα επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη πάση θυσία. Μα επειδή όπως πάντα, προσκυνημένοι οι έλληνες πολιτικοί.

Συμπέρασμα πέμπτο και τελευταίο. Πριν βγάλετε επιπόλαια τα συμπεράσματά σας, βάλτε το μυαλό σας να σκεφτεί. Γιατί η επιλογή δεν έχει να κάνει με ποδοσφαιρικές ομάδες, εγώ ας πούμε με την Αμερική εσύ με την Ευρώπη, αλλά με την αληθινή πολιτική. Φοβούμαι, και μακάρι να διαψευστώ, ότι μπροστά στο τσουνάμι που καλπάζει και που θα ξεσπάσει στην πόρτα μας η σημερινή οικονομική κρίση θα μοιάζει με Μίκι Μάους. Γι’ αυτό αγώνας εναντίον τυχοδιωκτισμού και υπέρ ενός ανιδιοτελούς ουμανισμού!