Η κυρία Ρένα Δούρου αποδεικνύεται, ως η πλέον φανατική οπαδός των αιτημάτων των ένστολων. Είναι βεβαίως τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να παίρνει μέρος σε διαδήλωση αστυνομικών και να κρατεί μάλιστα και το πανό τους, ξάφνιασε πολλούς ακόμα και στη κυβέρνηση. Τόσο που αναγκάστηκε το Μαξίμου να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία κατηγορούσε τον κ. Αλ. Τσίπρα, ότι «σήμερα ανακάλυψε την Ελληνική Αστυνομία».

***
Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τα Σώματα Ασφαλείας, με αφορμή τις κινητοποιήσεις τους ώστε να μην μειωθούν (οι ήδη εξευτελιστικοί) μισθοί τους, είναι εντυπωσιακό. Η κυρία Δούρου, διείσδυσε σε γαλάζια συνδικαλιστικά κάστρα, επιδιώκοντας να τα προσεγγίσει γνωρίζοντας πολύ καλά, πόσοι ψήφοι είναι αυτοί. Δεν πέρασε άλλωστε απαρατήρητο και το γεγονός ότι ήταν η πρώτη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που συναντήθηκε και με τους διπλωμάτες (και μάλιστα στη Βουλή), υποστηρίζοντας το αίτημά τους για τη μη μείωση των αποδοχών τους. Προσφέρθηκε μάλιστα να διευθετήσει και ραντεβού των διπλωματών με τον κ. Τσίπρα.

***
Παλαιότερα αυτή την στήριξη σε κάθε αίτημα των Σωμάτων Ασφαλείας την είχε κατά αποκλειστικότητα η βουλευτής της ΝΔ κυρία Κατερίνα Παπακώστα που έχει και σύζυγο στρατιωτικό. Ακόμα και στις χοροεσπερίδες των μυστικών πρακτόρων της… ΕΥΠ, εμφανιζόταν η κυρία Παπακώστα και φωτογραφιζόταν με τους πράκτορες. Μάζευε ψήφους και ας είναι και… ρόγες.

***
Αλλά μη νομίσετε ότι ο πασοκογενής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Κουρουμπλής θα άφηνε την κυρία Δούρου να προσεγγίσει μόνον αυτή τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας. Παλιά μας τέχνη κόσκινο, είναι οι συνδικαλιστές και οι διαδηλώσεις έλεγαν οι πασόκοι. Έτσι ο κ. Κουρουμπλής πήγε και αυτός στη διαδήλωση και φωτογραφήθηκε με τους διαδηλωτές αστυνομικούς… δίπλα στη κυρία Δούρου.

***
Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει πάντως ότι δεν ταιριάζει στον ΣΥΡΙΖΑ αυτός ο ξαφνικός εναγκαλισμός με τους αστυνομικούς και στην ανακοίνωση σημειώνει για τον κ. Τσίπρα: «Είναι ο ίδιος που προεκλογικά υποσχόταν την κατάργηση και τον αφοπλισμό τους. Και είναι το κόμμα του που έβριζε τους αστυνομικούς σαν «διεφθαρμένους και ανεύθυνος».
***
Ανακοίνωση βεβαίως που αφήνει αδιάφορο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την κυρία Δούρου, η οποία εξομολογήθηκε σε συνεργάτη μου ότι ήταν πολύ συγκινητική η συμμετοχή της στην πορεία των αστυνομικών: «Μου φέρθηκαν με στοργή, ίσως επειδή ο πατέρας μου ήταν αστυνομικός», είπε και εξήρε την απόφαση της οργανωτικής επιτροπής να μην μιλήσουν οι πολιτικοί για να εισπράξουν ψήφους.

***
Η αποκάλυψη ότι ο πατέρας της κυρίας Δούρου ήταν αστυνομικός, δεν άφησε επίσης χωρίς σχόλιο τους υπόλοιπους συναδέλφους της βουλευτές, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο κ. Μ. Γλέζος. Ήταν όμως και ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής κ. Χρ. Παπάς, ο οποίος προτίμησε να συμπαρασταθεί στους αστυνομικούς… εποχούμενος, καβάλα σε μία μοτοσυκλέτα.

***
Μια και έγινε λόγος για την Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η κατάληψη των «λεβεντόπαιδων με τα μαύρα μπλουζάκια» μίας ελληνικής βραχονησίδας, μια… ανάσα από τη Σύρο και όχι σε κάποια βραχονησίδα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Έκαναν… απόβαση και ύψωσαν σε ελληνική βραχονησίδα την ελληνική σημαία. Ντόρο προφανώς ήθελαν να κάνουν και μαζί με τη σημαία, για να ολοκληρώσουν και με κοινωνικό μήνυμα την απόβασή τους, ύψωσαν και ένα πανό που έγραφε ότι «η Ελλάδα δεν ενοικιάζεται, δεν πωλείται». Να σημειώσω ωστόσο ότι η συγκεκριμένη βραχονησίδα φημολογείται ότι είναι από εκείνες που προσφέρονται προς παραχώρηση σε ιδιώτες για επενδύσεις.

***
Επιτέλους ο βουλευτής Επικρατείας κ. Ι. Μιχελάκης της ΝΔ, αξιοποιήθηκε από το κόμμα τους και έγινε… Πρόεδρος. Όχι ακόμα, όπως ίσως περιμένατε, στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», αλλά Πρόεδρος στη Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων. Έγιναν όμως και άλλοι βουλευτές της ΝΔ πρόεδροι. Όπως ο κ. Γ. Γιακουμάτος στη νευραλγική επιτροπή Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, υποθέτω επειδή γνωρίζει καλά το ασφαλισιτκό ως πρώην υφυπουργός Εργασίας. Η κυρία Κατερίνα Παπακώστα (που προανέφερα) έγινε Πρόεδρος Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.Σε μια επιτροπή που τόσο η Πρόεδρος, όσο και η Αντιπρόεδρος, ακόμα και η Γραμματέας είναι γυναίκες! Η μόνιμη ερώτηση πάντως που ακουγόταν στους διαδρόμους της Βουλής ήταν πόσες ξένες γλώσσες γνωρίζει ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ι. Τραγάκης. Δεν μπορεί θα γνωρίζει, έλεγαν, αφού έγινε Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών υποθέσεων.

***
Στην παράσταση «Alegria» του Cirque du soleil έκανε τη διακριτική εμφάνισή της η σύζυγος του πρωθυπουργού κυρία Γεωργία Σαμαρά. Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στο σύλλογο «Ελπίδα» μέλος του οποίου είναι και η κυρία Σαμαρά.