Ως… σωματοφύλακας του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα εμφανίζεται εσχάτως ο κ. Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος καθημερινώς προτρέπει συναδέλφους του βουλευτές να στηρίξουν πάση θυσία το έργο του κ. Στουρνάρα, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά ότι «να ξέρετε πως εάν συμβεί κάτι και παραιτηθεί ή αναγκάσουν τον Στουρνάρα σε παραίτηση, τότε θα πρέπει να φύγουμε όλοι και ας γίνουν και πάλι εκλογές». Την παρατήρηση αυτή έκανε ο κ. Γεωργιάδης, όταν κάποιος συνάδελφός του, μετά τα όσα συνέβησαν στις σχέσεις Βενιζέλου– Στουρνάρα, τον ρώτησε πόσο καιρό δίνει στον νέο υπουργό Οικονομικών, στο υπουργείο του.

***
Ποιος όμως δεν στηρίζει τον κ. Στουρνάρα; Ο κ. Φ. Κουβέλης για παράδειγμα έλεγε σε συνεργάτη μου ότι στην νυχτερινή σύσκεψη των τριών στο Μέγαρο Μαξίμου δεν υπήρξε καμία ένταση, ότι οι κκ. Βενιζέλος και Στουρνάρας κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος (ωσάν να μην υπήρξε ποτέ η διαρροή περί διαφωνίας Βενιζέλου με τον κ. Στουρνάρα) και ότι οι πάντες συμφώνησαν (περιλαμβανομένου και του Στουρνάρα) ότι θα ακολουθηθεί η πολιτική προς την τρόικα που έχουν χαραχθεί από τους τρεις που στηρίζουν την κυβέρνηση. Κύριο σημείο της πολιτικής αυτής είναι να υπάρξουν τα λεγόμενα ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να μην γίνουν απολύσεις, μειώσεις μισθών κτλ.
***
Πρωτάκουστο. Το Μαξίμου εναντίον της δημόσιας τηλεόρασης εξαιτίας του… κ. Τσίπρα! Ο διευθυντής του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού κ. Γ. Μουρούτης εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση εναντίον της ΝΕΤ που φιλοξένησε το πρωί τον κ. Αλ. Τσίπρα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε μεταξύ άλλων για προσλήψεις Μεσσηνίων επί υπουργίας κ. Σαμαρά στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ο κ. Μουρούτης θεωρεί ότι οι παρουσιαστές της πρωινής ζώνης ευνόησαν με τις ερωτήσεις τους τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έγραψε στο twitter του ότι η πρωινή ζώνη της ΕΡΤ, πρέπει να διδάσκεται στις σχολές δημοσιογραφίας.

***
Στον τέταρτο όροφο του Μεγάρου του ΣΔΟΕ, στην οδό Πειραιώς βρίσκεται το γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη και ίσως αυτό το γραφείο έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού αυτές τις ημέρες παρατηρείται αρκετή κινητικότητα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο κ. Πεπόνης έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια συμπληρωματικής έρευνας με στόχο να διερευνηθούν πλήρως οι καταγγελίες για την περίφημη υπόθεση των CDS. Σας ενημερώνω ότι η διερεύνηση της συγκεκριμένης απόφασης, απασχολούσε για αρκετό καιρό τη Δικαιοσύνη και βρισκόταν σε στάδιο κατά το οποίο εκκρεμούσε η απόφαση του κ. Πεπόνη για το αν θα πρέπει ή όχι η σχετική δικογραφία να τεθεί στο αρχείο. Έτσι η υπόθεση των CDS με τη διενέργεια συμπληρωματικής έρευνας παίρνει νέα τροπή και διερευνάται, ανάμεσα στα άλλα και ο ρόλος του αδελφού του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντρίκου Παπανδρέου.

***

Η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου απουσίαζε από την χθεσινή σύσκεψη στελεχών του ΠαΣοΚ υπό τον κ. Ευ. Βενιζέλο, με θέμα τη στάση του κόμματος και τις θέσεις του περί επαναδιαπραγμάτευσης, επιμήκυνσης κλπ. Της ζητήθηκε να συμμετέχει όμως ήταν αδύνατον γιατί η κυρία Διαμαντοπούλου απουσιάζει εδώ και μέρες στις Βρυξέλλες όπου έχει επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους, εκπροσώπους σοσιαλιστικών κομμάτων, κ.ά.

***

Αυτό που είμαι σε θέση να γνωρίζω είναι πως και η κυρία Διαμαντοπούλου δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κανένα από τα προσωρινά όργανα που ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο κ. Βενιζέλος. Του το είπε μάλιστα του ιδίου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν και απ’ ό,τι καταλαβαίνουν οι περισσότεροι, με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσει τις διακριτικές ή λιγότερο διακριτικές αποστάσεις της από την νέα μορφή κόμματος που ετοιμάζεται να δημιουργήσει ο κ. Βενιζέλος.

***

Παρεμπιπτόντως, και για να μην νομίζετε ότι μόνον κ. Γ. Παπανδρέου δίνει διαλέξεις και προσκαλείται στο εξωτερικό, η κυρία Διαμαντοπούλου έχει ήδη ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το ίδρυμα Notre Europe, του πρώην προέδρου της ευρωπαϊκής επιτροπής, κ. Ζακ Ντελόρ, ενώ έχει λάβει πρόσκληση να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις του Brookings Institute, όπου τα νήματα κινεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και παλαιό στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, κ. Κεμάλ Ντερβίς – γνώριμος και του κ. Παπαδήμου να υπενθυμίσω…

***
Επίθεση μέλους της ΔΑΚΕ (και γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ) εναντίον των αποκρατικοποιήσεων. Ο κ. Ν. Κιουτσούκης Πρόεδρος ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα αναφέρει ότι «δεν μπορεί να πωλείται ο ΟΣΕ γιατί δήθεν παράγει έλλειμμα, η ΔΕΗ για να γίνει ανταγωνιστική, η ΕΥΔΑΠ γιατί έχει κέρδη και η δημόσια περιουσία για να μην… καταπατηθεί». Σας υπενθυμίζω ότι ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ στον ιδιωτικό τομέα, προέρχεται από τον ΟΣΕ.

***
Θυμάστε τις πανηγυρικές δηλώσεις του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου ότι δεν πρόκειται να διορισθεί κανείς υπάλληλος στη Βουλή, χωρίς διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Η δήλωση αυτή έγινε μετά τις αποκαλύψεις ότι βουλευτές και πρώην υπουργοί διόρισαν φίλους, συγγενείς και συνεργάτες (ακόμα και στο γυμναστήριο της Βουλής). Ε, λοιπόν έγινε διαγωνισμός ΑΣΕΠ (ο μοναδικός) για πρόσληψη 14 στενογράφων, αλλά δεν προσελήφθη καμία /κανείς. Από το 2010 που έγινε ο διαγωνισμός, όπου επέτυχαν 14 άτομα, παραμένουν όλοι αδιόριστοι και άνεργοι, μετά από σκληρή προετοιμασία σε φροντιστήρια και διάβασμα και απώλεια βεβαίως πολλών χρημάτων για την προετοιμασία. Οι αδιόριστοι στενογράφοι δεν ζητούν, όπως σημειώνουν, ρουσφέτι, αλλά εφαρμογή του νόμου.