Ναι, είμαι από τα αισιόδοξα άτομα, αν και πριν από λίγους μήνες ομολογώ ότι ήρθα αντιμέτωπη με την προοπτική να εγκαταλείψω την Ελλάδα. Οι συνεχείς ειδήσεις περί πτώχευσης και καταστροφής της χώρας ήταν αυτά που με έκαναν να σκεφτώ για ένα διάστημα αρνητικά. Ευτυχώς οι σκέψεις αυτές δεν κράτησαν περισσότερο από έναν μήνα, ίσως και λίγο παραπάνω. Αυτό που με κράτησε τελικά στην Ελλάδα είναι πως αποφάσισα να αντιμετωπίσω την κρίση που βιώνουμε ως κράτος αλλά και ως κοινωνία σαν μια καλή ευκαιρία να ωριμάσουμε, να αλλάξουμε τις παλαιωμένες νοοτροπίες και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε με τρόπο δημιουργικό αλλά και ανατρεπτικό.
Σκέφτηκα επίσης θετικά σε ό,τι αφορά την επαγγελματική μου δραστηριότητα. Δραστηριοποιούμαι στον τομέα της πράσινης και αειφόρου ανάπτυξης των ακινήτων και της κτιριακής εξοικονόμησης ενέργειας. Ολοι γνωρίζουμε ότι η οικοδομική δραστηριότητα είναι η πρώτη που πλήττεται σε περιόδους κρίσης, ωστόσο είναι εμφανές ότι οι επαγγελματίες του χώρου αναζητούν νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες για να γίνουν ανταγωνιστικοί αναπτύσσοντας παράλληλα νέες συνεργασίες – μια πρακτική που δεν είχε ευδοκιμήσει στους «παλιούς καλούς καιρούς».
Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει να προσφέρει ένα δυναμικό υλικό, πληθώρα από ταλέντα και φρέσκες ιδέες. Προσωπικά κινούμαι σε χώρους ανάδειξης νέων επιχειρηματικών ιδεών. Συμμετέχω σε μια εθελοντική ομάδα που σκοπό έχει να αναδείξει και να καθοδηγήσει νέους που βρίσκονται στο επιχειρηματικό τους ξεκίνημα. Αυτό που βιώνω είναι ότι η ανταλλαγή ιδεών και η αναζήτηση συμμάχων στις ιδέες είναι η νέα τάση. Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Πρόσφατα μάλιστα βρήκα και εγώ εξαιρετικούς συμμάχους σε μια ιδέα που είχα και επεξεργαζόμουν αρκετό καιρό και αφορά τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός πρότυπου, πράσινου και αειφόρου οικισμού.
Πιστεύω ότι η στροφή αυτή προς τις συνεργασίες και την εξωστρέφεια θα συνεχιστεί και τα θετικά αποτελέσματα θα είναι άμεσα ορατά και με διάρκεια.

Η κυρία Αλίς Κοροβέση είναι επιχειρηματίας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ