από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Απριλίου 2018
 
 

ΒΗΜΑτοδότης: Όταν ο «κηπουρός» συνάντησε τον... νονό του

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η συνάντηση ήταν τυχαία και έγινε σε καφετέρια ιδιωτικού πολιτιστικού χώρου. Ο κ. Γ. Φλωρίδης, ο πολιτικός που βάφτισε συλλήβδην όλους τους στενούς συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου «κηπουρούς», συνάντησε πρόσωπο με πρόσωπο έναν από αυτούς, τον πρώην υπουργό Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνο, ο οποίος μόλις τον είδε του ζήτησε διευκρινήσεις.

***
Ο κ. Φλωρίδης απολάμβανε εκείνη την ώρα τον καφέ του με την πρώην υπουργό κυρία Κατερίνα Μπατζελή όταν μπήκε ανυποψίαστος στην αίθουσα ο κ. Γερουλάνος. Σηκώθηκε πάντως όρθιος για να τον χαιρετήσει, και ο κ. Γερουλάνος του εξήγησε ότι έχει περισσότερα πτυχία από άλλους βουλευτές του ΠαΣοΚ ενώ έχει προσφέρει και σημαντικό κυβερνητικό έργο. Επίσης του επισήμανε ότι ήταν λίγοι οι στενοί συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού στην κυβέρνηση. Δεν γνωρίζω τι του είπε ο κ. Φλωρίδης, αλλά ο κ. Γερουλάνος φεύγοντας από το τραπέζι φαινόταν ικανοποιημένος και έλεγε σε συνεργάτη μου ότι ο κ. Φλωρίδης του ζήτησε συγγνώμη. Ο ίδιος συνεργάτης επιχειρώντας να διασταυρώσει την πληροφορία ρώτησε τον κ. Φλωρίδη εάν όντως ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Γερουλάνο και αυτός απάντησε απλώς με ένα «όχι».

***
Ο κ. Γερουλάνος πάντως που ατύχησε να εκλεγεί βουλευτής και πρέπει τώρα να βρει εργασία, ασχολείται προς το παρόν με το προσωπικό του αρχείο, το οποίο είναι πλουσιότατο και ενδιαφέρον, αφού ήταν τόσα χρόνια εκ των πιο στενών συνεργατών του κ. Γ. Παπανδρέου και είχε χρηματίσει και σε δύσκολη περίοδο και διευθυντής του γραφείου του.

***
Άλλες δύο ενδιαφέρουσες συναντήσεις σημειώθηκαν στο «Πρυτανείο» της οδού Μηλιώνη, με τον νέο Πρόεδρο της Εθνικής Τραπέζης, υπηρεσιακό υπουργών Οικονομικών, πρώην σύμβουλο του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, πρώην Πρόεδρο του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας με την τρόικα κ. Γ. Ζαννιά να απολαμβάνει το φαγητό του παρέα με την οικονομολόγο κυρία Μαρία Ασημακοπούλου. Στο διπλανό τραπέζι βρισκόταν η κυρία Βάσω Παπανδρέου (με την οποία ο κ. Ζαννιάς αντάλλαξε ορισμένες κουβέντες) συνοδευόμενη από την κυρία Ντίνα Λάζαρη, υποδιοικητή της Αγροτικής.

***
Δύο κόμματα βρίσκονται υπό μετακόμιση. Το ένα είναι το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη, που εγκαταλείπει τα γραφεία της οδού Καλλιρόης και πηγαίνει στα γραφεία της οδού Φιλελλήνων (εκεί όπου άρχισε πριν από χρόνια τη δραστηριότητά του). Το άλλο της κυρίας Ντόρα Μπακογιάννη που έφυγε από την Συγγρού και πήγε στο πολιτικό γραφείο της στην οδό Διον. Αρεοπαγίτου. Οι εκλογές, οι κομματικές συνεργασίες και η κρίση έφεραν τις μετακομίσεις. Αναμένεται απόφαση και για τη μετακόμιση του ΠαΣοΚ από το Μέγαρο της οδού Ιπποκράτους.

***
Η Ευρώπη έχει από την περασμένη Κυριακή κομμουνιστή Πρόεδρο, τον κ. Δ. Χριστόφια. Ένας ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έκανε αναφορά στο Στρασβούργο περί «κομουνιστή προέδρου». Τι ήθελε και το είπε; Άστραψε και βρόντηξε ο κ. Χριστόφιας και του απάντησε: « Είμαι υπερήφανος που είμαι κομουνιστής» και πρόσθεσε ότι προέρχεται από ένα κόμμα που υπηρετεί επί 90 χρόνια τον κυπριακό λαό, υπηρετεί τη Δημοκρατία, είχε θύματα υπερασπιζόμενο τη Δημοκρατία, πολέμησε τον φασισμό.

***
Και για να «καθησυχάσει» τους ευρωβουλευτές που φοβούνται ότι η Ευρώπη έχει κομουνιστή πρόεδρο τους είπε: «μην ανησυχείτε ότι ο κομουνιστής θα κάνει ζημιά, ο κομουνιστής θα προσπαθήσει για μια καλύτερη Ένωση, με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. Μην ανησυχείτε δεν θα σας κάνω... επανάσταση».

***
Την πάτησε ο κ. Ηλ. Μόσιαλος, ο άνθρωπος που έως τώρα διαφημιζόταν ότι παίζει στα δάκτυλα το Διαδίκτυο και ονόμασε την κίνησή του «Δημιουργική Δημοκρατία». Έλα όμως που το ίδιο όνομα είχε κατοχυρώσει η πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ (και σήμερα εργαζόμενη στην ΕΤ- 3) κυρία Χρύσα Αράπογλου. Όταν το έμαθε, ο κ. Μόσιαλος άλλαξε αμέσως ονομασία και από «Δημιουργική Δημοκρατία» το έκανε... «Δυναμική Δημοκρατία».

***
Ένας άλλος πρώην βουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής ο κ. Βαΐτσης Αποστολάτος που ατύχησε και αυτός στις εκλογές επιστρέφει στην προηγούμενη εργασία του. Όχι δεν επιστρέφει στην ιατρική, αφού έχει τόσα χρόνια να πιάσει νυστέρι. Επιστρέφει στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό... «9,84», από τον οποίο άγνωστο πως, πέτυχε να έχει σύμβαση αορίστου χρόνου; «Σύμβαση» αορίστου χρόνου φαίνεται ότι έχει και στο ΛΑΟΣ που παραμένει και εκεί, την ώρα που φεύγουν πολλοί.

***
Με βαρύγδουπες ανακοινώσεις και περισσή υπερηφάνεια γνωστοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς αποφάσισε την κατάργηση των επιτροπών και των ειδικών γραμματειών στο Δημόσιο. Θετική πρωτοβουλία, δεν λέω, μόνο που η πατρότητα της ιδέας δεν ανήκει στον κ. Σαμαρά, ούτε και στην ΝΔ.
Ήταν μία εισήγηση προς τον κ. Σαμαρά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκη, προερχόμενου ως γνωστόν από τον χώρο της ΔΗΜΑΡ. Γιατί τώρα τα αναφέρω όλα αυτά; Πέραν της ανάγκης αποκατάστασης της αλήθειας, το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ενδεικτικό του ποιος θα επιχειρήσει να πιστωθεί τα θετικά της συγκυβέρνησης έως ότου οι άλλοι αρχίσουν να διεκδικούν με τους ελλιπείς επικοινωνιακούς μηχανισμούς τους το μερίδιό τους στην ιστορία...

***
Τελικά, ίσως και να πρόκειται για το αχώριστο δίδυμο στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας. Πρώην πρωθυπουργός φαίνεται πως δεν μπορεί να κάνει δίχως συγκεκριμένη συνεργάτιδά του, η οποία τον ακολουθεί σε «κενές οργανικές θέσεις», όπου αυτός πηγαίνει. Όταν ήταν πρωθυπουργός ήταν στο γραφείο του. Όταν αποχώρησε, συνέχισε να είναι στο γραφείο του. Σήμερα πoυ είναι απλός βουλευτής, αλλά διατηρεί γραφείο στη Βουλή, είναι και πάλι στο γραφείο του. Για την ακρίβεια διορίστηκε με βάση το ΦΕΚ της 28ης Ιουνίου 2012. Για όσους δεν κατάλαβαν, μιλώ για τον κ. Γ. Παπανδρέου και την κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη, η οποία πλέον θα υποδέχεται τους επισκέπτες και συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού χωρίς τα άγχη του παρελθόντος

***
Οδηγία προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ. Προσοχή κυκλοφορεί βουλευτής ή στέλεχος της Χρυσής Αυγής, στα αποδυτήρια και ελέγχει ποιος βουλευτής πλένει τα χέρια του και δεν τραβά... καζανάκι. Μόλις το διαπιστώσει το ανεβάζει ως... καταγγελία στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής, με την προειδοποίηση «μην κάνετε χειραψία» με τον συγκεκριμένο βουλευτή. Τι άλλο θα δούμε άραγε...


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (4)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  "ατυχησε να εκλεγει βουλευτης" | 05/07/2012 12:29
  Τωρα το ακυρο που εφαγε απο το λαο το βαφτιζουμε ατυχια
  Ανώνυμος / η
  απάντηση45
   
   
  προς τον βουλευτή της Χ.Α | 05/07/2012 12:24
  Γιατί να μην κάνουν χειραψία με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ;Αφου πλένει τα χέρια του.Ε, το καζανάκι ας το τραβάει αυτός!
  Τσε
  απάντηση42
   
   
  Ένας "εκσυγχρονιστής" με προκαταλήψεις! | 05/07/2012 11:17
  Mε του κηπουρούς του Σημίτη, μερικοί από τους οποίους είναι αναμεμειγμένοι σε σκάνδαλα, ο Φλωρίδης συνεργαζόταν άψογα! Εγώ δεν έχω καταλάβει τι διαφορετικό πρεσβεύει απ,ό,τι η τρόικα!
  γιώργος σ.
  απάντηση2015
   
   
  Μήπως το παρατραβήξαμε με τον κ. Φλωρίδη; | 05/07/2012 10:54
  Με τον κ. Γερουλάνο δεν έχω καμμιά προσωπική ή επαγγελματική σχέση, πλην μιας περιόδου που κινήθηκα στον χώρο του εξοπλισμού ιχθυκαλλιέργειας,στον οποίο και έχει -ομολογουμένως-επιτύχει. Από την άλλη, όντας συνομήλικος του κ. Φλωρίδη, με τον οποίο και συνυπήρξαμε στην Π.Α.Σ.Π. στην Θεσσαλονίκη, τολμώ να πω ότι δεν θυμάμαι καμμιά ιδιαίτερη επαγγελματική του επιτυχία. Εκτός και έαν η θέση του νομάρχου μπαίνει στα βιογραφικά.Υπάρχουν πολλοί υπερτιμημένοι πολιτευτές και δυστυχώς, ο κ. Φλωρίδης προσπαθεί να ενταχθεί στον σχετικό κύκλο. Τί σημαίνει ακριβώς η απαξίωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ από τον κ. Φλωρίδη; Χωρίς το ΠΑ.ΣΟ.Κ, ποιός θα τον γνώριζε, εκτός των πελατών του δικηγορικού του γραφείου;
  Ενεργός Πολίτης
  απάντηση303