Πολύ σωστός και σοβαρός ο υπουργός Οικονομικών. Γιατί Στουρνάρας αυτός. Εντελώς στουρνάρια αρκετοί εξ ημών και υμών. Οσοι δεν έχουν καταλάβει γρι από τα αίτια αυτής της δυστυχίας της νεοελληνικής. Γκα γκα ουα δηλαδή.

Βρε παιδάκι μου που ζεις! Αμ και euro γουστάρεις. Αμ και σχεδόν τίποτα δεν παράγεις. Αμ και στο Δημόσιο άκρα του τάφου σιωπή με την δική σου προσωπική συμβολή. Αμ και από πάνω εξοργίζεσαι και ουρλιάζεις με του μισθού σου την περικοπή. Τον οποίο, τις περισσότερες φορές, με την ανυπαρξία σου δεν τον δικαιολογείς.

Δηλαδή τι; Να πορευόμαστε σαν να μην έχει αγγίξει την συνείδησή σου αυτή η ολική καταστροφή;

Πολύ σωστός ο Στουρνάρας. Που τά’ χώσε στα στουρνάρια. Λέγοντας περίπου το εξής: Να είστε ευχαριστημένοι που θα εξακολουθείτε να εισπράττετε το κάτι τις. Εννοώντας, προφανώς, το εξής: Το προσυπογράφω επειδή η αλήθεια είναι του Νεοέλληνα η αρρώστια η γνωστή. Γιατί έτσι το σύστημα της ευρωζώνης λειτουργεί. Αυτοί οι κανόνες μιας καπιταλιστικής Οικονομίας πραγματικής. Γιατί η ανταγωνιστικότητα του τόπου ακουμπάει τον πάτο 144 χωρών ολόκληρου του πλανήτη. Γιατί τίποτα μα σχεδόν τίποτα – εκτός από Prada και Bar Restaurants – δεν έχουν σχέση με Ευρώπη και ευρωζώνη. Γιατί κάθε σημείο του Δημοσίου κουβαλάει όλες τις κακοδαιμονίες του τόπου. Τουτέστιν αντιπαραγωγικότητα. Τουτέστιν king size γραφειοκρατία. Τουτέστιν αραλίκι. Τουτέστιν διαπλοκή. Τουτέστιν γρηγορόσημα. Τουτέστιν αεί σιχτίρι από εκεί!

Με απλά λόγια. Αν πραγματικά θέλεις στον Στουρνάρα και σε κάθε κυβερνητικό αξιωματούχο να του την «πεις». Αν πραγματικά είσαι υπερήφανος και αξιοπρεπής. Τρία πράγματα αυτομάτως πρέπει να κάμεις. Πρώτα να αριστεύσεις σ’ αυτό που έχεις ταχθεί. Σε οτιδήποτε κάνεις… Επειτα σε βάθος με την πολιτική να ασχοληθείς. Κάθε οικονομικό και πολιτικό σύστημα έχει τους κανόνες και τους νόμους του. Euro θέλεις; Τότε πρέπει στην λογική της Μέρκελ να υποταχθείς. Από την μεριά της εκείνη έχει δίκιο… Εσύ που την μουντζώνεις και τεμπελιάζεις και από πάνω φοροδιαφεύγεις, έχεις εντελώς άδικο.

Εσύ και όχι η Ανγκελα, ο εχθρός της ελληνικής προκοπής. Και τέλος, αφού όλα αυτά τα έχεις κάνει, τότε να αναρωτηθείς ποιο κόσμο επιθυμείς να παραδώσεις στα παιδιά σου. Αυτόν που όλα αυτά τα χρόνια τον έφτιαχνες με προορισμό την καταστροφή ή κάποιον άλλο που για να δημιουργηθεί απαιτεί ιδρώτα, επιμονή και άπειρη αγωνιστική διαδρομή;

Εσύ η αιτία. Εσύ ο θύτης. Εσύ το θύμα. Εσύ και η Αλλαγή!