Θα ήθελα πολύ να πληροφορηθώ ποιανού είναι όλες αυτές οι φαεινές ιδέες φτηνής και παρωχημένης επικοινωνίας που μας σερβίρει τον τελευταίο καιρό το Μέγαρο Μαξίμου.

Πρώτα μας ανακοινώνουν, ότι θα καταργηθεί πλήρως η αστυνομική φρουρά για τους βουλευτές. Για να αποκαλυφθεί στην συνέχεια, ότι οι βουλευτές δεν θα χάσουν τελικά τους αστυνομικούς- φρουρούς-οδηγούς-οικιακούς βοηθούς, που τους διαθέτει το κράτος, αλλά απλώς θα περιοριστεί ο αριθμός όσων έχουν πάνω από πέντε!

Ακολούθως μας πληροφορούν ότι ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει με το αεροπλάνο της γραμμής και σε οικονομική θέση για Βερολίνο και Παρίσι για να αποκαλυφθεί ότι τελικά ταξίδεψε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Δικαίωμά του, είναι του κ. Σαμαρά, να κάνει χρήση του αεροσκάφους που του παρέχει το κράτος, ιδίως αν δεν βολεύει η τακτική συγκοινωνία σε ένα πιεσμένο πρόγραμμα και υπάρχει επιπροσθέτως κι ένα πρόβλημα υγείας που απαιτεί πτήσεις σε χαμηλό υψόμετρο .

Αλλά αυτά δεν τα γνώριζαν οι επιτελείς του, όταν διοχέτευαν στους δημοσιογράφους παραπλανητικές πληροφορίες, επιδιώκοντας ένα πρόσκαιρο εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης;

Το τελευταίο κρούσμα λαϊκισμού είναι η ανακοίνωση που εκδόθηκε την Πέμπτη. «Με απόφαση του πρωθυπουργού απαγορεύεται η πρόσληψη συζύγων και συγγενών μέχρι και δευτέρου βαθμού, για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους».

Δηλαδή οι υπουργοί και οι βουλευτές δεν θα δικαιούνται να προσλαμβάνουν γυναίκες, γιούς, θυγατέρες και δευτεροξαδέρφια, αλλά μπορούν ελεύθερα να προσλαμβάνουν τριτοξαδέρφια, κουμπάρους, μπατζανάκηδες και κολλητούς.

Δυστυχώς σε κάτι τέτοια οι πολιτικοί δεν έχουν αλλάξει και πολύ. Κάνουν κούφιες εξαγγελίες κάθε φορά που η επικαιρότητα αποκαλύπτει σκανδαλώδεις διορισμούς, ή προκλητικά προνόμια, για να εφαρμοστούν στο τέλος διατάξεις που έχουν περισσότερα παράθυρα παραβίασης, παρά ουσία.

Κι είναι λυπηρό, να βλέπεις ότι ακόμη και μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις όπου κόντεψε να ισοπεδωθεί το πολιτικό σύστημα, ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα…

Και συνεχίζουν να μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες…