Είναι πραγματικά περίεργο πώς αποφασίζει μια κυβέρνηση να «απομακρύνει» μια Γενική Γραμματέα Υπουργείου, ακριβώς γιατί έκανε πολύ καλή δουλειά….!!

Έχοντας βοηθήσει τη Μαρία Στρατηγάκη, ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, μπορώ να βεβαιώσω για το τεράστιο επιστημονικό και εκτεταμένο έργο της, τα τελευταία 2,5 χρόνια, για τις γυναίκες, που είναι χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της Ελλάδας.

Μαζί με τους αξιόλογους συνεργάτες της ανέπτυξε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα δίκτυο 60 δομών (νέα Συμβουλευτικά Κέντρα, Ξενώνες στη χώρα και τηλεφωνική γραμμή ΣΟΣ) για τις γυναίκες, και δημιούργησε 4 Συμβουλευτικά Κέντρα, στην Αθήνα, την Πάτρα, το Ηράκλειο και τη Λαμία, με πιθανότητα να λειτουργήσουν και άλλα τόσα τους επόμενους μήνες.

Και όλα αυτά με χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΣΠΑ), χωρίς να δώσει δεκάρα η Ελλάδα.

Και όλα αυτά όταν η βία στην οικογένεια και στην κοινωνία έχει αυξηθεί αλματωδώς λόγω του οικονομικού προβλήματος της χώρας. Με την κατάθλιψη και τις αυτοκτονίες να έχουν αυξηθεί επίσης για τους ίδιους λόγους…. !!!

Στη θέση της Μαρίας Στρατηγάκη η κυβέρνηση βάζει μια υποψήφια βουλευτίνα που δεν μπόρεσε να εκλεγεί και χωρίς ουσιαστική γνώση για το θέμα, απ’ όσο γνωρίζω.

Είναι λυπηρό ότι η κυβέρνηση ακόμη και σήμερα, πήρε μια απόφαση όχι για πολιτικούς, αλλά για καθαρά κομματικούς λόγους….εκτός αν ο σχετικός υπουργός έχει προσωπικούς λόγους… να «αντιπαθεί» τις γυναίκες.

Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης