Ο κ. Αλ. Τσίπρας ίσως έδωσε την πιο πειστική εξήγηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή. Έως τώρα έλεγε ότι είναι υπέρ του ευρώ, ότι θα κάνει τα πάντα για να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα, θέσεις που πιθανόν να ένιωθε ότι δεν έχουν πείσει τα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως την πλειοψηφία των ψηφοφόρων. Εδώ και εβδομάδες άλλωστε τα έλεγε όλα αυτά, αλλά η εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες δεν περιορίστηκε. Έτσι επιστράτευσε το μεγάλο μέσο, αυτό που προφανώς πείθει περισσότερο τους Έλληνες (και κυρίως τις Ελληνίδες). Ποιο είναι αυτό; Την ψυχολογία.

***
«Ε, δεν είμαστε τρελοί να φύγουμε από το ευρώ», είπε το βράδυ της Πέμπτης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου. Αποστομωτική απάντηση όμως έδωσε και για τους λόγους που οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να μας διώξουν από το ευρώ. Επικαλέστηκε την υποδοχή που του επιφύλαξαν τα ΜΜΕ στο Βερολίνο, σε μία αίθουσα στην οποία είχε μιλήσει και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα, και τη Σύνοδο των G8 στο Καμπ Ντεϊβιντ όπου οι ηγέτες των πλουσιότερων χωρών του κόσμου συζητούσαν το ελληνικό πρόβλημα. Όχι δεν έθεσε θέμα, να συμμετάσχει και αυτός στην επόμενη σύνοδο των G8, όπως έσπευσαν ορισμένοι κακεντρεχείς να πουν.

***
Υπόσχεση ή απειλή; Μάλλον ως απειλή μου φαίνεται η δήλωση του εκλεκτού του «Αρχηγού» κ. Ν. Μιχαλολιάκου (προσοχή όχι Πρόεδρος, αλλά «Αρχηγός» κατά τους πιο μυημένους της Χρυσής Αυγής ) κ. Ηλ. Κασιδιάρη, ότι δεν μαλακώνουν και ότι «θα είμαστε ακόμα πιο επιθετικοί, ακόμα πιο απαιτητικοί, όχι για τα προσωπικά μας συμφέροντα, αλλά για τα δίκαια του ελληνικού λαού». Ο εκλεκτός του «Αρχηγού» χαρακτήρισε ως «νερόβραστη σούπα» τη Βουλή που σχηματίσθηκε έστω και για λίγες ώρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου και επιτέθηκε με σφοδρότητα στους βουλευτές (όλων των κομμάτων) που για λόγους σεβασμού και ήθους σηκώθηκαν κατά την ορκωμοσία των τριών μουσουλμάνων βουλευτών. Και τι δεν τους είπε…

***

«Ήταν κωμική η στιγμή που όλοι οι εκπρόσωποι των παλιών κομμάτων στάθηκαν… κλαρίνο, μπροστά στο Κοράνι, τιμώντας έτσι, κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν δέχονται ως μητέρα πατρίδα τους την Ελλάδα ή την Τουρκία».

***
Ο κ. Κασιδιάρης, ο κοντοκουρεμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής που εμφανίσθηκε στη Βουλή με γυαλιά τύπου Ray – Βan, στη συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό επιτέθηκε και στον κ. Τσίπρα ή μάλλον στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα λέγοντας: «είναι βλαξ, όποιος πιστεύει τα ποσοστά που δίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσκοπήσεις. Πρόκειται στην πραγματικότητα για τεράστιες φούσκες…».

***
Το μυστήριο μ΄ ένα πράσινο τζιπ που έχει κλαπεί πριν από μερικές εβδομάδες από τον Κολωνό, προσπαθεί όπως μαθαίνω να λύσει η Αστυνομία. Εάν τελικά αποδειχθούν βάσιμες οι πληροφορίες που έχει και βρεθεί το πράσινο τζιπ, τότε περιμένετε να υπάρξουν και εκπλήξεις.

***
Είπα Αστυνομία και με πληροφόρησαν ότι οι αστυνομικοί περιμένουν ακόμα να εισπράξουν το εκλογικό επίδομα που τους έταξαν πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Υπομονετικά, μην μπορώντας διαφορετικά να αντιδράσουν οι αστυνομικοί περιμένουν τα περίπου 90 ευρώ που τους είχε υποσχεθεί η πολιτεία, ενώ πλησιάζει η ημερομηνία των νέων εκλογών της 17ης Ιουνίου.

***
Πολλές συνεντεύξεις μαθαίνω ότι σκοπεύει να δώσει ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, για να αναπτύξει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ αλλά, όπως με πληροφορούν σκέπτεται ακόμα το περίφημο ντιμπέιτ με τον κ. Αλ. Τσίπρα. Το επιτελείο του, βλέπετε, δεν έχει καταλήξει ένα τον συμφέρει ή όχι.

***
Στο μεταξύ ο κ. Σαμαράς, ενεργοποίησε τον λογαριασμό του στο Twitter και αμέσως άρχισε τα σχόλια. Ένα από τα πρώτα σχόλια που σημείωσε ήταν η παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ στο ΕΒΕΑ.

***
Μετά τις συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό κ. Π. Πικραμμένο, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα, ο υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φραγκούλης Φράγκος θα βρίσκεται την Παρασκευή το πρωί στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, για να ενημερωθεί για επιχειρησιακά θέματα του Στόλου. Εκείνο που σημειώνω είναι ότι η ενημέρωση του κ. Φράγκου γίνεται λίγες μόλις ώρες μετά τις επιτυχημένες βολές που πραγματοποίησαν μονάδες του Στόλου, στο Πεδίο Βολής Κρήτης.

***
Δεν συνηθίζει να ομιλεί συχνά, αλλά όταν το κάνει σημαίνει ότι τα πράγματα είναι σοβαρά. Ο λόγος για τον κ. Δ. Γόντικα, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ και εκ των ισχυρών κομματικών παραγόντων με μακρά εμπειρία. Έτσι δεν πέρασαν απαρατήρητες στον κομματικό περίγυρο οι επισημάνσεις του ενώπιον αγροτών της Λάρισας, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ότι η πρόταση του ΚΚΕ για μια «εξουσία και μια κυβέρνηση του λαού» δεν είναι μακρινό πρόβλημα, είναι «άμεσο και επείγον». Μάλιστα διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται ποτέ να εξαπατήσει τον λαό «με ψεύτικες υποσχέσεις».Κατηγόρησε μάλιστα ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση που διεκδικεί θα βάλει πλάτη να ξελασπώσει την αστική τάξη και τα μεγάλα συμφέροντα από την κρίση.