από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 

Γράμμα προς προβληματιζόμενο πολίτη...

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η χώρα βρίσκεται σε ένα πολύ δύσκολο σταυροδρόμι, στις 17 Ιούνη οι εκλογές, θα δείξουν προς τα πού πρέπει να κινηθεί, σύμφωνα με τις επιλογές πάντα,  του κυρίαρχου λαού.

Στις 6 του Μάη, ο δικαιολογημένα θυμωμένος πολίτης, προσδιόρισε με τιμωρητική στάση τις επιλογές του.

Στις 17 του Ιούνη , το ερώτημα δεν είναι πια το πώς θα τιμωρήσει, αλλά το προς τα πού, με ποιους και πως θα περάσει την στενωπό η χώρα, πως θα βρεθεί σε πορεία διεξόδου και  πως θα ξαναδεί φως στο βάθος του τούνελ.

Εμείς οι πολίτες, με την στάση και την ψήφο μας, αναλαμβάνουμε πλήρως τις ευθύνες μας για το μέλλον της χώρας και το μέλλον της χώρας, δεν είναι «παίξε γέλασε», δεν είναι «είπα ξείπα», δεν υπάρχει καμιά  δικαιολογία,  «τώρα τα ξέρουμε όλα»!.

Η κρίση είναι παρούσα, σήμερα, χθες, αύριο.

Ο πολιτικός λόγος, ταυτίζεται με την πολιτική πράξη, το πρόγραμμα και η πρόταση αφορά το άμεσο παρόν και όχι πολιτικούς σχεδιασμούς με μεσοπρόθεσμο η μακροπρόθεσμο ορίζοντα, το πρόβλημα είναι άμεσα παρόν, ζητά άμεσες λύσεις, δεν αναστέλλεται, δεν αποσιωπάται.

Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, τα κόμματα, κατέθεσαν τις προτάσεις τους.

Το ΠΑΣΟΚ, περισσότερο από ποτέ ώριμο, μιας και αυτό δέχτηκε το κύριο βάρος μια πρωτοφανούς κρίσης, που κατά ένα μέρος ήταν δημιούργημα και δικής του ευθύνης, αλλά ήταν ευθύνη και άλλων, ανασυντάσσει τις δυνάμεις  του, για να δώσει την νέα μάχη, για μια νέα προοπτική.

Έχουν γραφεί πολλά για το τι έγινε το 2009, προσωπικά, ήμουν πολύ προβληματισμένος μετά το 2004 και περισσότερο μετά το 2007 στην χώρα, από τον τρόπο διακυβέρνησης της από την Ν.Δ αλλά και από το ΠΑΣΟΚ, είτε σαν Αντιπολίτευση είτε σαν Κυβέρνηση .

Είχα επισημάνει όπως και όπου μπορούσα πολλά πράγματα και  βρέθηκα πολλές φορές και  σοβαρά προβληματισμένος αλλά και μόνος.

Σήμερα, με την κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού λόγου των περισσοτέρων κομμάτων, με τον εύκολο καταγγελτικό η και υβριστικό δήθεν πολιτικό λόγο, η χώρα, βρίσκεται σε βαθύτατη κρίση αξιών.

Ελάχιστοι επισημαίνουν, ότι το πολιτικό πρόβλημα της χώρας, μαζί με το οικονομικό, δεν είναι από μόνα τους αυτοτελή προβλήματα.

Πίσω και από τα δύο υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αξιών και αρχών, στο χώρο της οικονομίας, της κοινωνίας, στην αναγκαία συνοχή και αλληλοκατανόηση που πρέπει να διακατέχει μια κοινωνία, για να μπορέσει να προχωρήσει

Το ΠΑΣΟΚ σαφέστατα, διαπερνάται από τα ίδια προβλήματα που διατρέχουν την Ελληνική κοινωνία και οφείλει να τα υπερβεί,  για να μπορέσει να δώσει νέες προοπτικές, σε ένα πολύ πιο σύνθετο εθνικό και διεθνές περιβάλλον.

Πολλές φορές βρισκόμαστε σε υπαρξιακή κρίση, του τι πρέπει δηλαδή να κάνουμε, πώς να τοποθετηθούμε.

Πολλές φορές εγώ προσωπικά, έχω κάνει αναδρομές στα 38 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, από την 3η του Σεπτέμβρη του 1974, μέχρι σήμερα, προσπαθώ πολλές φορές, κρίνοντας τον εαυτό μου και τους άλλους, να δω την διαδρομή με κριτική σκέψη, επιχειρώντας να δω τα πράγματα αποστασιοποιημένα, από την σκοπιά του μέσου πολίτη και όχι από την θέση του ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ, που ήταν παρόν την ιστορική μέρα της 3ης Σεπτέμβρη 1974.

Όσο όμως και να σταθώ απέναντι στα 38 χρόνια, δεν μπορώ να εξαφανίσω την καταλυτική παρουσία του ΠΑΣΟΚ, για το καλό του τόπου μας, δεν μπορεί η κρίση των τελευταίων δυόμισι χρόνων, που έχει σοβαρές ευθύνες και το ΠΑΣΟΚ, να διαγράψει μια ιστορία, μια τεράστια προσφορά.

Με προσβάλλει βαθύτατα να κουνούν το δάχτυλο, προσπαθώντας να απαξιώσουν το ΠΑΣΟΚ, διάφοροι «νεόκοποι» του δημόσιου βίου, που με περίσσεια αλαζονεία και αμετροέπεια, έχουν πολύ εύκολες λέξεις στο στόμα, όπως «προδότες», «ψεύτες»,  «πουλημένοι», «απατεώνες» κλπ και μάλιστα, όταν προφέρονται από δήθεν αριστερές ηγεσίες.

Η αριστερά  ποτέ δεν ήταν υβριστής, η διαλεκτική ήταν πάντοτε το όπλο της, βίωσε τραγωδίες και δράματα, απομονώθηκε στο περιθώριο, από τους εθνικόφρονες ως μιάσματα, δεν μπορεί να είναι στην κουλτούρα της αριστεράς, να επιχειρεί να χωρίσει σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς τους πολίτες, ανάλογα με το τι θα ψηφίσουν στις εκλογές, δηλαδή,  να έχουμε τους «εθνικόφρονες αντιμνημονιακούς» και τα «μνημονιακά μιάσματα».

Η αριστερά ενώνει τον λαό, δεν τον χωρίζει, ας θυμηθούμε και λίγο Ρίτσο, «εμείς αδελφέ μου τραγουδάμε, για  να ενώσουμε τον κόσμο»…

Σε ότι με αφορά, σ αυτή την κρίσιμη πορεία που βλέπουμε πολλές διαφοροποιήσεις, αλλά και πολύ εύκολες στοχοποιήσεις, θα επιχειρήσω, χωρίς να αποτελεί αυθάδεια, μια προσωπική αναφορά για διάλογο, με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και την προσφορά του, μια συμβολική συζήτηση με ανθρώπους που συνυπήρξαμε πολλά χρόνια και τώρα δεν είναι μαζί μας,  από τον Κωστή το Κοντοπόδη, το Γιώργη τον Ψαράκη, τον Μπάμπη τον Γεωργακάκη, τον Αντρέα τον Ντούτσο, την Μαρία την Φαφούτη, τον Στέλιο τον Μπαζιάνα, τον Γιάννη τον Κορωναίο, τον Γιώργο τον Καράτση, μέχρι  τον Ανδρέα Παπανδρέου, την Αμαλία Φλέμινγκ, την Μελίνα Μερκούρη, τον Γιώργο Γεννηματά, τον Γιάννη Αλευρά, τον Σάκη Πεπονη και τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους….

Συζήτησα λοιπόν νοερά μαζί τους, ανθρώπους με προσφορά και αξιοπρέπεια και η απάντηση που πήρα από όλους, ήταν μία, «συνέπεια», «αυτοσεβασμός»,  «αξιοπρέπεια».

Τώρα, σ αυτή την νέα μάχη του ΠΑΣΟΚ, κανένας δεν πρέπει να είναι ρίψασπις, θλίβομαι για πολλούς, που τους τίμησε η παράταξη και ο απλός πολίτης, που γυρνάνε  τώρα στο ΠΑΣΟΚ κουνώντας το δάχτυλο, σαν να μην συμμετείχαν στην πορεία του, στα σωστά η τα λάθη του.

Όμως είμαι σίγουρος, ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ο πολιτικός κορμός που διαχρονικά έδωσε στη χώρα από τον Χαρίλαο Τρικούπη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Ανδρέα Παπανδρέου, θα θεραπεύσει τα τραύματά της,  θα συνεχίσει να είναι παρούσα, ώριμη, ισχυρή, υπεύθυνη και σ αυτή την πορεία, που η πρώτη της μάχη θα δοθεί στις  στις 17 του Ιούνη, πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες, με συναίσθημα και λογική,  σεβασμό για τον πολίτη, για την Ελλάδα.

Σε ότι αφορά την τοποθέτησή μου, από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ  Βαγγέλη Βενιζέλο, στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας, δεν ερμηνεύεται ως προσωπική δικαίωση, αλαζονική, μακριά από μένα τέτοιες αντιλήψεις, κάθε άλλο, ερμηνεύεται ως δικαίωση εκείνων των εκατοντάδων χιλιάδων, που έχουμε δώσει από κοινού 38 χρόνια, μάχες χαμένες και κερδισμένες,  απλά και εγώ, είμαι μια μονάδα, ένα άτομο από αυτούς, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Η πολιτική είναι και ζωή, δεν είναι κυνισμός, είναι λογική είναι και συναίσθημα…

Ο Γιάννης Σουλαδάκης είναι Υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚΓνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (45)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Γιατι τόσα χυδαία και υβριστικά σχόλια | 06/06/2012 14:24
  Έχω να παρατηρήσω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων που διαφωνούν χαρακτηρίζονται απο χυδαιότητα , μίσος και είναι άκρως ισοπεδωτικα. Προφανώς το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη αλλα όσοι ανήκουν στο συγκεκριμένο χώρο δεν είναι όλοι κλέφτες κρατικοδιαιτοι ανεπαγγελτοι και άχρηστοι. Ο ακης μπήκε φυλακή αλλα κανένας δεν αναρωτιέται γιατι απο το περίφημο ημερολόγιο του δεν έχει βγει κανένα άλλο όνομα. Πολυ απλα γιατι κλέφτες υπαρχουν σε όλους τους χώρους . Ζητούμενο λοιπόν είναι να απομονωθούν και ο πολίτης να επιλέγει η να απορρίπτει τα κόμματα βάσει των προγραμμάτων τους και ανάλογα της αποτελεσματικότητας τους. Η ισοπέδωση ότι όλοι είναι κλέφτες δεν βοηθάει γιατι πολυ απλα με αυτο το τροπο τρώνε τη λάσπη οι πάντες και τελικά οι κλέφτες μένουν στο απυρόβλητο . Οπότε ας είμαστε πιο προσεκτικοί στο τροπο που αντιμετωπίζουμε και κρίνουμε τα πρόσωπα . Δεν είναι όλοι το ιδιο
  Ανώνυμος / η
  απάντηση44
   
   
   
  Μπάρμπα Γιάννη ,δεν μας τα λες καλά, | 05/06/2012 23:37
  Καλά με τους πεθαμένους τα κουβέντιασες,δεν περνάς και από τον Κορυδαλό να τα πεις ένα χεράκι και με τον Άκη?Έτσι ξεχνάμε τα κολητάρια?
  Σωτήρης Καρέας[nickname]
  απάντηση96
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Το πολυσυλλεκτικο Πασοκ | 05/06/2012 23:28
  Η πολυσυλλεκτικοτητα ηταν καλη αλλα δεν επηρεασατε δυναμικα τους συλλεχθεντες προς τον προοδευτισμο και την συμμετοχη για την συγκροτηση ενος ορθολογικου κρατους προνοιας. Αφεθηκατε, επηρεαστηκατε και παρασυρθηκατε απο τους πολυσυλλεχθεντες και την μεθη της εξουσιας και του χρηματος και κατασκευασατε ενα κρατος παρανοιας του "παρε κοσμε και λογαριασμο μη δινεις" και το κινημα μετονομαστηκε απο ΠΑ.ΣΟ.Κ σε Πασοκ. Τωρα αρκεσθειτε στην "μονοσυλλεκτικοτητα" και παλι ευχαριστημενοι να ειστε. Οι πολυσυλλεχθεντες πηγαν αλλου. Τι περιμενατε; Ευγνωμοσυνη;
  nikaram
  απάντηση52
   
   
  Για όνομα του Μπακούνιν, τι νεκρολόγιο... | 05/06/2012 21:53
  ...είναι αυτό κύριε μου ?.. κάποιος να τον κουνήσει ή έστω να του βάλει μια εφημερίδα του 2012 στο χέρι δεν υπάρχει ?... πα πα πα πα... ξορκισμένος νάσαι..
  αλλαγή εδώ και τώρα.
  απάντηση93
   
   
   
  ΟΦειλόμενη απάντηση σε "Σχόλια" | 05/06/2012 21:43
  Προς τον "υπερήφανο" εγγράμματο, πλην όμως χυδαίο υβριστή Γ.Μ ο οποίος στις 16:54 αφιέρωσε χρόνο προκειμένου να γράψει ένα σχόλιο με το οποίο εκτός ότι μας ενημέρωσε σχετικά με τα πολιτικά του φρονήματα φρόντισε να αποδώσει υβριστικούς χαρακτηρισμούς στο σύνολο όλων όσων διαφωνούν με την πολιτική του επιλογή : η γλώσσα και το ύφος σας μαρτυρούν το επίπεδο σας, αδικείται το κόμμα σας με την συμπεριφορά σας. ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ : παρακαλώ να ελέγχετε τα σχόλια διότι κείμενα όπως του Γ.Μ είναι εξόχως προσβλητικά
  Α.Λ.
  απάντηση21
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΕΣ | 05/06/2012 21:30
  Άλλος ένας μοναχικός καβαλάρης, που τόσα χρόνια έβλεπε τα στραβά και μας τα έλεγε, αλλά εμείς ...πού αυτιά και πού μυαλό! Βέβαια, εγώ θυμάμαι έναν άλλο Γιάννη Σουλαδάκη, συνονόματο και σωσία του αρθρογράφου, ο οποίος ήταν κλασικός εκπρόσωπος του βαθέος ΠΑΣΟΚ, απ' αυτούς που περιστοίχιζαν τον Ανδρέα, κρατώντας του την ομπρέλα όταν έβρεχε και κουνώντας συνεχώς καταφατικά το κεφάλι σαν τα σκυλάκια στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Τέτοια ομοιότης!
  Ναυτίλος
  απάντηση04
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΣΙγά ρε κρατικοδίαιτε αφισοκολητή.. Σας μάθαμε πιά... | 05/06/2012 19:37
  άσε μας κρατικοδίαιτε αφισοκολητή.. Αργήσαμε αλλά σας καταλάβαμε... Μαυρο στα κόμματα του δημοσιουπαλληλισμού, μαύρο στα κόμματα των κρατικοδίαιτων ψευτοεπειχηρηματιών, μαύρο στα κόμματα της ρεμούλας, της μίζας, του Άκη, μαύρο στα κόμματα της εθνικής υποτέλειας, μαύρο στα κόμματα των λαθρομεταναστών.. Μαύρο σε όλους όσους μαυρισαν την ελλάδα... Και μετά όλοι αυτοί οι δοσίλογοι του έθνους γραμμή για τα ειδικά δικαστήρια και αν νομίζουν ότι θα τους σώσουν από την οργή του λαού οι ψευτονόμοι του Βενιζέλου(τουρκογλου) είναι πολύ γελασμένοι. Καμιά ασυλία δεν ισχύει για προδότες
  Χρήστος Πάτρας
  απάντηση33
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Που ησουν τοσο καιρο??? | 05/06/2012 18:06
  Καλως τον μεγαλυτερο χειροκροτητη του συστηματος ΠΑΣΟΚ,τον κυριο τιποτα!Ημουνα νιος και γερασα αλλα σε θυμαμαι απο τις γελοιογραφιες στο "Ποντικι"...ακομη ετσι θασαι υποθετω,κλαπ κλαπ σε οποιον ειναι αρχηγος ε? Τι κουλτουρα προαγεις μεγαλε!Επαγγελματιας χειροκροτητης με διπλωμα! Με εκανες και γελασα πολλα χρονια μετα ...
  Ο μεγαλυτερος Χειροκροτητης του πλανητη...
  απάντηση1911
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  βγειτε απο το μικρόκοσμο σας αγαπητοι οργισμενοι ελληνες | 05/06/2012 16:55
  με θλίψη παρακολουθω αλλη μια φορα τον ελληνικο λαο να οδηγείτε σε ένα μοιραίο λάθος από οργή ( δικαιολογημένη ως ένα βαθμό) όμως φίλοι μου ο ακης είναι πλέον φυλακή και η παρέα του έχει προσχωρήσει πλέον στο σύριζα και λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν πια. Αν νομίζετε ότι θα σας σώσει άλλο ένα ψεμμα δικαίωμα σας να το πιστεύετε. μετά τις εκλογές όμως η αλήθεια θα είναι πολύ σκληρή για όλους μας. Μια ελλαδα έξω από το ευρώ χρεοκοπημένη που θα αναγκαστεί στο τέλος να σκύψει πιο πολύ το κεφάλι με χειρότερους όρους. τότε να δεύτε απολύσεις κλείσιμο επιχειρήσεών μισθούς 200 ευρώ ...οσο για τους μεγάλους αυτοί έχουν ηδη βγάλει τα λεφτά τους έξω και οι εφοπλιστές δεν θα κλάψουν απλά θα αλλάξουν σημαία. ρωτήσατε σε τουριστικές περιοχές που οι άνθρωποι κλαίνε γιατί δεν μας επισκέπτεται κανένας τουρίστας λόγω της πολιτικής αστάθειας και της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου που δεν ξέρουν που θα οδηγήσει. Βγει τε από το μικρόκοσμο σας ...η ελλαδα δεν είναι το κέντρο του κόσμου , το αντίθετο θα έλεγα την οδηγούμε με μαθηματική ακρίβεια στο περιθώριο.
  πέτρος
  απάντηση1713
   
   
   
  Σχόλια! | 05/06/2012 16:54
  Τα σχόλια της πλειονότητας όσων σχολιάζουν το συγκεκριμένο άρθρο είναι η απόλυτη δικαίωση του ΠΑΣΟΚ, παρά τα λάθη, τις αδυναμίες και ό,τι άλλο μπορεί να προκύψει σε ένα πολυπρόσωπο και μακροχρόνιο πολιτικό οργανισμό. Και δεν εννοώ τα σχόλια που το υποστηρίζουν. Εννοώ τα αναλφάβητα κείμενα των αλητών που βρίθουν από εμπάθεια, χυδαιότητα, άθλια ιδιοτέλεια και απύθμενη βλακεία. Είμαι υπερήφανος που υποστήριζα το ΠΑΣΟΚ, όταν βλέπω ότι οι αντίπαλοί του δεν είναι παρά τα χειρότερα σκουπίδια αυτής της κοινωνίας. Τραμπούκοι, αλήτες, χυδαίοι, υβριστές, αναλφάβητοι και ανεγκέφαλοι, ανίκανοι να αρθρώσουν μια ανθρώπινοι σκέψη και ικανοί μόνο να επικοινωνούν ως κοινωνικά κατακάθια με ύβρεις. Αλήτες που, προφανώς, το ΠΑΣΟΚ δεν τους βόλεψε!
  Γ. Μ.
  απάντηση1822
  Απαντήσεις  4 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Το κόμμα των άκηδων | 05/06/2012 15:57
  Κουβέντα δεν ακούω να λέτε για τον Άκη και τα τερατώδη ποσά που ξόδευε η σύζυγος για την dolce vita της.Κουβέντα και για την βαλίτσα του 1.000.000 μάρκα του Τσουκάτου. Γιατί τέτοια μουγκαμάρα σύντροφοι ; Πόσους άλλους "άκηδες" και πόσες άλλες "βαλίτσες" έχετε ; Επειδή λοιπόν η πολιτική είναι λογική, γιαυτό σας μαυρίζουμε με τα δύο χέρια μήπως και δούμε μια άσπρη μέρα. Βέβαια εσάς δεν σας νοιάζει γιατί κολυμπάτε στο χρήμα, αλλά η απομάκρυνση σας από την εξουσία είναι αναγκαία για να ξεβρωμίσει η πολιτική σκηνή. ΜΑΥΡΟ στο ΠΑΣΟΚ.
  Άλλη μια φορά προσπαθούν να μας κοροιδέψουν.
  απάντηση187
   
   
  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΕΛΟΣ | 05/06/2012 15:36
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ,ΝΕΟΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ , ΝΕΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ, ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ κλπ
  ΑΠΟΦΑΣΙΜΕΝΟΣ
  απάντηση105
   
   
  απελπισια | 05/06/2012 15:25
  πολυ κλαψα ρε παιδια....πρεπει να εχουν πεσει σε μονοψηφιο οι πασοκοι...τοσο κλαμα και ικεσια ...ειναι να τους λυπαται η ψυχη σου ...
  maria
  απάντηση157
   
   
  ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ | 05/06/2012 14:57
  ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2009 ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΟΥΤΕ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΡΚΗΣ 'Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΕΜΕΣΑ Η ΑΜΕΣΑ ΔΙΚΑΣΘΟΥΝ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΜΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ.
  ΚΩΣΤΑΣ Τ
  απάντηση146
   
   
  Ενω ΝΔ δεν ειχε ευθυνες..και λιγα λογια για το Συριζα | 05/06/2012 12:34
  ενώ στο σκανδαλο του βατοπαιδιου, τα δημημενα ομόλογα, βουλγαρακης Ρουσόπουλος η άθλια πολίτικη αλογοσκουφη που γιγαγνωσε το χρέος, ο παπαγεωργοπουλος με κλεψιές ακόμα μεγαλύτερες από του Ακη δεν μπαίνουν στο τραπέζι . για να μη θυμηθώ τις πυρκαγιές επί Καραμανλή που κάηκε ολη η χώρα. Η νεα δημοκρατία καμία ευθύνη λοιπόν. Όσο για το σύριζα πέραν του γεγονότος οτι υπήρξαν μάρτυρες στη δίκη της 17 νοεμβρη όλο το παρασιτικό κρατικοδίαιτο πασοκ έχει μετακομίσει ήδη στη Κουμουνδούρου με πρώτους πρώτους τη παρέα του Ακη και διάφορους αθΛιους συνδικαλισταραδες τύπου Φωτόπουλου. πολύ φοβάμαι πως ο θυμός όταν ΕΙΝΑΙ μονόπλευρος δεν βοηθάει... μετά τις εκλογές όταν η χώρα θα καταρρεύσει εντελώς και θα απομονωθεί διεθνώς τα ξαναλέμε. Μη ξεχνάμε πως ο ίδιος λαός που βρίζει πριν μόλις δυο χρόνια είχε ψηφίσει το Γιώργο Παπανδρέου με 42% με το λεφτά υπάρχουν ας ελπίσουμε ότι μετά τις επικείμενες εκλογές δεν μετανοιώσει πάλι για τη ψήφο του ... μόνο που τώρα θα ΕΙΝΑΙ πλέον ήδη αργά., γιατι πολυ απλα η χωρα θα εχει διαλυθει. Πάρτε το χαμπάρι ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ
  q
  απάντηση254
   
   
  Γραμμα.... | 05/06/2012 12:14
  Tι ειδους επικεφαλιδα ειναι αυτη, ''Γραμμα προς προβληματιζομενο πολιτη.....'', ποιος σας ειπε κυριε οτι υπαρχουν προβληματισμενοι πολιτες? Ειμαστε πολυ σιγουροι στο οτι ΔΕΝ θα ψηφισουμε Πασοκ-ΝΔ.
  Aντιπασοκονεοδημοκρατης
  απάντηση2213
   
   
   
  Απάντηση | 05/06/2012 11:14
  "Ουδείς αγνωμωνέστερος του ευεργετηθέντος".... Όλοι εσείς που τόσα χρόνια παραληρούσατε υπέρ του ΠΑΣΟΚ, που βεβαίως σας παρείχε, τώρα που βρίσκεται σε δυσμενή θέση , την κάνετε για αλλού, εκεί που με το πολύ μπλα μπλα θα χορτάσετε και θα τρώτε με δέκα μασέλες.... Μπράβο εμπρός δόξης λαμπρόν μέλλον!!! Να θυμηθούμε και κάτι λίγα αυτού του κακού ΠΑΣΟΚ.! Αναγνώριση Εθνικής Αντίστασης, επιστροφή των προσφύγων του εμφυλίου πίσω στην Ελλάδα, εξασφάλιση Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων (ΜΟΠ) με ουσιαστικό ΕΚΒΙΑΣΜΌ των Ευρωπαίων (απειλή να βάλει βέτο σε είσοδο Ισπανίας στην ΕΟΚ), κατάργηση παρακράτους, χτίσιμο νοσοκομείων και κέντρων υγείας σε όλη την χώρα, γενναία και ακομπλεξάριστη εξωτερική πολιτική, ΚΑΠΗ παντού, Μελίνα μάρμαρα του Παρθενώνα. Φυσικά βέβαια έκανε και πολλά λάθη, και το ΠΑΣΟΚ είχε μέσα του και απατεώνες, όπως όλοι οι χώροι και για πάντα... Πάντα θα υπάρχουν, μέχρι να αποκαλυφθούν. Αλλά για κάθε Τσοχατζόπουλο υπήρχε και ένας Γεννηματάς και για κάθε Τσουκάτο-Μαντέλη ένας Αλευράς, μια Μελίνα, ένας Πεπονής, που όταν κατέθεσε τον νομο ΑΣΕΠ, ούτε Βουλευτής δεν βγήκε, ένας Τσάτσος και άλλοι και άλλοι, αλλά έτσι είναι ο λαός γνωστά από παλιά. Αυτός ο λαός δίκασε τον Σωκράτη, φυλάκισε τον Κολοκοτρώνη και και .....και.... Αυτά φίλοι μου, προχωρήστε!!!
  K.K
  απάντηση239
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Όλοι να κάνουν αυτοκριτική ( και οι σουπιές που κρύβονται ) | 05/06/2012 11:10
  Tι θέλουν επί τέλους όσοι αντιμάχονται το πα.σο.κ.; Μονοκρατορία της Δεξιάς ή μονοκρατορία της Αριστεράς; Τις παρατάξεις που ιστορικά ευθύνονται για εθνικές καταστροφές; Το πα.σο,κ έχει τη θετική, αλλά και αρνητική του πλευρά. Πώς αλλιώς θα γινόταν, αφού το στήριζαν οι μισοί έλληνες; Πρίν το 81 η Ελλάδα ήταν μια αποστεωμένη βαλκανική, φτωχή χώρα με αδύναμη αστική τάξη που φόρτωσε τη χώρα με προβληματικές επιχειρήσεις! Ήταν αδύνατο να επιβιώσει στην τότε ΕΟΚ! Και όμως τα κατάφερε να εκσυγχρονιστέί θεσμικά, πολιτικά και οικονομικά! Αν ξέφυγε ό έλεγχος στα δημοσιονομικά, είναι υπεύθυνο όλο το πλέγμα του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου: οι κυβερνήσαντες, τα οργανωμένα οικονομικά και συντεχνιακά συμφέροντα, η υπερεξουσία των ΜΜΕ, που εδραιώθηκε από την εποχή της αριστεροδεξιάς κυβέρνησης Τζνετάκη και οικουμενικής κυβένησης με συμμετοχή της αριστεράς! Η κρίση είναι βαθειά και όλοι πρέπει να κάνουν αυτοκριτική! Και ο ...Βενιζέλος!
  γιώργος σ.
  απάντηση111
   
   
   
  Εξαφανιστειτε ρε | 05/06/2012 10:45
  Το μονο καλο που μπορειτε να κανετε πλεον σε αυτον τον τοπο ειναι να μην βγαινετε πουθενα, να μην σας βλεπει ο κοσμος. Οσο θυμαται τη φατσα σας τοσο θα ενισχυεται ο τσιπρας. Αλλα εσεις ειστε πασοκοι βεβαια, νοιαστηκατε ποτε για τον τοπο και θα νοιαστειτε τωρα;
  Ανώνυμος / η
  απάντηση818
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων