Τελικά η Χρυσή Αυγή δεν χρειάστηκε περισσότερο από 2 μήνες για να πετάξει το προσωπείο της και να δείξει το πραγματικό της φαιό πρόσωπο του φασισμού.

Ο γενικός της γραμματέας μιλώντας σε οπαδούς του έστρεψε τα πυρά του κατά της Δημοκρατίας, του Κοινοβουλευτισμού και του πολιτικού κόσμου της χώρας. Δεν δίστασε μάλιστα να αναφέρει ότι αισθάνονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής άβολα στη Βουλή και άνετα την εγκαταλείπουν και κατεβαίνουν με τα Τάγματα Εφόδου στο δρόμο.
.
Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από τις μεθόδους των παραστρατιωτικών ταγμάτων των Εθνικοσοσιαλιστών του Χίτλερ που αιματοκύλισαν τον κόσμο.

Η Χρυσή Αυγή δεν έκρυψε ποτέ το λαϊκίστικο ακροδεξιό πρόσωπό της, ούτε πριν, ούτε μετά τις εκλογές. Τώρα όμως αρχίζει πλέον και γίνεται επικίνδυνη για τη Δημοκρατία.

Μια Δημοκρατία για την οποία γίνεται μία συστηματική προσπάθεια απαξίωσής της από φασιστικές ομάδες που κατασυκοφαντούν τους θεσμούς της, εκμεταλλευόμενες τα λάθη που έχουν γίνει από τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν τα κοινά μετά την μεταπολίτευση.

Για να αντιμετωπίσουν τα ναζιστικά τάγματα της Χρυσής Αυγής όλες οι πολιτικές παρατάξεις πρέπει να ενωθούν σαν γροθιά και να αντιμετωπίσουν τον ακραίο εθνικιστικό λόγο που διχάζει τους Έλληνες σπέρνει τη διχόνοια και οδηγεί τη χώρα σε ένα νέο εμφύλιο πόλεμο.

Ολόκληρη η δημοκρατική παράταξη από τη Δεξιά έως την Αριστερά πρέπει με όλους τους τρόπους να ενισχύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς, να αφυπνίσει τους Έλληνες κάνοντάς τους γνωστές τις θηριωδίες του ναζισμού που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή.

Μπορεί από αντίδραση στα κακώς κείμενα της Πολιτείας και από έλλειψη πληροφόρησης να ψήφισαν αυτό το κόμμα, αλλά είναι καιρός να ανακαλύψουν το μαύρο του πρόσωπο.

Ο πολιτικός κόσμος της χώρας πρέπει άμεσα να καταλάβει την απειλή που εκκολάπτεται με τη βοήθεια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος μέσα στο Κοινοβούλιο και να την τσακίσει όσο είναι ακόμα περιορισμένη..

Και αυτό δεν θα γίνει με κατασταλτικά μέτρα αλλά με ενημέρωση και Παιδεία. Διότι το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται στα σχολεία, όπου τα ναζιστικά τάγματα έχουν εισχωρήσει, εκμεταλλευόμενα την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Η Δημοκρατία κινδυνεύει και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν πολίτες, πολιτικοί και κόμματα τόσο το καλύτερο για όλους μας. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι μαύρες περίοδοι της δικτατορίας του Μεταξά και της 21ης Απριλίου που έφεραν τη χώρα δεκάδες χρόνια πίσω θα ξαναέρθουν πολύ χειρότερες.