Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς επιλέγει να βλέπει, ανθρώπους της αγοράς, επιχειρηματίες, βιοτέχνες, εφοπλιστές, τραπεζίτες ώστε να σχηματίσει μία πιο καθαρή εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει γύρω του. Οι συναντήσεις, μαθαίνω, χαρακτηρίζονται «μη ανακοινώσιμες» και γίνονται κυρίως στα βόρεια προάστια. Δεν είναι εξάλλου ότι τυχαίο ότι ο Πρωθυπουργός για ορισμένες κρίσιμες ΔΕΚΟ σκέφτεται πολύ σοβαρά να χρησιμοποιήσει άτομα από την αγορά και ειδικά για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, μαθαίνω ότι τελικά καταλήγει σε άνθρωπο της αγοράς.

***
Στο Μαξίμου πάντως ο Πρωθυπουργός ασχολήθηκε για αρκετή ώρα με τα συμβαίνοντα στην Χαλυβουργία και όπως μου είπαν οι στενοί συνεργάτες του, κάποια στιγμή είχε τόσο οργισθεί που δεν εκτελούνταν οι δικαστικές αποφάσεις που κτύπησε τα έρια στο τραπέζι και είπε «τέρμα η ιστορία με την Χαλυβουργία». Και εν συνεχεία εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ.

***
Ποιος αλήθεια θα περίμενε ότι υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο για τους πρώην Προέδρους των ΗΠΑ, όταν επισκέπτονται ξένες χώρες. Και αυτό το πρωτόκολλο πρόκειται να εφαρμοσθεί κατά γράμμα για την επίσκεψη του πρώην πλανητάρχη κ. Μπίλ Κλίντον στην Ελλάδα. Πρώτα απ΄ όλα είναι τα θέματα ασφαλείας. Ο επικεφαλής του πρώην Προέδρου ήλθε στην Αθήνα από την περασμένη… Τρίτη για να βεβαιωθεί ότι όλα είναι εντάξει, Εν συνεχεία έφθασε η εκπρόσωπος τύπου, πρώην δημοσιογράφος στο CNN η οποία και γευμάτισε το μεσημέρι της Παρασκευής με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Σ. Κεδίκογλου για βάλουν την ατζέντα των συζητήσεων με τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά.

***
Με 5.856 ευρώ το μήνα θα αμείβεται ο πρόεδρος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, αντεισαγγελέας Εφετών, κ. Βασίλης Φλωρίδης, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Χρίστου Σταϊκούρα. Ο αδιάφθορος εισαγγελέας είχε διοριστεί στην συγκεκριμένη θέση τον Μάρτιο, αλλά έκτοτε παρέμενε απλήρωτος, αφού δεν εκδόθηκε ποτέ στο ΦΕΚ η απόφαση που θα όριζε την αμοιβή του.

***

Τελικώς, όμως, η απόφαση του κ. Σταϊκούρα θα λειτουργήσει αναδρομικά από 6ης Μαρτίου, που σημαίνει ότι πρέπει να του καταβληθούν τέσσερις χρωστούμενοι μισθοί, δηλαδή περίπου 23.000 ευρώ. Βέβαια, τα παλιά καλά «μπερεκέτια» έχουν κοπεί, αφού ο κ. Φλωρίδης δεν θα λαμβάνει «αποζημίωση για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις της ανωτέρω Αρχής, καθώς και επιδόματα εορτών και αδείας».

***

Με πράξη υπουργικού συμβουλίου η κυβέρνηση προχώρησε στην ανασύνθεση της κυβερνητικής επιτροπής. Στο cabinet του κ. Σαμαρά θα μετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών, κ. Δημ. Αβραμόπουλος, Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρας, Εθνικής Άμυνας, κ. Π. Παναγιωτόπουλος, Εσωτερικών, κ. Ευρ. Στυλιανίδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντ. Μανιτάκης, Υποδομών και Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρης και Επικρατείας, κ. Δημ. Σταμάτης.

***
Αντίθετα, «έφαγαν πόρτα» οι υπουργοί Περιβάλλοντος, κ. Ευ. Λιβιεράτος, Παιδείας, κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, Ναυτιλίας, κ. Κ. Μουσουρούλης, Υγείας, κ. Αν. Λυκουρέντζος, Εργασίας, κ. Γ. Βρούτσης, Δικαιοσύνης, κ. Αντ. Ρουπακιώτης, Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Δένδιας, Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και Μακεδονίας – Θράκης, κ. Θ. Καράογλου.
***
«Σώθηκαν» χωρίς, όμως, δικαίωμα ψήφου, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Σ. Κεδίκογλου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού «εφόσον υπάρχει», όπως αναφέρεται και στη σχετική απόφαση.

***

Κατ’ αποκοπή χορήγημα, ύψους 218,5 ευρώ μηνιαίως ή 1966,5 ευρώ ετησίως για «το σκύλο ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών» εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου για λογαριασμό του συμπαθούς τετράποδου του Τελωνείου Χίου. Όπως αναφέρουν λιμενικοί, δεν έχουν εισπράξει χρήματα για τους σκύλους, που εντοπίζουν ναρκωτικά, από το Νοέμβριο και αναγκάζονται, όπως λένε, να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους. Μάλιστα, βάσει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να συγκεντρώνουν ένα βουνό δικαιολογητικά για να εκταμιεύονται τα χρήματα των σκύλων!

***

Case study στα οικονομικά πανεπιστήμια για την διαχείριση ανθρώπινων πόρων θα μπορούσε να είναι ο ΟΣΕ. Προ μνημονίου, αρκετοί «παλιοί» του οργανισμού, βλέποντας τι έρχονται, βγήκαν σε πρόωρη σύνταξη για να μην χάσουν τα εφάπαξ τους. Ορισμένοι εξ αυτών, στη συνέχεια, ανέλαβαν θέσεις διευθυντών, παρότι συνταξιούχοι, όπου και θήτευσαν για δύο χρόνια. Οι συμβάσεις τους, όμως, έληξαν το προηγούμενο διάστημα και ο ΟΣΕ έφτασε στο σημείο να μην έχει διευθυντές, άρα, δηλαδή, να μην δουλεύει τίποτα. Έτσι, ο ΟΣΕ «καινοτόμησε» α λα Ελληνικά, αφού τοποθέτησε έξι νέους διευθυντές από τα εν ενεργεία στελέχη του …προσωρινώς και μέχρι νεωτέρας, άνευ χρονικών ορίων θητείας, παρόλο που είθισται να μην ορίζονται διευθυντικά στελέχη από την – κατά τα φαινόμενα – απερχόμενη διοίκηση.