Οπως με τους κρατικοδίαιτους καρχαρίες. Οπως με το κρατικοδίαιτη κομματική πελατεία του Δημοσίου. Οπως με το τάχα μου επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ολα και όλοι μαϊμουδίζουν κάτι που δεν είναι. Οι καρχαρίες παριστάνουν τους σοβαρούς επιχειρηματίες. Η πλειοψηφία του προσωπικού στις υπηρεσίες του Δημοσίου μαϊμουδίζουν ότι δουλεύουν, προσφέρουν και παράγουν. Και οι περισσότερες ομάδες μαϊμουδίζουν επαγγελματικό ποδόσφαιρο και πρωταθλητισμό. Τρίχες κατσαρές με τσατσάρες αφρικανικές.

Το παράδειγμα της Super League χαρακτηριστικό της νεοελληνικής Μαϊμούς. Φωτογραφικό αντίτυπο της οικονομικής κρίσης. Μισές ομάδες δεν διέθεταν τα στοιχειώδη προσόντα να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα που αρχίζει σήμερα. Κι όμως. Από τα παράθυρα, τις χαραμάδες και τους φεγγίτες εξασφάλισαν συμμετοχή. Οι κανονισμοί σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα υπάρχουν για να παραβιάζονται. Απλό. Για να εξυπηρετηθεί το Στοίχημα. Για να μεταδίδει αγώνες το συνδρομητικό κανάλι. Για να φανατίζουν τους οπαδούς οι δέκα και πλέον αθλητικές εφημερίδες. Για να ικανοποιηθούν οι χορηγοί. Και κυρίως για να εκτονώνεται στα γήπεδα η οργή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών. Τουτέστιν όλη αυτή η κοροϊδία και η καραφαρσάρα, σκηνοθετημένη από το αρμόδιο υπουργείο μέχρι τις τάχα μου ανεξάρτητες αθλητικές Αρχές, έχει καταλήξει εν Ελλάδι σε μηχανισμό μετατροπής των εγκεφάλων των οπαδών σε τόπι. Αντί για μυαλό, κριτική παρέμβαση και αντί για επεξεργασία, ο εγκέφαλος έχει μετατραπεί σε μπάλα. IQ μπιφτεκιού.

Ενα τόπι που το κλοτσάνε όλοι οι παράγοντες αυτού του ανεκδιήγητου, τριτοκοσμικού και παρακμιακού συστήματος. Οπως ακριβώς συμβαίνει με την ελληνική Οικονομία. Είμαστε μέλος του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης αλλά κανένας δείκτης δεν ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Πουθενά. Ούτε στην παραγωγή. Ούτε στο Δημόσιο. Ούτε με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ούτε στο σύστημα της Παιδείας. Μαϊμουδισμός κι εδώ. Στα χαρτιά την ονομάζουμε «Δωρεάν Παιδεία». Στην πραγματικότητα οι γονείς πληρώνουν για φροντιστήρια έναν σκασμό λεφτά.

Θέλετε άλλο παράδειγμα; Μα φυσικά το περιστατικό στην Υδρα. Η φοροδιαφυγή ως σημαία επαναστατική. Ελπίδα μόνο μία. Μόνο αν αυτό το διάτρητο, διακορευμένο, σάπιο και κακοφορμισμένο σύστημα ανατραπεί και γκρεμιστεί. Μόνο τότε μπορεί να ελπίζουμε σε μια αληθινή αλλαγή. Αλλιώτικα, αυτή η τραμπάλα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας είναι η καλύτερη επιλογή για τον πιο επώδυνο και βασανιστικό αργό θάνατο. Χειρότερο και από εκείνον στους θαλάμους αερίων όπου εκατομμύρια Εβραίων μεταλλάχθηκαν σε γερμανικά σαπούνια!