«Δεν είμαι τέκτονας, είμαι Έλληνας, χριστιανός ορθόδοξος, πατέρας δύο παιδιών, εγγονός και δισέγγονος ιερέα», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδιας. Ίσως μ΄ αυτόν τον τρόπο θέλησε να απαντήσει στην προχθεσινή επίθεση που εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο αποκαλούμενος και Νο2 της Χρυσής Αυγής κ. Ηλ. Κασιδιάρης, που τον χαρακτήρισε «τέκτονα, δικηγόρο των Ρόθτσιλντ και των Εβραίων».

***
Ο κ. Δένδιας δεν θέλησε προφανώς να αφήσει τίποτα από τη λάσπη που βάζει στον ανεμιστήρα κάθε φορά ο κ. Κασιδιάρης και ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει μέσω του twitter του σημειώνοντας μάλιστα ότι αν και έχει αρκετούς φίλους τέκτονες, καθώς στην Κέρκυρα ο τεκτονισμός έχει μεγάλη παράδοση, ο ίδιος όμως δεν είναι τέκτονας. Προειδοποιεί μάλιστα όχι μόνον την Χρυσή Αυγή, αλλά και κάθε ομάδα που θέλει να πάρει το νόμο στα χέρια της ότι θα επιδείξει «μηδενική ανοχή στην ανομία και στην κατάλυση της νομιμότητας». Και ακόμα, όπως τονίζει «δημοκρατία και τάγματα εφόδου δεν συμβαδίζουν».

***
Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως τα… «αυτοκίνητα της κρίσης», καθ΄ ότι οι δύο κρατικές θωρακισμένες και πανάκριβες BMW 740, 3.000 κυβικών, με συστήματα δορυφορικής επικοινωνίας, αγοράσθηκαν μέσα στην κρίση για να τα χρησιμοποιούν οι εκάστοτε υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών. Τα αυτοκίνητα τα οποία όπως λένε είναι αλεξίσφαιρα, αλλά και αλεξίβομβα τα παρήγγειλε ο τότε «τσάρος» της Οικονομίας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά ο ίδιος δεν τα χρησιμοποίησε…

***
Τι είχε συμβεί; ‘Έγινε, όπως ενθυμείστε ανασχηματισμός και το ένα αυτοκίνητο το πήρε ο (τότε) νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρ. Παπουτσής και το άλλο ο νέος υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος κράτησε το θωρακισμένο και στην κυβέρνηση του κ. Λ. Παπαδήμου και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του κ. Π. Πικραμμένου και μετά τις εκλογές, επικαλούμενος, όπως είπαν συνεργάτες του, διάφορους λόγους, ανάμεσα στους οποίους και λόγους ασφαλείας.

***.
Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι κκ. Στ. Παναγούλης και Αθ. Αθανασίου (συνήθως υποβάλλουν μαζί ερωτήσεις), ζήτησαν από τους υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών να μάθουν ποιος χρησιμοποιεί σήμερα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και κυρίως γιατί «σε εποχές εξοντωτικής λιτότητας» να χρησιμοποιείται «αυτό το προκλητικής πολυτελείας αυτοκίνητο». Το περίεργο στην ερώτηση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αναφέρονται μόνον στο ένα θωρακισμένο BMW. Για το άλλο θωρακισμένο που είναι ακριβώς το ίδιο και στοίχισε το ίδιο, δεν το πήραν χαμπάρι;

***
Τελικά ο κ. Γ. Παπανδρέου σπάει τα κοντέρ στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου άρχισε να διδάσκει. Με 15 δολάρια αγοράζεις μία πρόσκληση του πανεπιστημίου για να γνωρίσεις και να συνομιλήσεις με τους καθηγητές του ξακουστού πανεπιστημίου, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο πρώην Πρωθυπουργός. Και οι προσκλήσεις έγιναν… ανάρπαστες, δηλαδή sold out μόλις κυκλοφόρησαν!!
Δείτε την ανακοίνωση

***
Το τμήμα Cocktails & Public Policy ήταν που εξέδωσε τις προσκλήσεις για λογαριασμό του Harvard’s Institute of Politics Fall 2012, για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα) για να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν, όσοι ενδιαφέρονται με τους (επισκέπτες) καθηγητές, όπως είναι οι κκ. Τζων Καρ, Τζιμ Ντόϊλ κυβερνήτης του Ουισκόνσιν, Μαρκ Μακκίνον, αντιπρόεδρος της Hill & Knowlton, η δημοσιογράφος κυρία Νίνα Ηστον και ορισμένοι άλλοι καθώς και ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος παρουσιάζεται στην πρόσκληση ως «πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Νοέμβριο του 2011».Ούτε ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ούτε ως πρώην Πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

***
Έτοιμες (έχουν «ωριμάσει» – κατά εισαγγελική έκφραση) είναι οι δικογραφίες που αφορούν πολιτικούς για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις για αδικαιολόγητο πλουτισμό και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Έχουν διερευνηθεί από το ΣΔΟΕ περισσότερες από 100 υποθέσεις (βάσει επώνυμων καταγγελιών) που αφορούν πολιτικούς και ήδη έχει ζητηθεί να ανοίξουν λογαριασμοί για περίπου δέκα. Έξι νυν βουλευτών, δύο πρώην υπουργών, ενός πρώην υφυπουργού και δύο τριών άλλων πρώην διοικητών οργανισμών και φορέων. Οι δικογραφίες αυτές, αφού αφορούν πολιτικούς θα διαβιβαστούν αμέσως στη Βουλή, για τα περαιτέρω. Είναι ζήτημα χρόνου, αναφέρουν οι πληροφορίες, να δημοσιοποιηθούν και τα πρώτα ονόματα.

***
Οι βραχονησίδες δεν πωλούνται, αλλά εάν κανείς θέλει να τις αποκτήσει… ενοικιάζονται. Το μίσθωμα θα είναι από 30 έως και 50 χρόνια και καθορίζεται ανάλογα με τη την έκταση της βραχονησίδας, την τοποθεσία όπου βρίσκεται και εάν έχει ή όχι αναπτυγμένες υποδομές. Αυτά προκύπτουν από τις δηλώσεις που έκανε στο Bloomberg, ο διευθυντής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κ. Αν. Ταπραντζής (φωτογραφία αριστερά).
***
Η είδηση όμως είναι αλλού, αφού ο κ. Ταπραντζής είπε ότι ήδη εντοπίσθηκαν 40 ακατοίκητα νησιά τα οποία θα μπορούσαν να ενοικιασθούν για ένα διάστημα 50 ετών, προκειμένου να αξιοποιηθούν για τουριστικά θέρετρα. Έσπευσε μάλιστα να δηλώσει ότι τα νησιά αυτά «δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια». Ίσως επειδή υπήρξε πρόσφατη η απόβαση Χρυσαυγιτών σε ένα νησάκι, μια ανάσα από τη Σύρο. Έγραψαν μάλιστα το σύνθημα ότι τα νησιά δεν πωλούνται.

***
Τι νομίζετε ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας ενδιαφέρθηκε περισσότερο στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλο; Για το θέμα του καθορισμού της ΑΟΖ, το πρόβλημα της Συρίας, για την FYROM, αλλά και για τα ΕΣΠΑ. Η συζήτηση διήρκησε δύο ώρες και όπως ειπώθηκε και από τις δύο πλευρές ήταν μία «ειλικρινής ενημέρωση απαραίτητη για τη διαμόρφωση εθνικής συναντίληψης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής». Με τη συνάντηση, δόθηκε η ευκαιρία στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών να ανακοινώσει στον κ. Τσίπρα ότι το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής θα συγκληθεί στις 8 Οκτωβρίου.

***
Αυτά λένε πάνω κάτω και οι δύο πλευρές. Ένα πουλάκι όμως μου είπε ότι πρώτον ο κ. Αβραμόπουλος προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα στο υπουργείο να τον ενημερώσει και δεύτερον ότι θέμα της συζήτησης υπήρξε και η τρόικα. Κατά πόσο το γνωρίζει αυτό ή όχι ο κ. Σαμαράς παραμένει ερώτημα, προς το παρόν αναπάντητο.

***

Την ώρα που ανακοινωνόταν ότι θα συγκληθεί το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ (η κυρία Νίκη Φούντα και ο κ. Γρ. Ψαριανός) επέστρεφαν από τη Σμύρνη, όπου είχαν συναντήσεις με Τούρκους, βουλευτές (του κόμμα τους του κ. Ερντογάν), αλλά και με μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεφοπλιστές. Τώρα θα πείτε τι γυρεύουν δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ με την εκπροσώπηση του μεγάλου κεφαλαίου στη Σμύρνη; Πήγαν, όπως έλεγαν, στα πλαίσια ενός προγράμματος της ΔΕΘ και ζήτησαν από τους Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα. Ένας απ΄ αυτούς είπε ότι ενδιαφέρεται να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης στην χώρα μας, ενώ ο Πρόεδρος των Τούρκων Εφοπλιστών Σμύρνης αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα.