Με τα μακριά λεπτά δάχτυλά του χάιδεψε τον vintage μεγεθυντικό φακό, πολύτιμο κειμήλιο του περίφημου (κατασκευής 1920) ιστιοφόρου «Patna». Ο μεγαλοβιομήχανος-χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής τοποθέτησε το σκαλιστό ασημένιο item πάνω στους… κοιλιακούς της Σκάρλετ Γιόχανσον. «Oh my God!» αναφώνησε. «Η φωτογραφία της διάσημης σταρ να απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα στην περιοχή Ταορμίνα της Σικελίας έχει κάνει τον γύρο του κόσμου» συνέχισε. «Η πληθωρική Σκάρλετ με το τύπου 70’s λευκό μπικίνι θυμίζει τις πρωταγωνίστριες των ταινιών του πράκτορα 007 και τη θρυλική Φάρα Φόσετ στην τηλεοπτική εκδοχή των «Αγγέλων του Τσάρλι»» υποστήριξε. «Θεωρώ ότι το κορίτσι είναι κούκλα, αν και πολύ χυμώδης για τα γούστα μου» σούφρωσε τα χείλη του ειρωνικά.
Σηκώθηκα από την μπλε navy style πολυθρόνα και πλησίασα τον παιδικό μου φίλο. Κοίταξα με προσοχή τις ζουμερές καμπύλες της mrs. Γιόχανσον. «Εχεις δίκιο» κούνησα το κεφάλι μου. «Προτιμώ την always fit Κάμερον Ντίαζ, η οποία μέσα από τους κινηματογραφικούς πλέον «Charlie’s Angels» καθιέρωσε και πάλι το λευκό μπικίνι» τόνισα.

Ο bodyguard και ο… Τζίτζι Ρίτζι
«Σε ενημερώνω ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα τη σκέψη μου απασχολεί αποκλειστικά και μόνο η ταυτότητα του καλογυμνασμένου νεαρού bodyguard της Σκάρλετ» χαμογέλασα πονηρά.
Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής άφησε το βλέμμα του να ταξιδέψει στην καταγάλανη θάλασσα. «Ο συγκεκριμένος σωματοφύλακας έχει δημιουργήσει πραγματικό χαμό ανάμεσα στις συζύγους και στις κόρες ισχυρών ελλήνων επιχειρηματιών» υποστήριξε. «Ειλικρινά, ma petite, πιστεύω ότι κινδυνεύει η θέση των τίμιων, αγνών, σκληρά εργαζόμενων Greek bodyguards» χαχάνισε. «Ισως επειδή δεν διαθέτουν τους άψογους κοιλιακούς και κυρίως το sex appeal του «εκλεκτού» της Σκάρλετ ο οποίος θυμίζει τον… ιταλό playboy-legend Τζίτζι Ρίτζι» υπογράμμισε.

Το κλειστό δείπνο του Ντίνου Γουλανδρή
Φόρεσα τα μαύρα-χρυσά γυαλιά του Jeremy Scott, αγαπημένα της Ζιζέλ. Στην περιοχή Κουνούπι του Πόρτο-Beverly-Χέλι επικρατούσε απόλυτη σιγή. Η σκέψη μου πέταξε στο προηγούμενο βράδυ. Ο μεγαλοεφοπλιστής Ντίνος Γουλανδρής παρέθεσε δείπνο στην κατοικία του για πολύ λίγους εκλεκτούς φίλους. Ο shipowner, ο οποίος το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου κατοικεί στην βρετανική πρωτεύουσα, καλωσόρισε στο σπίτι του τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και τη σύζυγό του Αννα-Μαρία, τη Λήτα Λιβανού, τον Ευτύχη και την Ντόντα Βορίδη και κάποιους ισπανούς ευγενείς τους οποίους φιλοξενεί για μερικές ημέρες. Ο κ. Γουλανδρής είναι ένας εξαιρετικός οικοδεσπότης. Μην ξεχνάμε ότι υποδέχθηκε τη νέα χιλιετία με ένα super party στην αίθουσα «The Grand Trianon» των Βερσαλλιών. Ο χώρος με τις πορσελάνες στο «Chateau de Versailles» είχε «κλειστεί» αποκλειστικά από τον πλοιοκτήτη για τους lovable φίλους του.

Οι Νιάρχοι στο ουζερί του Σταμπόλη
Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι μου τηλεφωνεί από τις Σπέτσες για να με ενημερώσει ότι την περασμένη Τρίτη λίγο μετά τις 2.30 μ.μ. οι γιοι του μεγιστάνα Σταύρου Νιάρχου Φίλιππος και Σπύρος απολάμβαναν το ουζάκι τους στο δημοφιλές παραδοσιακό μαγαζάκι του Σταμπόλη στην Ντάπια. Απλοί και προσιτοί, ο πρωτότοκος Φίλιππος και ο δευτερότοκος Σπύρος δεν είχαν ως συνήθως αυτό το attitude των international tycoons. Οι Νιάρχοι «περνάνε» συχνά από την ιδιόκτητη Σπετσοπούλα στις Σπέτσες. Με ελικόπτερο έφθασαν στην Αθήνα για να παραβρεθούν στο Συνέδριο που διοργάνωσε το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με στόχο να μελετήσει τον ρόλο των κοινωφελών ιδρυμάτων κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κοινωνικο-οικονομικής κρίσης.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος ΔΣ του κοινωφελούς ιδρύματος, τον οποίο γνωρίζω από τα πολύ νεανικά μας χρόνια, μοιάζει να μην έχει αλλάξει καθόλου. Φιλικός, babyfaced, ικανός, βρίσκεται σε μια θέση που χρειάζεται κύρος, γνώσεις και αντοχές.

Το τρεχαντήρι και το party

Μετά τον γάμο, ένα τεράστιο τρεχαντήρι περίμενε τους 100 προσκεκλημένους για να τους μεταφέρει στην άλλη μεριά του νησιού, όπου βρισκόταν το μαγαζί «Καΐκι». Οι guests και ιδιαίτερα οι νεαροί φίλοι του ζευγαριού χόρευαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο στενός φίλος του γαμπρού Μίμης Κωστόπουλος, της οικογένειας τραπεζιτών (Alpha Bank), δεν μπόρεσε να φθάσει τελικά στο νησί λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ηταν όμως εκεί η μητέρα του, η κυρία Νίκη Κωστοπούλου. Μεταξύ των καλεσμένων οι κκ. Φίλιππος Εμπειρίκος, Τζόννι Σιστοβάρης, Γιώργος Μαργαρώνης, managing director στο γραφείο Αθηνών του διεθνούς ναυλομεσιτικού οργανισμού Clarksons, Δημήτρης Σαλταφέρας, Γιάννης Πολιτόπουλος (των διεθνούς φήμης chocolates «Leonidas»), Αργύρης Γεωργούδας, Δημοσθένης Μαρτέν, τα ζεύγη Κλέμενς φον Χάλεμ και Γιώργου και Λίας Στεφανάκη, οι κυρίες Τασούλα Δαυίδ, Ελίζα Στεφανίδου, Κατερίνα Κατόπη, Ντόντη Ιγνατίου, η ηθοποιός Ζήνα Αναπλιώτη, η οποία έφθασε ειδικά από τη Νέα Υόρκη.

Η κολεξιόν μαγιό της Μαριάννας Γουλανδρή
Τα καλλίγραμμα νεαρά κορίτσια παίζουν με την ξακουστή στα πέρατα του κόσμου χρυσή άμμο στην Pietrasanta Marina της Ιταλίας. Φορούν τα εντυπωσιακά μπικίνι και ντραπέ ολόσωμα μαγιό της συλλογής «Marianna G», εμπνευσμένα από το «Hellenic heritage και τις σημαντικές γυναικείες μορφές της ελληνικής ιστορίας», όπως λέει η νεαρή όμορφη σχεδιάστριά τους Μαριάννα Γουλανδρή.

Στην Pietrasanta
Στην πανέμορφη πάντα Pietrasanta ο διάσημος κολομβιανός γλύπτης Φερνάντο Μποτέρο παρουσίασε σχέδια και γλυπτά. Στο εσωτερικό της εκκλησίας Saint Augustine, κτίσμα του 15ου αιώνα. Στην πλατεία είχαν στηθεί τα μνημειακά γλυπτά του. Ακολούθησε dinner στο σπίτι του γνωστού ιταλού αρχιτέκτονα Τιτσιάνο Λέρα. Η σύντροφος του Μποτέρο, γλύπτρια Σοφία Βάρη, συγκέντρωσε κολακευτικά σχόλια για τη συλλογή των εντυπωσιακών-μικρογλυπτών κοσμημάτων της και ιδιαίτερα αυτών που εκτίθενται ως τις 2 Σεπτεμβρίου στο Κεντρικό Κτίριο του Μουσείου Μπενάκη.

Νέα «σιβυλλική» έφοδος
Το ολοκαίνουργιο blog μου στο tovima.gr έχει δημιουργήσει ήδη πλήθος σχολίων και σεναρίων τα οποία κινούνται αποκλειστικά και μόνο στη σφαίρα της φαντασίας. Be cool guys, be cool! Οι υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν… παραισθήσεις. Δροσιστείτε λοιπόν με πολλές σιβυλλικές πληροφορίες μέσα από το blog μου σε εκρηκτικό πορτοκαλί χρώμα. «Χτυπάω» συνήθως μεταξύ Τρίτης και Παρασκευής…

Στις Σπέτσες με άρωμα Old Hamptons
Πληροφορούμαι ότι η Niarchos family προτίμησε και το εφετινό καλοκαίρι να μην «κατεβάσει» τη θαλαμηγό «Atlantis II», μήκους 115 μ., «ανοιχτά» της Σπετσοπούλας. Το yacht παραμένει στο port Hercules του Μονακό. Τα σκάφη «Stag» του Σπύρου Μεταξά (είναι τα αρχικά των ονομάτων των τριών παιδιών του) και «Happy Landing» του Κώστα Μαρίνου χαρίζουν μια εντυπωσιακή «νότα» στο παλιό λιμάνι των Σπετσών.
Οι δύο γνωστοί επιχειρηματίες, όπως και άλλα σημαντικά ονόματα του χώρου των business, βρέθηκαν το περασμένο weekend στις Σπέτσες για ένα γεγονός που είχε αυτή την essence του old money. Παλιές, low profile οικογένειες και πολλά νεαρά παιδιά σε μια «συνάντηση» που είχε ένα touch από Old Hamptons. Ο νεαρός οικονομολόγος Τίμος Μελισσάρης (στις 15 Φεβρουαρίου του 2010 είχε δημοσιευτεί άρθρο του στο περιοδικό «Time» όπου προέβλεπε την πτώση των τραπεζικών μετοχών) παντρεύτηκε την πολύ όμορφη Μαργαρίτα Ταμπακίδου. Η γαμήλια τελετή πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Σπετσών στο Παλιό Λιμάνι. Ακολούθησε η βάφτιση τού μόλις 15 μηνών γιου τους, στον οποίο δόθηκε το όνομα Ευάγγελος. Γόνος old money οικογένειας, ο thirtysomething γαμπρός φορούσε ένα απλό κοστούμι, ενώ η νύφη εντυπωσίασε με νυφικό-σαλβάρι με τουνίκ της νεαρής σχεδιάστριας Φρίντας Καραδήμα. Η μητέρα του γαμπρού κυρία Ελένη Γεωργή (της οικογένειας ιδιοκτητών των παλιών αλευρόμυλων Γεωργή – Νικολετόπουλου) εξακολουθεί να είναι μια γοητευτική γυναίκα. Ο σύζυγός της Ευάγγελος Μελισσάρης ήταν ιδιοκτήτης της μεγάλης βυρσοδεψίας «Δέρας» στην Ξάνθη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ