από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Η «κρυφή συμμαχία» της Αριστεράς με τη Χρυσή Αυγή

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 


Το ότι η Ελλάδα είναι η χώρα του παράλογου, το ξέρουμε και το έχουμε ουσιαστικά αποδεκτεί. Φαίνεται όμως ότι παράνοια έχει πλέον κυριεύσει το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Τις προηγούμενες ημέρες από όλες τις πτέρυγες της Βουλής ακούγονταν φωνές έντονης καταδίκης των φασιστικών μεθόδων των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα το θέμα έφτασε και στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου για συζήτηση και φαινόταν ότι το αποτέλεσμα θα ήταν η κοινή καταδίκη του ναζιστικού αυτού μορφώματος από όλα τα κόμματα.

Αλλά αποδεικνύεται ότι η παράνοια κυρίευσε του βουλευτές σύσσωμης της Αριστεράς, ανανεωτικής, κινηματικής και δογματικής, οι οποίοι ψήφισαν λευκό γιατί λέει η απόφαση δεν ήταν τόσο καταδικαστική όσο θα ήθελαν.

Πραγματικά δεν πάμε καλά. Σε μερικές ημέρες κανένας δεν θα θυμάται τη δικαιολογία του λευκού. Αυτό που θα μείνει είναι ότι οι αριστεροί βουλευτές δεν ψήφισαν την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι κύριοι λοιπόν αυτοί που θέλουν να τους χαρακτηρίζουν ως δημοκράτες είναι πρώτα απ’ όλα ανιστόρητοι. Γιατί δεν δικαιολογείται να μην γνωρίζουν ότι την ίδια λογική είχαν και οι κομουνιστικές Δυνάμεις στης Γερμανίας κατά την περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και δεν συνεργάστηκαν με τους σοσιαλδημοκράτες στην προσπάθεια αναχαίτισης της χιτλερικής λαίλαπας η οποία κατέληξε στο αιματοκύλισμα της Ευρώπης από τον Χίτλερ.

Τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα; Έχουμε χάσει τόσο πολύ την αίσθηση της πραγματικότητας; Θέλουμε να βγούμε από αυτή τη λαίλαπα της κρίσης που μαστίζει τέσσερα τουλάχιστον χρόνια τη χώρα; Θέλουμε να προφυλάξουμε, αυτή την έστω ανάπηρη Δημοκρατία της μεταπολιτευτικής περιόδου που με τόσο αίμα και θυσίες κατακτήθηκε;

Αν ναι, τότε οι πρακτικές σαν αυτές της Πέμπτης πρέπει να εκλείψουν. Η καταδίκη των φασιστικών μεθόδων της Χρυσής Αυγής έπρεπε να είναι ομόθυμη από όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, έστω και αν κάποιοι πίστευαν ότι δεν είναι τόσο σκληρή όσο θα ήθελαν.

Γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι η μη καταδίκη των φασιστικών μεθόδων από την Αριστερά. Και αυτό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί πρωτίστως στα παιδιά μας. Στα μάτια τους φαίνεται σαν συμμαχία.

Όταν καταλάβει όμως το λάθος της θα είναι πλέον αργά. Και θα είναι ένα ακόμα λάθος στα τόσα που έχουν γίνει από την Αριστερά στην Ελλάδα.

Εκτός και αν δεν ενδιαφέρεται για τη Δημοκρατία!


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Π. Τατσόπουλος: «Χοντρή γκάφα το λευκό για τη Χρυσή Αυγή» 
Β. Κατριβάνου: Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Επιτροπή Δεοντολογίας και τα πραγματικά περιστατικά 
 
 
σχόλια (139)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Απάντηση(συνέχεια) | 18/02/2014 09:00
  (4) Παρά τις όποιες διαφωνίες τους, επί της κρισίμου ψηφοφορίας το 1.933μ.α.χ.χ., στο επίμαχο διάταγμα "Νόμος περί προστασίας του Ράιχ από την ένδεια", οι Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας το κατεψήφισαν ή κρύπτονταν λόγω των πολιτικών διώξεων εναντίον τους, τεθέντος ήδη του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας εκτός νόμου. (5) Επίσης, επειδή προσωπικώς είμαι δωδεκαθεϊστής, μηνυθείς προ έτους λόγω αυτού, μη εμφανίζεται τη "Χρυσή Αυγή" ως δωδεκαθεϊστικό κόμμα ψευδόμενοι. Μπορεί να έχει άλλην αντίληψιν περί Χριστιανισμού, πλήν όμως είναι χριστιανική παράταξη. Μάλιστα, εμείς οι δωδεκαθεϊστές εν Ελλάδι δεν αναγνωριζόμαστε νομικώς καί είμαστε σε χειρότερη θέσιν έναντι των λαθρομεταναστών. Έλεος!!!!
  Γεώργιος-Χαράλαμπος Κατρακίλης(Αντίοχος Αχαρνεύς)
  απάντηση20
   
   
  Απάντηση | 18/02/2014 08:50
  (1) Όσοι/Όσες ταυτίζουν τον εθνικισμόν ως ιδεολογία με τον φασισμό/ναζισμόν, ας διαβάσουν το έργο του Κοινωνιολόγου Αλεξάνδρου Παπαναστασίου "Ο εθνικισμός-Κοινωνιολογική μελέτη", εκδοθέν το 1.916μ.α.χ.χ., επανεκδοθέν το 1.992μ.α.χ.χ. από τις εκδόσεις ΑΠ.Α.ΧΑΡΙΣΗΣ-Δημιουργία. (2) Η θέση εκτός νόμου είναι αδύνατη συνταγματικώς, καθώς ούτε κατ' άρθρον 29.1Σ. δεν προβλέπεται κάτι τέτοιον. (3) Δεν υπάρχει "καλή" ή "κακή" βία. Επισημαίνω τα "Κ.Ν.Α.Τ.", τον φόνο του Τεμπονέρα από την Ο.Ν.ΝΕ.Δ. υπό τον Καλαμπόκα, τα επεισόδια εντός πανεπιστημίων από φοιτητικές παρατάξεις ή συνδικάτα κ.λ.π. Άρα με τη λογική της "εγκληματικής οργάνωσης" να τεθούν όλες ανεξαιρέτως οι σχετικές οργανώσεις εκτός νόμου.-
  Γεώργιος-Χαράλαμπος Κατρακίλης(Αντίοχος Αχαρνεύς)
  απάντηση30
   
   
  Ίδε! Η Χρυσή Αυγή! | 18/09/2012 15:56
  Είτε μας αρέσει είτε οχι η Χρυσή Αυγή είναι το μέλλον. Η κατάρρευση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας πλην αυτής είναι μονόδρομος. Δεν χρειάζεται να καταφύγει σε αντιδημοκρατικές μεθόδους για να βρεί το δίκιο της όπως διατείνονται οι πολιτικά μωροί με τις απλοϊκές τους αράδες. Το αυθεντικό φιλολαϊκό ανάστημα που διαθέτει αρκεί. Αυτό θα αλώσει το (δήθεν) κοινωνιοκεντρικό έρεισμα της Αριστεράς και θα αποκαλύψει τον δοσιλογικό της χαρακτήρα. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ακροδεξιό κόμμα και αυτό ειναι πρόδηλο σε όσους διαθέτουν πολιτικό αισθητήριο. Η Αριστερά θα έπρεπε να είναι η πρωτοπορεία της Χρυσής Αυγής και αυτό προβλέπω οτι θα γίνει όταν νομοτελειακά αναπτύξει αρκετά τον πολιτικό της λόγο..
  Dartz
  απάντηση73
   
   
  Το σκέπτονται | 17/09/2012 20:54
  Δηλαδή η Αριστερά μας λέει ότι μόνο η ρατσιστική βία είναι βία. Ολοι οι άλλοι τύποι βίας είναι επιτρεπτοί. Αςω ελπίσουμε ότι δεν είναι έτσι και ότι ήταν ένας απλός εγκλωβισμός των υπεύθυνων βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί το ΚΚΕ ακόμη το σκέπτεται
  Αναυδος
  απάντηση70
   
   
  Προσδιορισμός | 17/09/2012 20:50
  Δυστυχώς για ακόμη μία φορά οι ηγέτες της Αριστεράς δεν μπορούν να καταλάβουν τον ρόλο που παίζει στη μάζα ένας προσδιορισμός.
  Δικαίαρχος
  απάντηση51
   
   
  Πεί βίας | 16/09/2012 04:41
  Ορθοτάτως αρνήθησαν τα συγκεκριμένα κόμματα τον περιορισμό της βίας στην αμιγή "ρατσιστική" με την έννοια της φυλετικής, διότι γνωρίζω προσωπικώς περιπτώσεις ποινικών εγκλημάτων από ετών, με αμιμή θρησκευτικά κριτήρια, σκληροπυρηνικών χριστιανών εναντίων Ελλήνων δωδεκαθεϊστών. Μάλιστα, προσωπικώς είμαι καί εγώ δωδεκαθεϊστής καί άρα ενδιαφέρομαι πάρα πολύ επί τέτοιων θεμάτων. Άρα, εάν περιορισθεί μόνον στο αμιγές φυλετικό, τότε αν επιτρέπεται η διοργάνωση συνεδρίων όπως της "Εταιρείας Ορθοδόξων Σπουδών" κατά τον Μάιο 2.003μ.α.χ.χ. στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. με θέμα "Νεοπαγανισμός-Αναβίωση Ολυμπιακών Αγώνων-Υποτίμηση Παλαιάς ΔΙαθήκης", με αξίωση εμείς να διωχθούμε, τότε ο εμφύλιος ήλθε.-
  Γεώργιος-Χαράλαμπος Κατρακίλης(Αντίοχος Αχαρνεύς)
  απάντηση72
   
   
  λαος που ξεχνα τα λαθη του ξαναζει τις συνεπιες... | 15/09/2012 16:39
  Ακαλυπτοι κουκουλοφοροι που καινε τα δαση στη χαλκιδικη γιατι γινεται εξορυξη του ορυκτου μας πλουτου...πολιτικη σταση που θα οδηγησει στην...εκμεταλευση του ορυκτου μας πλουτου!!!Ασκεπεις καλυμμενοι που δικαζουν και εκτελουν ποινες,τωρα προς το παρον στις λαικες...Αδελφικη λυση για οικονομικη ευμαρεια εκτος μνημονιου,με σαφη οικονομικα προγραμματα...δεν θα ασχοληθει ο ιστορικος μαζι μας...ισως ο διαχρονικος γελοιογραφος....αλλα οποιος πεθαινει τον λακκο του γεμιζει!καταργουμε τα ΜΑΤ και ετσι φυλαμε τα νεοκλασσικα,φερνουμε τους (λαθρο)μεταναστες με μια απλη αιτηση,και ετσι χτυπαμε την ανεργια,τους δερνουμε μπροστα στα νατια ενος λαου που γεμιζει εκκλησιες και τους κανουμε ετσι συμπαθεις...
  Ανώνυμος / η
  απάντηση14
   
   
   
  Έλεος με την προπαγάνδα! | 15/09/2012 13:06
  Είναι αλήθεια ότι αρχίζουμε να μοιάζουμε με την προπολεμική Γερμανία, αλλά αυτό ισχύει κυρίως για ένα λόγο: το σύνολο τον καθεστωτικών ΜΜΕ και τα κυβερνητικά κόμματα επενδύουν τα μέγιστα στην άκρατη προπαγάνδα. Ο σύριζα έφερε το θέμα της ρατσιστικής βίας στη βουλή. Η κυβέρνηση το μετέτρεψε σε θέμα γενικής βίας για να ισοβαθμήσει τις μαζικές φασιστικές δολοφονίες 50 σχιζοφρενών με το κλείσιμο του λιμανιού από χιλιάδες εργαζόμενους. Ο σύριζα ψήφισε ΝΑΙ σε όλο το βούλευμα εκτός από το κομμάτι που προσπαθεί να κρύψει τον ναζισμό ως απλή "αντίδραση". Το ίδιο έκανε και η ΔΗΜΑΡ αλλά αυτό δεν το λέει κανένας για κάποιο περίεργο λόγο!!! Περαστικά μας λοιπόν και βγάλτε τον Γκέμπελς από μέσα σας!
  Human Wannabe
  απάντηση2318
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Υποκρισια | 15/09/2012 10:21
  Διαβαζω οτι και η Κανελλη εριξε λευκο!!! Αληθεια η βια εναντιον της απο τον Κσιδιαρη ηταν ρατσιστικη? Η υποκρισια στο μεγαλειο της. Ξεσκεπαστηκαν ομως μονοι τους.
  Marinos
  απάντηση2115
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ | 15/09/2012 06:53
  Δηλαδη αγαπητε διαβασες την αποφαση, δεν σου εκανε καμια εντυπωση το γεγονος οτι δεν μιλανε περι φασισμου νεοναζισμου και ρατσισμου, δεν σε προβληματισε οτι πιθανον καποιοι πανε να καλυψουν την Χ.Α (μεμονομένο περιστατικο) και κατεληξες σε αυτο το αρθρο. Σωστος
  Χρονης
  απάντηση139
   
   
  Aristero-sofistes | 15/09/2012 05:36
  H aristera exei xreokopisi stin Ellada. Exei tholosei toso poly pou akoma kai mia apli anakoinosi enantia sto nazismo tis dimourgei problimata! Krima.
  dadaist
  απάντηση269
   
   
  χρυσαυγήτες έκτρωμα μια μυτιά έναν μπάφο και μια χούφτα αναβολικά πουλάνε και την μάνα τους | 14/09/2012 23:06
  Ακούσατε ποτέ κάποιον από το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάζει την βία???? Εγώ δεν άκουσα ποτέ ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Και πώς να το κάνουν όταν οι ίδιοι με τα τάγματα κουκουλοφόρων ασκούν οι ίδιοι βία, καίνε σπάνε σκοτώνουν. Τώρα δε φοβούντε αυτό το τους χρυσαυγήτες._
  ch ak
  απάντηση1715
   
   
  ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ | 14/09/2012 22:24
  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ
  ΟΥΣΤ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ
  απάντηση3318
   
   
  μια βία μα ποιά βία.... | 14/09/2012 22:16
  ρε είστε καλά, οι φασίστες θα ψηφίσουν ενάντια στη βία. Αν δεν είναι φασισμός το να απαγορεύεις σε κάποιους να παρακολουθήσουν μιά συναυλία, επειδή δεν γουστάρεις τις πολιτικές απόψεις του τραγουδιστή, το να χλευάζεις κάποιον άλλο επειδή επέλεξε να παραστεί σε εκδήλωση κόμματος που δεν σε αποδέχεται, Αν δεν είναι βία το να καις όλη την Ελλάδα, προσχηματικά, σαν γνήσιος φονταμενταλιστής του σαρία, αν δεν είναι βία το να καις τέσσερις ανθρώπους σε μία τράπεζα, το να επιτίθεσαι σε εκλεγμένους βουλευτές του κοινοβουλίου, να καταλαμβάνεις δημόσια κτήρια και να εγκαθιστάς παράνομους μετανάστες, να δολοφονείς αστυνομικούς σε ώρα υπηρεσίας, να επιτίθεσαι σε δημοσιογράφους που δεν σε γλείφουν, αν δεν είναι βία η βία, τι είναι βία. Ο ρατσισμός είναι μιά μορφή βίας. Η λέξη βία εμπεριέχει το όλο, Αλλά μάλλον η βία είναι το γάλα που τρέφει κάποιους, απλά γελοίους.
  kostas
  απάντηση2611
   
   
  Το Πλαστηρας,τι Παπαγος... | 14/09/2012 21:50
  Αυτο που επαναλαμβανεται αδιακοπα ειναι η παρεξηγηση οτι οποιος κανει τον αιρετικο,θεωρει εαυτον,αυτοματα,αριστερο! Διαβαστε τι αρλουμπες εχουν αμολυσει οι του συριζα,και θα αντιληφθειτε την επικινδυνοτητα τους! Ε,λοιπον,εγω δεν θελω ουτε την πρωην ...συμβουλο του τσοχαυζοπουλου(:δουρου)να με κυβερνησει,ουτε τον αεργο(κι οχι ανεργο) τσιπρα,ουτε το βαθυ,διεφθαρμενο πασοκ,υπο τον μανδυα μιας αριστερας. Και ξερετε γιατι; Διοτι,για εμενα,η αριστερα ειναι οραμα,τιμιοτητα,ρεαλισμος,προοπτικη,κατανοηση,ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ! Αν κοιταξετε την πολιτεια αυτου του συνοθυλευματος,το μονο που θα δειτε ειναι τα ακριβως αντιθετα!
  Γερμανοβιων.
  απάντηση187
   
   
  Μα και αυτοί θέλουν την βία | 14/09/2012 21:41
  Ηταν φυσικό τα κόμματα της φασιστικής Αριστεράς να μην ψηφίσουν μια απόφαση του Κοινοβουλίου που καταδικάζει γενικά την βία. Αυτοί ήθελαν να γίνει διαχωρισμός της "ρατσιστικής" βίας των ακροδεξιών φασιστών, από την "προοδευτική" βία που εξασκούν οι ίδιοι. Δεν θα τους γίνει το χατήρι, ο Ελληνικός λαός θα τους παραμερίσει και τους δύο.
  Αλέξανδρος Αθ.
  απάντηση2314
   
   
  Καμμια εκπληξη | 14/09/2012 20:56
  Τα αριστeρα κομματα επι χρονια παραβιαζουν νομους μe διαδηλωσεις που καταστρεφουν περιουσιες και ταλαιπωρουν τον κοσμο. Η ψηφος τους ειναι λογικοτατη: καντε εσεις ΧΑτες οτι θελετε με τους μεταναστες και εμεις με τους Ελληνες πολιτες. Σαν Ελληνας πολιτης, ευχαριστω τους "δημοκρατες".
  Γιαννης Π Μυλοπουλος
  απάντηση1914
   
   
  ΕΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ | 14/09/2012 20:43
  ΝΑΙ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΙΔΙΚΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΗΤΕ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΙ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑ ΕΛΘΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΤΑΙ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ.ΝΑ ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΙΗΤΑΙ . ΞΕΡΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ .ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΑΙ .Β.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ
  απάντηση66
   
   
  leontarismi | 14/09/2012 20:27
  Xrisi riza
  Midas
  απάντηση1910