Ωραία λοιπόν… Ολα νομοτύπως καμωμένα. Απαντες και άπασες του star system της νυχτερινής Αθήνας έφτιαξαν εταιρείες κι έτσι τα παχουλά – μέχρι σκασμού – μεροκάματά τους φορολογήθηκαν με πενταροδεκάρες. Ολα με την σφραγίδα του Νόμου. Ας πούμε λοιπόν χάριν συζητήσεως ότι όλοι οι πρωτοκλασάτοι είναι νομοταγείς πολίτες αυτής της δύσμοιρης χώρας. Εντάξει;

Οχι! Καθόλου εντάξει. Γιατί κι αυτοί, που εμφανίζονται και πλασάρονται με ευαισθησία λαϊκή και καλλιτεχνική, ακολούθησαν την ίδια πορεία όπως κάθε ανάλγητος μεγαλοεπιχειρηματίας. Επομένως ουδείς εξ αυτών δικαιούται να παριστάνει τον προοδευτικό και πολύ περισσότερο τον Αριστερό. Το ζήτημα δεν είναι τόσο Οικονομικό όσο ιδεολογικό και πολιτικό.

Γιατί δεύτερο, αφού αξιοποιείς προς όφελός σου και για το πορτοφόλι σου, όλα τα ευεργετήματα του Νόμου, δεν μπορείς από την Σκηνή να καταγγέλλεις τον καπιταλισμό και τα μονοπώλια που «πίνουν το αίμα του λαού». Αγαπητή μου και αγαπητέ μου (άσε μην ανοίξω το στόμα μου και πω ονόματα), τις ίδιες ποσότητες αίματος ρουφάς κι εσύ. Και μάλιστα στα μουλωχτά τα σκοτεινά και στα συνωμοτικά. Κανονικοί βαμπίρ.

Γιατί αρκετοί εξ αυτών των τάχα μου λαϊκών καλλιτεχνών, από τη μια με τα ευεργετήματα του φορολογικού Νόμου κέρδιζαν και κερδίζουν έναν ωκεανό λεφτά και από την άλλη με τις εμφανίσεις τους σε διάφορα Δημοτικά φεστιβάλ έβγαζαν κι άλλα λεφτά από τον δημόσιο κορβανά. Αίλουροι δηλαδή. Και τα μέγιστα ωφελημένοι από τον «απάνθρωπο» καπιταλισμό. Και κρατικοδίαιτοι απ’ αυτό το «κατάπτυστο» όπως το χαρακτηρίζουν, ελληνικό καθεστώς. Και από την άλλη και με κάθε ευκαιρία να παριστάνουν τον καλλιτεχνικό εκπρόσωπο τον Λαικό. Αίλουροι οι βαμπίρ. Εντός, εκτός και επί τα αυτά.

Και τέλος, εκ του αποτελέσματος αυτό, οι περισσότεροι εξ αυτών των αιλουροειδών δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή. Ούτε για τον σκληρά εργαζόμενο πολίτη που σηκώνει όλα τα βάρη της κρίσης. Ούτε για την καταστροφή της πατρίδας.

Στην οποία νομοτύπως συνέβαλαν κι αυτοί με την εκτεταμένη αλλά νόμιμη φοροδιαφυγή. Μην σας κάνει καθόλου εντύπωση. Νομοτύπως γέμισαν οι δημόσιες υπηρεσίες με την εκλογική πελατεία. Νομοτύπως δισεκατομμύρια έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες προς την Ελβετία. Νομοτύπως μας κυβέρνησαν δεκάδες κοπρίτες όλα αυτά τα χρόνια. Νομοτύπως έγιναν όλα, γι’ αυτό καταλήξαμε στο χείλος του γκρεμού. Και τώρα εντελώς νομοτύπως, με τα μέτρα που θα ψηφιστούν από την Εθνική Αντιπροσωπεία, τα υποζύγια θα πληρώσουν με τον ιδρώτα, το αίμα ακόμα και με τον θάνατό τους, το γλέντι που έχουν κάνει όλα αυτά τα ζόμπι, τα πάσης φύσεως αιλουροειδή και τα βαμπίρ. Ου να μου χαθείς!