από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Ο αποκλεισμός της Παπαχρήστου είναι δίκαιος

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Το επεισόδιο με τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από την Ολυμπιακή αποστολή λόγω ενός ρατσιστικού tweet είναι και αυτό μέρος της κουβέντας που έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα για τα όρια της δεξιάς.

Εχει την ιδιαιτερότητα που του προσδίδει το μέσο στο οποίο εμφανίστηκε. Δεν ήταν το παραλειπόμενο κάποιας βιαστικής συνέντευξης στα διαλείμματα προπόνησης, όπως θα γινόταν μερικά χρόνια πριν, αλλά ένα post στο Twitter.

Είναι η πρώτη δήλωση Ελληνα σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έχει σοβαρές επιπτώσεις στον πραγματικό κόσμο, κάποια που μας είχαν απασχολήσει στο παρελθόν ήταν απλώς online ξεκατινιάσματα πολιτικών και μεγαλοδημοσιογράφων. Είναι επίσης πρωτοφανές ότι θεωρήθηκε αυτομάτως μια υπεύθυνη δήλωση, δεν αμφισβητήθηκε για παράδειγμα από κανέναν η πατρότητά του, ούτε  πρόλαβε κανείς δικηγόρος να επινοήσει κάποιο ατύχημα από αυτά που συνηθίζονται στις περιπτώσεις των ολυμπιακών αθλητών. Ο λογαριασμός της Παπαχρήστου δεν χακεύτηκε. Συνεκτιμήθηκε μαζί με το περικείμενό του από το κοινό και υποπτεύομαι από την ΕΟΕ, δηλαδή τα υπόλοιπα tweets και retweets που έδειχναν τη συμπάθεια της αθλήτριας προς τη Χρυσή Αυγή. Πρώτη φορά παίρνουμε τόσο σοβαρά το Twitter.  

Ηταν λογικό στο ίδιο το Twitter να γίνει κουβέντα, το μέσο είναι εκ κατασκευής αυτοαναφορικό. Οι αντιδράσεις είναι ενδιαφέρουσες γιατί είναι ακριβώς το είδος του θέματος που ανάλογα με το πώς τοποθετείσαι εκφράζεις την πολιτική σου θέση με μεγαλύτερη ακρίβεια και από την ψήφο σου στις εκλογές, γιατί περιλαμβάνει πολλά σύμβολα.

Το πρώτο είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες. Ανεξάρτητα από τις υπερβολές για το πνεύμα του Ολυμπισμού από τη μία, (ιδιαίτερα όταν προέρχονται από υψηλόβαθμους διεφθαρμένους αξιωματούχους), και για τις χορηγίες και τους σπόνσορες από την άλλη, οι Ολυμπιακοί είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση. Επίσης είναι ένας φυσικός χώρος, ένα χωριό μέσα σε μια μεγάλη μητρόπόλη, στο οποίο συναντιέται η νέα γενιά όλου του κόσμου και ζει μαζί για ένα μήνα, και αυτό από μόνο του είναι για μένα περισσότερο σημαντικό.  

Το δεύτερο σύμβολο είναι οι ίδιοι οι αθλητές, η ιδέα ότι μας εκπροσωπούν, που έχει σχέση με το ότι φορούν το εθνόσημο. Οι ιστορίες με τα εθνόσημα είναι πάντα ύποπτες και τουλάχιστον στην Ελλάδα ιστορικά αυτοί που προσπαθούν να τα οικειοποιηθούν είναι οι ακροδεξιοί.

Τα χρόνια που πέρασαν επενδύσαμε πολλά περισσότερα από ό,τι έπρεπε στους αθλητές των Ολυμπιακών, τους είδαμε ως τα πρόσωπα που εξέφραζαν ό,τι καλύτερο φανταζόμασταν για τους εαυτούς μας. Οι αιτίες ήταν ότι και εμείς είχαμε να στηρίξουμε το προϊόν του ολυμπιακού αθλητισμού, πριν και μετά το 2004, και βέβαια οι κυβερνήσεις μας σταθερά χρειάζονταν ένα καλό επικοινωνιακό προϊόν με το οποίο να μπορούν να ταυτιστούν. 

Δεν είναι σωστό ένας άνθρωπος που του δίνεται αυτή η επιφανής θέση του ολυμπιακού αθλητή, να φέρνει ρατσιστικές απόψεις στο ντόπιο δημόσιο διάλογο, και να είναι έτοιμη να συνδιαλεχθεί με πολίτες του κόσμου ενώ είναι ανεκτική προς το ρατσισμό.

Οι αθλητές δεν εκπροσωπούν κανέναν εκτός από τους εαυτούς τους και τις ομάδες τους. Όταν συμμετέχουν σε εθνικές ομάδες τους αναγνωρίζεται ότι είναι οι πιο ικανοί στον τομέα τους, ούτε οι πιο ηθικοί, ούτε οι φωστήρες του έθνους, ούτε υπερήρωες. Τους χειροκροτούμε και αυτό είναι, δεν πάει παραπάνω. Αν όχι, τότε θα πρέπει να θεωρούμε ότι εκπροσωπούμαστε από όλους τους ικανούς Ελληνες που έχουν διεθνείς διακρίσεις.

Οι πρωταθλητές μας όμως είναι πρόσωπα που επειδή έχουν υψηλό κοινωνικό προφίλ βρίσκονται, το θέλουν ή όχι, σε μικρότερη ηλικία από οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική κατηγορία, να συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο. Δίκαιο ή όχι, κρίνονται για τα λεγόμενά τους.

Δεν μπορείς να μην έχεις κάποια συμπάθεια για τη Βούλα Παπαχρήστου. Είναι μια κοπέλα της διπλανής πόρτας που αποδεδειγμένα έχει πασχίσει για να διακριθεί. Από την άλλη είναι πολύ πιο εύκολο να ταυτιστούμε με ένα πρόσωπο που θεωρούμε ότι θα μπορούσε να είναι φίλη, αδερφή ή κόρη μας, ένας από εμάς τους Ελληνες της γειτονιάς. Σε αυτές τις κουβέντες οι άλλοι, οι Αφρικανοί δεν έχουν φωνή, τους αναφέρουμε συλλογικά και απρόσωπα, κανείς δεν μπορεί να ταυτιστεί μαζί τους. Δεν είναι πρόσωπα, δεν έχουν προσωπικές ιστορίες, για τους ακροδεξιούς είναι οι παρασιτικοί Αφρικανοί όπως για την κυρία Λαγκάρντ είναι τα παιδιά του Νίγηρα.

Η απόφαση της ΕΟΕ ήταν αναγκαστικά συμβολική και δίκαιη. Δεν είναι σωστό ένας άνθρωπος που του δίνεται αυτή η επιφανής θέση του ολυμπιακού αθλητή, να φέρνει ρατσιστικές απόψεις στο ντόπιο δημόσιο διάλογο, και να είναι έτοιμη να συνδιαλεχθεί με πολίτες του κόσμου ενώ είναι ανεκτική προς το ρατσισμό. Το μήνυμα αυτού του αποκλεισμού είναι ότι η ρητορική του μίσους είναι τιμωρητέα και δεν έχει καμία θέση στις βασικές αξίες που πάμε να ξαναφτιάξουμε σε αυτή τη χώρα. Η ανεκτικότητα στο ρατσισμό δεν περνάει πια.

Σε ό,τι αφορά την δεξιά που ψάχνεται για να βρει ποια μέρη της ιδεολογίας της χωράνε στο πολιτικό mainstream, αυτό ακριβώς είναι το όριό της. Από εκεί και πέρα δεν είσαι συντηρητικός, είσαι φασίστας.Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

BBC: «Αποβλήθηκε εξαιτίας ρατσιστικού tweet» 
 
 
σχόλια (158)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  οι μαύροι | 29/12/2012 17:58
  οι μαύροι ειναι μαύροι οι κίτρινοι είναι κίτρινοι οι κόκκινοι είναι κόκκινοι και οι άσπροι έιναι άσπροι ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΌ;;;;
  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  απάντηση10
   
   
   
  Αναμφιβόλως δίκαιη τιμωρία | 27/07/2012 21:58
  ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 1966 Από τα εν μέρει ανατριχιαστικά, επιπόλαια, ρηχά, βολονταριστικά, νομοκλαστικά, νομομηδενιστικά και πρωτίστως υπερεξυπνακιστικά σχόλια απορρέει το συμπέρασμα, ότι όχι μόνον η αξιολύπητη αθλήτρια, αλλά και πολλοί σχολιαστές είναι θύματα της γνωστής ελληνοκεντρικής ομφαλοσκόπησης, η οποία ειδικά στην εποχή της παγκοσμοιοποίησης είναι είνα ένα πεπαλαιομένο φαινόμενο όχι μόνον στην περίπτωση αυτή αλλά και γενικά στις διεθνείς σχέσεις της Πατρίδας μας. Το τί είναι πράγματι ρατσισμός δεν εξαρτάται από την υποκειμενική αντίληψη και το γούστο του καθενός. Μόνον επί τη βάση συγκεκριμένων ντοκουμέντων, ισχυόντων σε όλα τα κράτη του κόσμου , μπορεί να δοθεί ένας ακριβής ορισμός της έννοιας “ρατσισμός“ . Η „Διεθνής Σύμβαση περί του παραμερισμού όλων των μορφών της φυλετικής διάκρισης“ από το 1966, η οποία ισχύει από το 1969, αποτελείται από 25 λεπτομεριακά άρθρα και εμπεριέχει μεταξύ άλλων εκτενείς ορισμούς του ρατσισμού και της φυλετικής διάκρισης καθώς και εκτενέστες υποχρεώσεις των κρατών-μελών να καταδικάσουν και να τιμωρήσουν κάθε μορφή του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων κατά προσώπων άλλων φυλών και λαών. Τ ο άρθρο αναφέρει και περιπτώσεις του είδους της Causa P. Η διατυπωθείσα γνώμη της περι άλλων λαών είναι οχι μόνον ένδειξη μίας δήθεν φυλετικής ανωτερότητας, της έλλειψης παιδείας και ανωριμότητας , είναι και πέραν τούτου αναμφιβόλως ρατσιστική. Η ασκειθήσα τιμωρία έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Στις προηγμένες ευρωπαϊκες χώρες θα είχε και νομικό χαρακτήρα. Η τιμωρία είναι και δίκαιη και νόμιμη. Εκτός τούτου έχει ρεζιλεύσει όλον τον Ελληνισμό. Ας μην λησμονούμε , ότι οι αρχαίοι Έλληνες παρέλαβαν από τους Αιγυπτίους την ιατρική, την αρχιτεκτονική, την νομοθεσία. τις γνώσεις περί διοίκησης, την γεωμετρία κ.ο.κ. Οι Αιγύπτιοι είχαν γραφή προ 5χιλ. ετών ! Ισοσελ.: http://panosterz.de , Διαδίκτυο : panos terz
  Παναγιώτης Δ. Τερζόπουλος ( Panos Terz )
  απάντηση817
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΤΕΣΤ δημοκρατικότητας | 27/07/2012 19:08
  Για να μην μασάμε τα λόγια μας, κατ' αρχήν ας συμφωνήσουμε ότι ο αποκλεισμός της αθλήτριας οφείλεται στην αποδεδειγμένη συμπάθεια της προς την Χρυσή Αυγή. Μετά, ας αναρωτηθούμε αν υπάρχουν σωστοί και λάθος πολιτικοί διωγμοί, γιατί ο αποκλεισμός της αφελούς αθλήτριας περί τούτου πρόκειται. Τέλος, όσον αφορά στο αν είμαστε δημοκράτες ή όχι, αυτό προκύπτει από την απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα.
  ΡΚ
  απάντηση132
   
   
  ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΙΔΕΩΔΗ | 27/07/2012 16:14
  Τα Ολυμπιακα Ιδεωδη οπως εμεις τα διδαξαμε προηγαγαν την παγκοσμια ειρηνη και συμφιλιωση.Την ευγενη αμιλλα!Το νοημα των Ολυμπιακων Αγωνων ειναι αυτο και τιποτα αλλο.Σκοπος ειναι η συμμετοχη σε ενα τετοιο γεγονος και οχι η διακριση.Συμμετειχα στον τομεα της οργανωσης-ασφαλειας το 2004 και σας πληροφορω οτι το κλιμα μεταξυ των αθλητων ηταν συγκινητικο!!Ασιατες,Αφρικανοι,Ευρωπαιοι ολοι μια παρεα.Αγνωστοι ως τοτε μεταξυ τους,με τοσα κοινα ομως!!Αν η Παπαχρηστου συμμετειχε τελικα ισως η τιμωρια της να ηταν ακομα πιο σκληρη.Ισως να βρισκοταν στο περιθωριο η ακομα χειροτερα στο στοχαστρο καποιων,καλως η κακως.
  stef.
  απάντηση44
   
   
   
  Rubbish | 27/07/2012 14:33
  What a bloody rubbish!The Greek Olympic committee could easily handled the issue in a very easy way.But the big chief( with lots of feathers )of the Greeks like a clown,jump the gun and pleased the IOC.Go ahead Greeks,you keep on shooting your self to the foot.You penalised a 20 year old girl because she mentioned some illegal migrants"Africans"No wonder people voted for the extreme political parties.Greece wake up. Peter Melbourne Australia
  I was Greek
  απάντηση2010
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Οι δημοκράτες δεν συγχωρούν?? | 27/07/2012 14:17
  Από την στιγμή που για την κακόγουστη, χοντροκομμένη, ρατσιστική (ή όπως αλλιώς την χαρακτηρίζετε) δήλωσή της, ζήτησε επανηλειμένα συγνώμη, γιστί όλοι εσείς οι υπέρμαχοι Δημοκράτες την κοιτάτε σαν Φαρισαίοι και προστάζετε τον "λιθοβολισμό" της??
  Nεοφαρισαίοι
  απάντηση247
   
   
   
  Ποιό σχόλιο είναι'' ρατσιστικό''? | 27/07/2012 14:14
  Μήπως ο αρθρογράφος θέλει να μας πέι ότι και η επιστήμη της επιδημιολογίας είναι ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ? Μήπως πρέπει να απαγορευτεί να αναφέρονται σε επιστημονικές μελέτες , που ενδημούν οι ασθένειες? Είναι ''ρατσιστικό'' μήπως, να πούμε ότι ''Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΕΝΔΗΜΕΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ, ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ? -Αυτό είναι ένα καλά τεκμηριωμένο γεγονός ! Η, μήπως είναι ψέμμα ότι υπαρχουν πολλοί Αφρικανοί στη χώρα μας? Που είναι λοιπόν , το ''ρατσιστικό'' του σχολίου της αθλήτριας? Μήπως προτείνει ο αρθρογραφος να απαγορευτούν και ορισμένα ελληνικά τραγούδια, ως ΑΚΡΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ, όπως | το " τον θέλει τον αράπη, τον σκύλο,το μαυρο,ταμταμταμ" του Ζαμπέτα?
  GiannisPar
  απάντηση2710
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Μη το κουράζετε άλλο. | 27/07/2012 14:00
  Αν δεν το έκανε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα το έκανε η ΔΟΕ. Υπάρχουν κανόνες (είτε μας αρέσει είτε όχι) αυτούς τους κανόνες έπρεπε να τους γνωρίζει η κ.Παπαχρήστου. http://www.olympic.org/Documents/Various/MODERATION-GUIDELINES-FOR-SOCIAL-FINAL.pdf
  vasilissp
  απάντηση1012
   
   
  Η πραγματικη χουντα ξεκινησε το 73 | 27/07/2012 13:20
  ΚΑΛΑ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑΙΜΟΥ.ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 20%..ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ.ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΜΕ.ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΘΑ ΕΜΕΝΕ ΑΦΩΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΗΤΑ ΤΟΥ.ΒΟΒΑΡΔΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ .ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΣΟΥΠΑ .ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΜΑΣΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΑΦΟΥ Η ΦΥΩΧΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥ
  Ελληνας πατριωτης
  απάντηση205
   
   
  Και η κοινή λογική; | 27/07/2012 12:45
  Κε. Παπανάγνου, διαβάστε παρακαλώ το άρθρο του κ. Παπαχρήστου στο site σας. Υπάρχει και η κοινή λογική που δε λαμβάνεται υπ' όψη. Στο άρθρο σας κρίνετε ως ρατσιστικό το tweet της κας Παπαχρήστου και το παρουσιάζετε ως ευρύτερα αποδεκτά ως τέτοιο. Τόσο εγώ όσο και χιλιάδες κόσμου (αν κρίνω από το σχόλια στο Διαδίκτυο αυτές τις ημέρες η πλειοψηφία) διαφωνούμε πως είναι ρατσιστικό. Επομένως είναι ολόκληρη συζήτηση ως προς το τι συνιστά ρατσισμό και τι έχει ρατσιστική πρόθεση. Ευχαριστώ.
  Δημήτρης
  απάντηση2610
   
   
  λάθος? | 27/07/2012 12:42
  προσωπικά θεωρώ ότι ήταν ρατσιστικό το σχόλιο..ΑΛΛΑ σε μια δημοκρατική χώρα υπάρχουν κανονες, νομοι και θεσμοι που πρέπει να τηρούντε..έπρεπε να της δωθεί η δυνατότητα να απολογηθεί και ας αποφάσιζαν οι ειδικοί αν έπρεπε να αποκλειστεί ή όχι..προσωπικά θα ήθελα να τιμωρηθεί(όχι με αποκλεισμό εφόσον έχει μετανιώσει δημοσίως) αλλά αυτό δεν λέει τίποτα γιατί δεν αποφασίζω εγώ και δεν είμαι ειδικός για να το κάνω..με στεναχωρεί που αυτές οι αποφάσεις παίρνονται με τρόπο που θα τις έπαιρνε ένα χουντικό κόμμα-καθεστώς όπως η Χ.Α..έτσι το καπηλεύονται και συμπεριφέρονται ως οι μέγιστοι δημοκράτες ενώ τέτοιες τακτικές θέλουν να επιβάλλουν(βλ. χούντα που την υποστηρίζουν)
  k.l.
  απάντηση127
   
   
  μία λεπτομέρεια | 27/07/2012 12:31
  Η μονομέρεια του άρθρου φαίνεται στην αναφορά: "Δεν είναι σωστό ένας άνθρωπος που του δίνεται αυτή η επιφανής θέση του ολυμπιακού αθλητή". Η συμμετοχή στην ομάδα δεν δίνεται κατακτιέται και διεκδικείται κάθε 4 χρόνια. Δηλαδή σε εσάς το πτυχίο το "δώσανε" δεν το πήρατε με την αξία σας; και πως θα σας φαινόταν αν σας το αφαιρούσαν για δύο προτάσεις που είπατε;
  GP
  απάντηση304
   
   
  Ήταν αποκλεισμένη εδώ και καιρό | 27/07/2012 11:27
  Καιρό έχω να διαβάσω ένα τόσο μεγάλο συνονθύλευμα από αερολογίες σε ένα και μόνο άρθρο. Αν αυτές οι αερολογίες υποτίθεται πως δικαιολογούν τον αποκλεισμό της Παπαχρήστου, τότε το συμπέρασμα είναι πως η Παπαχρήστου ήταν ήδη στοχοποιημένη από κάποιους με πρόσβαση στην ΕΟΕ, οι οποίοι (με την α ή β δικαιολογία) θα φρόντιζαν να την κόψουν πριν τους 'olympics'.
  12θεϊστής
  απάντηση2911
   
   
  όλα τάχε η Μαριωρή... | 27/07/2012 11:03
  ... ο αποκλεισμός της ΒΠ μας μάρανε κ βλέπω 107 σχόλια... Αν δεν ήταν η άλλη ΒΠ με το "για την Ελλάδα ρε γαμώτο" να μας χαρίσει λίγο γκλαμουριά όπως εμείς νομίσαμε (λες κ άλλη σκοτούρα δεν έχουν οι λαοί από το αν θα πάρουμε εμείς κανα μετάλιο) ακόμα σήμερα όποιος ασχολούταν με το στίβο μάλλον κανας περίεργος θάταν, όπως κ με το μπάσκετ προ Γκάλη. Ή κανας κουμπούρας στο σχολείο μπας κ πάρει κανα μετάλιο στους πανελλήνιουςαγώνες κ μπεί άνευ εξετάσεων στην τότε γυμναστική ακαδημία (ΤΕΦΑΑ). Η α' ΒΠ έδωσε ένα γενικότερο σύνθημα, η β' περιέγραψε την κατάληξη που έχει ένας λαός όταν όλα τα βλέπει "ποδοσφαιροαθλητικά" (107 σχόλια!). Για την Ελλάδα κ τη δόξα της αλήθεια παράτησε το σχολείο η β' ΒΠ;;
  nik
  απάντηση96
   
   
  Αντιγράφω ένα αστέιο... | 27/07/2012 10:36
  είμαι ρατσιστής. Ο αποκλεισμός της δεν είναι λογοκρισία (ή επειδή δεν την λένε WIND είναι ΟΚ;);;;; Γελιο κράτος...
  Money buys humor
  απάντηση236
   
   
  Ήμαρτον | 27/07/2012 09:42
  Oι Ολυμπιακοί αγώνες είναι οι αγώνες των "Καθαρών", δεν είναι παίξε-γέλασε... Οι αγώνες των αθανάτων, των άσπιλων, των αμόλυντων... Δεν μπορεί να λερώνονται από τις κοινές θνητές... Ήμαρτον...
  Γιώργος
  απάντηση274
   
   
  ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ | 27/07/2012 07:12
  Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΜΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΗ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΞΕΝΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ ΟΤΑΝ ΜΙΛΗΣΑΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΒΑΛΛΟΜΑΣΤΕ ΩΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΦΑΝΕΙΣ ΤΑΧΑ "ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ" ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ. ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΒΑΙΕ ΠΑΝΤΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ: Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΔΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ...ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙ ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΜΗΔΩΝ. ΕΥΓΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. ΕΥΓΕ
  TSORIS
  απάντηση286
   
   
  Oλα τα τσοφλια μαζεμενα. | 27/07/2012 02:55
  Ολοι οι ''θεωρητικοι'' της κακιας ωρας και τα τσο(φ)λια των χ. αυγων, βαλαν φωτια στα πληκτρολογια να δωσουν δικιο στην αδικιμενη Ελληνιδα για το αθωο ατοπημα και, την μικρη πλακιτσα της. Το οτι η δεσπινις αυτη θα αντιπροσωπευε την χωρα ΜΑΣ, δεν το λαμβανουν υπ' οψειν τους, γιατι αυτοι θεωρουν την πατριδα μας οικοπεδο τους. Και την αθλητρια, ενα αυγουλακι αναμεσα στα τσοφλια τους. Προσπαθουν, με τσαμπουκα και παλληκαρισμους να αφαιρεσουν απο το ανεκδοτακη της μικρης, την κακiα και την υποτιμηση που περιεχει προς τους εγχρωμους συναθλητες της, παρουσιαζοντας τους επικριτες της, ως κακοβουλους αριστεριστες. Ετσι νομιζουν πως θα πετυχουν να μεινουν επι σκηνης, μονο αυτοι και οι εχθροι τους.
  Παυλος
  απάντηση1330
   
   
  Όσο και αν προσπαθήσετε, δεν θα τα καταφέρετε | 27/07/2012 02:48
  Το εθνικό φρόνημα δεν κάμπτεται από ...Ισίδωρους, Κουβέληδες και λοιπούς μνημονιακούς υποτακτικούς. Περιμένετε και στις επόμενες εκλογές θα δείτε την Χρυσή Αυγή με διπλάσια ποσοστά ότι και να κάνετε. Και με ολοένα και περισσότερους να εκφράζονται κατά των λαθρομεταναστών (στην προκειμένη περίπτωση ...αφρικανών).
  Μπράβο Βούλα
  απάντηση3115