«Δεν ξεχωρίζουμε τα λαμόγια από το χρώμα τους. Δεν μας ενδιαφέρει εάν είναι γαλάζια, πράσινα, ή κόκκινα. Όλα τα λαμόγια για μας είναι τα ίδια και θα έχουν την ίδια τύχη. Θα πληρώσουν όπου κι αν βρίσκονται». Αυτά δήλωσε ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, στην πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου, λίγο πριν αναχωρήσει για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο. Ο Πρωθυπουργός όταν ενημερώθηκε από τους στενούς συνεργάτες του, ότι υπάρχουν αντιδράσεις από την αντικατάσταση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη και ότι δήθεν η αντικατάσταση έγινε γιατί οι υποθέσεις με τους φακέλους πολιτικών προσώπων έχουν προχωρήσει πολύ, άστραψε και βρόντηξε: «τα λαμόγια, για μας δεν έχουν χρώμα. Θα την πληρώσουν όλοι ανεξαιρέτως», είπε συγκεκριμένα και ζήτησε μάλιστα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κοινοποιήσει προς τα έξω τις απόψεις του.

***
Η αντικατάσταση του αντιεισαγγελέα κ. Ι. Διώτη έγινε άλλωστε με σύμφωνη γνώμη και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, όπως διαρρέεται από το Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της τοποθέτησης νέων ειδικών γραμματέων και δεν έχει καμία σχέση με τις υποθέσεις διαφθοράς πολιτικών προσώπων που όντως έχουν προχωρήσει αρκετά και ήδη ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

***
Ο κ. Διώτης πάντως ανέφερε σε συνεργάτη μου, ότι την αντικατάστασή του, την έμαθε από τις ειδήσεις της τηλεόρασης. Βρισκόταν, είπε, εκείνη την ώρα σε μία παραγωγική, όπως την χαρακτήρισε, σύσκεψη, έδωσε τις οδηγίες στους συνεργάτες του, για το πως θα κινηθούν, αλλά όταν επέστρεψε στο γραφείο του, έμαθε ότι έχει αντικατασταθεί από τον κ. Στ. Στασινόπουλο.

***
Αντιθέτως ο επικεφαλής του Κοινωνικού Συνδέσμου, πρώην υπουργός κ. Γ. Φλωρίδης φαίνεται ότι σφόδρα ενοχλήθηκε από την αντικατάσταση του κ. Διώτη και είπε σε συνεργάτη μου ότι «ο κόσμος θα περίμενε από αυτή την κυβέρνηση να υπηρετηθούν έστω σε ελάχιστο βαθμό οι αρχές της αξιολόγησης, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας. Αντ´αυτού παρατηρούμε μία εμμονή σε παλαιοκομματικές, χρεοκοπημένες μεθόδους, όπου λάφυρα του κράτους αντί να τα μοιράζονται όπως παλιά στα πλαίσια ενός κόμματος, απλώς μοιράζονται στα τρία…»

***
Η εικόνα της Ελλάδας εκτός Ολυμπιακών Αγώνων ήταν τραγική, λέει η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μαζί με τον σύζυγό της κ. Ισ. Κούβελο παρακολούθησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από τη Γερμανία, την οποία προτίμησε για διακοπές, η κυρία Μπακογιάννη, αναφέρει ότι δεν δέχεται τον όρο που ορισμένοι φρόντισαν να καλλιεργήσουν μετά το πέρας των αγώνων, ότι «χωρίς ντόπα, δεν υπάρχουν μετάλλια» και δηλώνει υπερήφανη ως Ελληνίδα με τον αγώνα που έκαναν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες στο Λονδίνο: «Αγωνίσθηκαν καταπληκτικά, ήταν αξιοθαύμαστη η προσπάθειά τους», λέει και αναφέρει ότι δεν υπήρξε υποστήριξη της πολιτείας στους αθλητές μας: «Βλέπω στη Γερμανία, τι μεγάλη υποστήριξη έχουν οι Γερμανοί αθλητές και είναι εντυπωσιακό». Όσον αφορά την εικόνα της χώρας μας εντός των Αγώνων, δηλαδή σε ολυμπιακό επίπεδο, η κυρία Μπακογιάννη την χαρακτηρίζει άψογη και οι πάντες της συμπεριφέρθηκαν με αξιοπρέπεια. «Η έξω εικόνα μας δεν υπάρχει», είπε συγκεκριμένα.

***
Ο κ. Λαλιώτης φαίνεται πως διασκεδάζει, από την Κεφαλλονιά όπου παραθερίζει, τις φήμες που τον θέλουν να ετοιμάζει νέο… κόμμα. Δεν υπάρχει καμία σχέση με όσα ακούγονται και πιθανώς γράφονται, λέει και δηλώνει ότι «τόσα κόμματα έχει η Ελλάδα, θέλουν κι άλλο; Δεν έχει ανάγκη η χώρα από άλλα κόμματα» . Όσον αφορά τις (επίσης) φήμες για επανενεργοποίησή του στην πολιτική το μόνο που λέει σιβυλλικά (και αυτό το λέει γελώντας) είναι ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα ενεργοποίησης».

***
Σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Μεσσηνία, έγινε την Κυριακή το βράδυ η συνάντηση της υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον πασίγνωστο ηθοποιό κ. Ιθαν Χωκ, που ήταν υποψήφιος για Όσκαρ με την ταινία «Ημέρα Εκπαίδευσης» και βρίσκεται στη χώρα μας και γυρίζει μάλιστα και ταινία στην περιοχή της Μεσσηνίας. Φαινόταν εντυπωσιασμένος από τα ελληνικά χρώματα και από τις ελληνικές τοποθεσίες και εκείνο που είπε στην υπουργό (η οποία συνοδευόταν από την κυρία Μελίνα Κανακαρίδη) ήταν πως θέλει να γυρίσει και άλλες ταινίες στην Ελλάδα. Η υπουργός έβαλε στοίχημα ότι θα κάνει ότι μπορεί ώστε παραγωγοί και σκηνοθέτες του Χόλιγουντ και όχι μόνον να γνωρίσουν και πάλι την Ελλάδα και να κάνουν εδώ στην χώρα μας τις ταινίες τους.

***
Σκόπιμα, λέει, ο κ. Θ. Πάγκαλος διάλεξε να μεταφέρει τη συζήτηση για το «Μαζί τα φάγαμε», στο internet. Έφτιαξε το δικτυακό τόπο « mazi-ta- fagame», στον οποίο οι πολίτες καταθέτουν ιστορίες διαφθοράς και σπατάλης και παράλληλα σχολιάζουν. Από εκεί, δήλωσε, «ότι θέλει να σχολιάζονται τα κεφάλαια του βιβλίου και να επικαιροποιούνται για επόμενες εκδόσεις». Πάντως ο κόσμος φαίνεται ότι κάτι έχει να αποκαλύψει σε θέματα διαφθοράς. Από την 1η Αυγούστου έχει δεχτεί πάνω από 65.000 επισκέπτες και έχει 390.000 προβολές σελίδων και να σκεφτείτε όλα αυτά τον Αύγουστο που συνήθως οι Έλληνες βρίσκονται μακριά από τους υπολογιστές τους.

***
Οι νεολαίοι βουλευτές, κατά την έκφρασή του, τον ώθησαν να καταθέσει υποψηφιότητα για Γραμματέας του κόμματος, λέει ο κ. Ι. Κεφαλογιάννης, ο οποίος ευελπιστεί ότι στις 30 Αυγούστου θα εκλεγεί. Το σύνθημά του, θυμίζει κάπως τα συνθήματα που λέγονταν επί εποχής του… Γ. Παπανδρέου: «Εάν δεν αλλάξουμε το κόμμα, εάν δεν αλλάξουμε οι ίδιοι δεν θα αλλάξουμε την κοινωνία».