Στην αρχή ανακοίνωσαν ότι τα βουλευτικά αυτοκίνητα που δικαιούνται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα τα διαθέσουν σε πολύτεκνες οικογένειες. Δηλαδή θα επέλεγαν οι ίδιοι τις πολύτεκνες οικογένειες και θα τους παραχωρούσαν τα πολυτελή αυτοκίνητα όσο χρονικό διάστημα αυτοί ήταν βουλευτές. Ελα όμως ότι κάτι τέτοιο δεν το επέτρεπαν οι κανονισμοί της Βουλής. Αλλωστε με ποια κριτήρια θα ξεχώριζαν ποιες πολύτεκνες οικογένειες χρειάζονταν αυτοκίνητα, τα οποία, σημειωτέον, τα πληρώνουν οι έλληνες φορολογούμενοι; Ετσι, ορισμένοι Χρυσαυγίτες βουλευτές κράτησαν τα βουλευτικά αυτοκίνητά τους για τους εαυτούς τους.

***

Πάντως η Χρυσή Αυγή συνεχίζει ακάθεκτη το κοινωνικό της έργο και δεν σταμάτησε να μοιράζει τρόφιμα. Αλλά τα μοιράζει μόνο σε έλληνες άνεργους και άστεγους και για την προσφορά της αυτή οι Χρυσαυγίτες δείχνουν ικανοποιημένοι, Κάποιες γκρίνιες που υπάρχουν ανάμεσα στα σκληροπυρηνικά μέλη της ότι αγοράζει τα τρόφιμα αυτά από σουπερμάρκετ που δεν είναι ελληνικά και ότι ετοιμάζεται να αγοράσει και μακαρόνια από τη Βουλγαρία, που είναι και πιο φθηνά, δεν ελέγχονται ως ακριβείς. Αλλωστε οι Χρυσαυγίτες, όπως λένε, είναι προσηλωμένοι σε ό,τι είναι ελληνικό και αυτός είναι και ο λόγος που έχουν κηρύξει πόλεμο ακόμη και στα τουρκικά σίριαλ που κατά κόρον προβάλλονται από την τηλεόραση.

***

Επιμένει ακόμη ο κ. Β. Πολύδωρας ότι δεν είναι «έκνομος» ο διορισμός της κόρης του Μαργαρίτας στο γραφείο του στη Βουλή, τρεις εβδομάδες μετά την αποκάλυψη του διορισμού της. Αν και χρημάτισε μόλις ένα 48ωρο Πρόεδρος της Βουλής, ωστόσο πέτυχε να τοποθετήσει την κόρη του ως μετακλητή υπάλληλο και, όπως λέει, δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Ούτε να την παραιτήσει, αλλά ούτε να παραιτηθεί και ο ίδιος. Και περιμένει τις αποφάσεις του κόμματος. Αλλά ποιος ασχολείται στο κόμμα με τον κ. Πολύδωρα; Ο ίδιος δεν κάνει δηλώσεις. Παρακολουθεί, μαθαίνω, με ενδιαφέρον τα διάφορα sites που έχουν αναρτηθεί και συγκεντρώνουν υπογραφές τόσο για την αποπομπή της κόρης της από τη Βουλή όσο και του ιδίου από το κόμμα: «Είναι εθελοντές αφελείς όσοι πιστεύουν ότι αυτά με φοβίζουν», έλεγε τις προάλλες με τον χαρακτηριστικό κουλτουριάρικο τρόπο με τον οποίο εκφράζεται.

***

Ο κ. Θ. Πάγκαλος είχε την Παρασκευή τα γενέθλιά του, έγινε αισίως 74 ετών και τα εόρτασε στο… Διαδίκτυο. Πήρε και έδωσε ευχές από τους χρήστες του Ιντερνετ, αλλά ξεχώρισε μια ευχή την οποία θα αναρτήσει και στο Twitter του, από καποιον φανατικό οπαδό του που έχει την ίδια ηλικία: «Να είσαι πάντα ένας 74χρονος νέος και ζωηρός», του έγραψε. Πάντως το ηλεκτρονικό βιβλίο του πάει από εισπρακτικής άποψης καλά. Πλην όμως ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΠαΣοΚ δεν προτίθεται να συμβάλει με τα έσοδα που έχει από το «mazi-ta-fagame» στη μείωση του δημόσιου χρέους (όπως τον προέτρεψαν πολλοί αναγώστες του), αφού, όπως λένε οι συνεργάτες του, τα έξοδα και τα έσοδα από το βιβλίο του έρχονται τσίμα τσίμα.

***

Σας αποκαλύπτω ότι ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος πέρασε με επιτυχία άλλη μία καταιγίδα, κατά τη διάρκεια των ολιγοήμερων διακοπών του στην Σκόπελο. Ηταν μία πραγματική καιρική καταιγίδα που έπληξε τη Σκόπελο. Αλλά τέτοια τον κ. Βενιζέλο δεν τον φοβίζουν. Σε μια άλλη καταιγίδα που είχε ξεσπάσει και πάλι στην Σκόπελο, πριν από μερικά χρόνια, ξεκαρφώθηκαν από την παραλία ομπρέλες με αποτέλεσμα, όπως ενθυμούνται οι παλαιότεροι, να τραυματιστεί στο μάτι η πρώην υπουργός κυρία Φάνη Πετραλιά.

***

Η κυρία Μαρία Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ, προτού ακόμη επιστρέψει από τις διακοπές της από το Κυπαρίσι Λακωνίας, ξαναχτύπησε. Θέλει τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία και όχι στα γραφεία και ζητεί να σταματήσουν πάραυτα οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών και να επιστρέψουν οι πάντες στις οργανικές τους θέσεις, δηλαδή στη διδασκαλία. Με το
άνοιγμα της Βουλής όμως η κυρία Ρεπούση ετοιμάζει τις προτάσεις της για τις αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανάμεσα στις οποίες θα είναι και η κατάργηση του υποχρεωτικού εκκλησιασμού για τους μαθητές. Αλλά ίσως το πιο ενδιαφέρον, για το οποίο δεν αποκαλύπτει τίποτα, είναι αλλαγές που θα προτείνει στο μάθημα της Ιστορίας. Το μόνο που αφήνει να διαρρεύσει είναι ότι το μάθημα της Ιστορίας δεν το έχει αγγίξει κανείς ως τώρα, επειδή, όπως λέει, αποτελεί την «καυτή πατάτα». Θυμάστε την καυτή πατάτα που έφερε o «συνωστισμός της Σμύρνης»;

***

Καλοκαιριάτικα, το ΠΑΜΕ, διοργάνωσε διαμαρτυρία έξω από ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Ρόδο, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου. Εστησε πανό και διαμαρτυρόταν μαζί με τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου επειδή ο επιχειρηματίας τούς έχει απλήρωτους. Εκπληκτοι οι τουρίστες είδαν τη διαδήλωση επιστρέφοντας από τα μπάνια τους και ορισμένοι μάλιστα έδειχναν τη συμπαράστασή τους. Λίγες μόλις ημέρες μετά τη διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ ο επιχειρηματίας διοργάνωσε, μάλλον για αντιπερισπασμό, πάρτι γενεθλίων με 500 καλεσμένους, ανάμεσα στους οποίους και η Δέσποινα Βανδή και η Γωγώ Μαστροκώστα. Και τώρα το ΠΑΜΕ (αυτή τη φορά με τη συμπαράσταση της ΔΗΜΑΡ) ετοιμάζεται για νέες κινητοποιήσεις.