Κύριε διευθυντά,

«Εγώ δεν συνωμοσιολογώ», ξεκαθάρισε η Αλέκα Παπαρήγα (στο σκίτσο) στην τηλεοπτική εμφάνισή της στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και για να… επιβεβαιώσει των λόγων της το αληθές συνέχισε: «Είναι όμως εμφανές ότι η αστική τάξη και οι Ευρωπαίοι έχουν βρει στον ΣΥΡΙΖΑ αυτόν που θα κάνει τη δουλειά τους». Τι να της πεις τώρα; Συντρόφισσα Αλέκα, ούτε εγώ συνωμοσιολογώ, αλλά παρακολουθώντας αυτά που λέει το ΚΚΕ τον τελευταίο καιρό κοντεύω να γίνω εξπέρ της συνωμοσιολογίας!

Μετά τιμής,

Πανδώρα

ΥΓ.: Κατά τα άλλα, η οικονομική κρίση πλήττει ακόμη και το… τσάι του βουνού! Επειδή η ζήτηση είναι μεγάλη, Ελληνες αλλά και Αλβανοί αποψιλώνουν εκτάσεις ολόκληρες στις Πρέσπες.

* Οι οποίοι Αλβανοί, στη βιασύνη τους να αποφύγουν τη σύλληψη, αντί να κόβουν τα άνθη συχνά ξεριζώνουν ολόκληρα τα φυτά.

* Ξεπουλιόμαστε που ξεπουλιόμαστε ως χώρα, λεηλατούν και τη φύση μας! Ποιος να μας το έλεγε ότι μετά τους συνοριοφύλακες θα καλούμασταν να οργανώσουμε και… τάγματα για την προστασία του τσαγιού μας!

* Και από τη φύση στην τέχνη: «Εναν σκηνοθέτη του δικού σας διαμετρήματος τον ενδιαφέρει η κριτική; Who gives a damn?» ρώτησαν τον Εμίρ Κουστουρίτσα. «Κάνω τέχνη για το κοινό», απάντησε εκείνος, «η κριτική δεν μπορεί να με αφήνει αδιάφορο γιατί η τέχνη μου συνδέεται με τη δημόσια ζωή».

* Να τα ακούν οι έλληνες συνάδελφοί του (και δεν αναφέρομαι μόνο σε σκηνοθέτες, αλλά και σε ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς…) που δηλώνουν ότι δεν διαβάζουν τις κριτικές. Ισως αν τις διάβαζαν να έφταναν ως τις Κάννες, όπως ο διάσημος σέρβος σκηνοθέτης.