από metereologos.gr
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
 
 

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού….

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Είναι ύβρις ο ισχυρισμός ότι το 12% δικαιούται να εκφράζει το σύνολο των πολιτών

Μήνες πριν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης , με κορυφαίους τον κ. Σαμαρά και τον κ. Τσίπρα είχαν σηκώσει το λάβαρο των εκλογών υποστηρίζοντας ότι η τότε κυβέρνηση δεν είχε τη νομιμοποίηση να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο κ. Σαμαράς αρνούμενος την προώθηση μεταρρυθμίσεων επέβαλε τη διενέργεια εκλογών με στόχο την αυτοδυναμία. Μόλις πριν λίγες μέρες έλεγε ότι αν δεν την κέρδιζε από την πρώτη αναμέτρηση, θα οδηγούσε αμέσως την χώρα σε διαδοχικές αναμετρήσεις μέχρι να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε.

Οι εκλογές τελικά έγιναν στις 6 Μαΐου.

3.470.000 πολίτες, το 35% εκείνων που έχουν δικαίωμα ψήφου, απείχε γιατί προφανώς δεν πείσθηκε για την σημασία των εκλογών.

Από τους 6.477.000 πολίτες που ψήφισαν, 153.000 έριξαν άκυρο ή λευκό.

1.200.000 ψήφισαν κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής.

1.190.000 ψήφισαν Ν.Δ.,

1.060.000 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ,

830.000 ψήφισαν ΠΑΣΟΚ.

1. Όπως ήταν αναμενόμενο ακόμη και από αυτούς που επιδίωκαν τις πρόωρες εκλογές, αυτές δεν έδωσαν διέξοδο. Αντίθετα προκάλεσαν μια 5μηνη προεκλογική περίοδο απραξίας και ήδη μια εβδομάδα ακυβερνησίας, σε εποχή βαθύτατης κρίσης, όπου Κοινοβούλιο, Κυβέρνηση και διοίκηση έπρεπε να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα για την εξασφάλιση πόρων και τη λειτουργία της οικονομίας. Όπως συμβαίνει πάντα όταν η οικονομία «παγώνει» την «πληρώνουν» πρώτα οι πιο αδύναμοι. Η επιζητούμενη, νέα προεκλογική περίοδος, με παράταση της παραλυσίας του κράτους, θα φέρει την πλειοψηφία των Ελλήνων αντιμέτωπους με τα αδιέξοδα. Την ώρα που το σπίτι μας καίγεται, εμείς θα συζητάμε αναζητώντας λύσεις.. Εν τω μεταξύ εκατομμύρια ανυπεράσπιστοι Έλληνες που μένουν μέσα σ’ αυτό το σπίτι και δίνουν κάθε μέρα τη μάχη της επιβίωσης και της αξιοπρέπειας, θα κινδυνεύουν να καούν.

2. To μήνυμα των εκλογών είναι καθαρό, αλλά αντιφατικό. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας θέλει να βγούμε από το μνημόνιο και συγχρόνως θέλει να παραμείνουμε στο ευρώ. Είναι δείγμα σύγχυσης μεταξύ λογικής και επιρροής του λαϊκισμού που προβάλλει «την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο». Το βέβαιο είναι ότι οι μνημονιακές πολιτικές δεν είναι αποδεκτές από τον Ελληνικό Λαό, και αυτή η θέση διαχέεται σε όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος από την ακρότατη αριστερά, έως την ακρότατη δεξιά. Συνασπίζονται πίσω από ένα ΟΧΙ χωρίς πρόταση. Ο ελληνικός Λαός ζητεί αλλαγές στο μνημόνιο και το μήνυμα έχει ληφθεί. Το πολιτικό σύστημα οφείλει να βρει τους τρόπους για την ανταπόκριση στην λαϊκή εντολή. Όμως από πουθενά δεν προκύπτει ότι ζητά την συνολική καταγγελία του μνημονίου, γιατί αυτό σημαίνει ακύρωση της δανειακής σύμβασης και ισοδυναμεί με επιστροφή στην δραχμή . Γι’ αυτό άλλωστε ακόμη και κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που οι πολιτικές τους προτάσεις οδηγούν μοιραία στην επιστροφή στη δραχμή –και το γνωρίζουν- τάσσονται δημοσίως υπέρ του Ευρώ.

3. Το γεγονός της πολυδιάσπασης της ψήφου, αφού κανένα κόμμα δεν συγκεντρώνει πάνω από το 12% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, εκπέμπει το ξεκάθαρο μήνυμα της κοινωνίας ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει «να τα βρούν», να ενεργήσουν «οικουμενικά». Κανείς δεν είναι ο εκλεκτός του λαού, καμία πρόταση δεν είχε ευρεία απήχηση. Όλοι μαζί πρέπει να συμβάλλουμε στην έξοδο από την κρίση. Κανείς δεν νομιμοποιείται να ισχυρίζεται ότι είναι ο μοναδικός και γνήσιος εκφραστής του έθνους. Η διακήρυξη οιουδήποτε ότι μόνος αυτός εκφράζει το μέλλον του Ελληνικού λαού είναι ύβρις, δολοφονεί κάθε προσπάθεια για τον σχηματισμό ενός εθνικού μετώπου και οδηγεί σε περιπέτειες και διχασμούς.

Οποιαδήποτε υπεκφυγή στην ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών, ισοδυναμεί με άρνηση συμβολής στην κοινή προσπάθεια που ζήτησε ο Ελληνικός λαός και επιτάσσει το εθνικό συμφέρον. Ισοδυναμεί με δήλωση αδυναμίας να καταθέσει ρεαλιστική πρόταση εξόδου από τις μνημονιακές πολιτικές, ισοδυναμεί με πρόταξη μικροκομματικών συμφερόντων. Υποδηλώνει δέος μπροστά στο μέγεθος των προβλημάτων, και δεν είναι παρά μια υποκριτική συμπεριφορά απέναντι στις αγωνίες του κάθε πολίτη που σήμερα υποφέρει.

4. Παίζοντας με τον πόνο και την αγωνία των πολιτών, ορισμένοι επιχειρούν να προσδώσουν στις επιλογές τους χαρακτηριστικά της «Αλλαγής» του Ανδρέα Παπανδρέου. Πρόκειται για ενσυνείδητη παραπλάνηση και εμπόριο φρούδων ελπίδων. Όταν ο Παπανδρέου «εκβίαζε» για τα ΜΟΠ, η Ευρώπη ευημερούσε και ο νότος ανασυντασσόταν. Όταν προχωρούσε σε αυξήσεις μισθών και συντάξεων, η Χώρα είχε χαμηλό χρέος, και άνεση δανεισμού από τις αγορές. Σήμερα ζούμε σε μια άλλη σκληρή και δύσκολη εποχή, σε μια γενικευμένη κρίση, σε μια συντηρητική Ευρώπη, ενώ το τεράστιο χρέος απειλεί την Χώρα. Αποτελεί επιλογή καθολικής εξάρτησης όταν αντί να επιδιώκουμε την αυτοδύναμη αντιμετώπιση των προβλημάτων μας, επιλέγουμε να βασιζόμαστε στο «μας έχουν ανάγκη, δεν θα μας στείλουν στην δραχμή». Και αν το κάνουν τι; Η ανασύνταξη της Χώρας είναι δική μας υπόθεση. απαιτεί σκληρή δουλειά, εμπνευσμένη και αποφασισμένη για τα δύσκολα ηγεσία.

5. Νέα προσφυγή στις κάλπες , παράταση της ακυβερνησίας με ένα και πάλι αντιφατικό και αβέβαιο εκλογικό αποτέλεσμα, μόνο και μόνο γιατί κάποιοι ελπίζουν να κερδίσουν λίγες ψήφους παραπάνω, ισοδυναμεί με αυτοκτονία.

Το δις εξαμαρτείν δεν συγχωρείται


Ας θυμηθούμε την ιστορία μας. Τον Αύγουστο του 1920 ο Ελευθέριος Βενιζέλος με τη Συνθήκη των Σεβρών απελευθέρωσε την Ανατολική Θράκη και τα Μικρασιατικά παράλια. Στις εκλογές που έγιναν πριν τελειώσει οριστικά ο πόλεμος, ο νικητής Ελ. Βενιζέλος ηττήθηκε από τον Δημ. Γούναρη και την «Ηνωμένη Αντιπολίτευση» (συνασπισμός όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, από το Κόμμα Εθνικοφρόνων μέχρι το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα) που υποσχόταν ταυτοχρόνως και την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών και την διατήρηση της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας. Ο λαός πίστεψε την πρόταση των πολιτικών κομμάτων που πρόσφεραν την «πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο» και τελικά τον οδήγησαν στο γνωστό αποτέλεσμα: «Μικρασιατική καταστροφή».


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (21)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Παρεπιπτόντως.. | 17/05/2012 19:09
  "3.470.000 πολίτες, το 35% εκείνων που έχουν δικαίωμα ψήφου, απείχε γιατί προφανώς δεν πείσθηκε για την σημασία των εκλογών." Καλό το ειρωνικό σχόλιο αλλά νομίζω ότι σας διέφυγε να αναφέρετε ότι σε αυτό το 35% ανήκει και ένας τεράστιος αριθμός πολιτών που έχουμε φύγει από την χώρα ΜΑΣ για να γλυτώσουμε από τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνετε τόσα χρόνια να μας σώσετε! Αν προβλεπόταν ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικού να είστε σίγουρη κυρία Διαμαντοπούλου ότι ούτε 5% δεν θα είχε πάρει το κόμμα σας.. Τώρα πια δεν μένει τίποτε άλλο από το να φύγετε εσείς για να μπορέσουμε κι εμείς να επιστρέψουμε χωρίς να ντρεπόμαστε για τους πολιτικούς και την κατάντια της χώρα μας.
  Μαρίνα
  απάντηση30
   
   
  Swsto to rito.... | 17/05/2012 13:57
  simainei auto, oti den 8a 3anabalete ypopsifiotita stis ekloges pou erxontai? Kai kati allo: Olo tetoia esfalmena symberasmata kai esfalmenes analyseis kanate ola ta xronia pou eisaste sti politiki skini gremizontas ola osa analabate na ftia3ete. Auti i ftwxi kai la8os analysi twn eklogikwn apotelesmatwn deixnei mia arrwsti logiki, i opoia kai katestrepse ti xwra kai dielyse esas kai to koma sas..... Auti efere kai tous Nazistes sto 7%....
  Kwstis S.
  απάντηση40
   
   
  αντε... | 17/05/2012 02:08
  άντε κοπέλλα μου να πλύνεις κανα πιάτο, αντε, γιατί πολύ σε ανεχτήκαμε...
  fanboy
  απάντηση107
   
   
  τα κατά συνθήκην ψεύδη και η πανουργία του λόγου | 17/05/2012 01:38
  1. Για το κλείσιμο του άρθρου (σχετικά με το δις εξαμαρτείν του ελληνικού αλαού) ΑΓΝΟΕΙ η κ. Διαμαντοπούλου ότι το κόμμα της έφερε την χώρα σε κατάσταση αντίστοιχη της Μικρασιατικής καταστροφής, πως έκοψε συντάξεις και μισθούς από εκατομμύρια μη πλουσίων Ελλήνων; Και όλα αυτά στο όνομα της Αλλαγής (αρχικά) και του Εκσυγχρονισμού (αργότερα) 2. Όταν ο Ανδρέας αύξησε τους μισθούς παγώνοντας τις τιμές των επιχειρήσεων στη δεκαετία του 80 το έκανε εσκεμμένα για να κάνει προβληματικές τις μεγάλες επιχειρήσεις και να τις πάρει στο κράτος - με αποτέλεσμα τη σημερινή ανεργία και την κατασπατάληση δισεκατομμυρίων που δόθηκαν για την διοίκηση και λειτουργία των προβληματικών επιχειρήσεων - πού ήταν τότε άραγε οι εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ; - έχετε δει τί έγιναν τα εργοστάσια της Πειραϊκής Πατραϊκής στην Πάτρα κλπ; Πάνε για οικόπεδα και αποθήκες - 3. Ούτε για την αύξηση των συντάξεων υπήρχαν χρήματα - ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ υπεξαίρεσε τα χρήματα όσων πλήρωναν κανονικά τις συντάξεις και μαζί, τους τα φάγανε όπως θα έπρεπε να πει ο ανήκων στους "μαζί" κ. Πάγκαλος
  KK
  απάντηση120
   
   
  Λάθος Συμπεράσματα | 17/05/2012 00:52
  Λυπούμαι γιατί για άλλη μια φορά ακούω την ίδια ανάλυση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων εκλογών από το στόμα διακεκριμένου στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Τί ακριβώς δεν καταλαβαίνετε σωστά κα Διαμαντοπούλου και το παρουσιάζεται σαν αντιφατικό. Το μήνυμα που έδωσε ο λαός ήταν απλό και ξεκάθαρο. Δεν ήταν τόσο το σκληρό μνημόνιο που έπεσε πάνω στις πλάτες μας που μας οδήγησε μακριά από το ΠΑΣΟΚ κυρίως. Ηταν το γεγονός ότι 20 χρόνια τώρα καλλιεργούσατε την Ελληνική Φούσκα, με πακτωλό χρημάτων να περνούν από τα χέρια σας και μόνο πενταροδεκάρες να καταλήγουν σε έργα, υποδομές και ότι είχε πραγματικά ανάγκη ο τόπος για να αναπτυχθεί. Πληρώσαμε ένα σωρό μεγάλα έργα στο 100νταπλάσιο απ'ότι πραγματικά αξίζαν για να βολεύονται οι κουμπάροι σας, οι εκκολαπτώμενοι βουλευτές-συνδικαλιστές σας και να μπουκώνονται οι κρατικοδίαιτοι δημοσιογράφοι. Εχω δουλέψει για πολιτικό του ΠΑΣΟΚ και ξέρω πολύ καλά πώς δουλεύει το μαγαζί σας. Πάνω απ'όλα το κόμμα να χρηματοδοτείται σωστά για να επιβιώνει πολιτικά ο κάθε υπουργός και ο κάθε υπουργός να είναι όσο πρέπει διεφθαρμένος για να χρηματοδοτεί το κόμμα. Τώρα που σας φτήσαμε μην κοιτάτε ψηλά να δείτε αν βρέχει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, την ώρα που ξέσπασε η κρίση αντί να κάνετε την τελευταία στιγμή μια γενναία πράξη για να ξεπλύνετε ίσως την τιμή σας, βάλατε και πάλι μπροστά το πολιτικό κόστος. Χαμπάρι δεν πήρατε ούτε τότε, ούτε τώρα. Τη δύναμή σας, σας την έδινε ο λαός αλλά δεν τον σεβαστήκατε και τότε και τώρα. Κρίμα και σας θεωρούσα έξυπνη. Καληνύχτα και καλή τύχη.
  Αφόρητα Αηδιασμένη
  απάντηση71
   
   
  Συνολακια | 16/05/2012 17:27
  ΜΗΠΩΣ ΣΟΥ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΟΛΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ? ΦΑΝΤΑΖΟΜΕ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΕ ΠΛΕΟΝ .ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΣ ΠΙΑ.
  ΓΙΑΝΝΙΣ
  απάντηση125
   
   
  ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ | 16/05/2012 15:15
  ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ ΤΟ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Ή ΜΕ... ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ; ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ 'ΧΕΙ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙΤΕ. ΟΙΚΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΑΣ.
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ
  απάντηση155
   
   
   
  απορίες | 16/05/2012 11:29
  Βασικά ο λαός θέλει κυβερνηση εθνικής ενότητας με πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ!Αυτό έδειξε η κάλπη!Απορώ πως εσείς δεν το βλέπετε!
  anka
  απάντηση94
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  το νοημα των εκλογων | 16/05/2012 09:37
  Οι ψηφοφοροι σας τιμωρησαν ,γιατι 2,5 χρονια τωρα αγνοησατε επιδεικτικα το λαικο αισθημα. Και θα σας τιμωρησουν κι αλλο , γιατι ακομη δεν βαλατε μυαλο. Μας παραδωσατε αλυσοδεμενους και ζητατε και τα ρεστα. Βρε ουστ............ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ? ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΟ IQ ΜΙΑΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
  ΤΔΝ οχι ΔΝΤ
  απάντηση126
   
   
  καληνύχτα | 16/05/2012 07:29
  'Όλοι μαζί πρέπει να συμβάλλουμε στην έξοδο από την κρίση.' 'Όπως 'όλοι μαζί τα φάγαμε'; Νομίζω ότι τόσα χρόνια συμβάλλλατε αρκετά για να φτάσει η Χώρα εδώ που έφτασε και ο λαός σας το αναγνώρισε αφήνωντας σας έξω από τη βουλή.
  καθηγητής
  απάντηση134
   
   
  Ερωτηση | 16/05/2012 06:32
  Μια φωτοτυπια του αρθρου που μπορουμε να παρουμε????
  Οχι, ευχαριστω, εχω γλαροσουπα
  απάντηση154
   
   
  Μια παροιμία για σας.... | 16/05/2012 00:10
  Όσοι είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρουν.
  αφιερωμένη ειδικά για εσάς
  απάντηση90
   
   
   
  Τελευταια ευκαιρια.. | 15/05/2012 20:28
  Τουλαχιστον εσεις μπορειτε να κυτταξετε τον κοσμο στα ματια αφου παλεψατε για μεταρρυθμισεις απεναντι σε σκληρες συντεχνιες..η ιστορια θα σας δικαιώσει...αφηστε τα κοντοφθαλμα 'ελληνάρια' να σας λοιδορουν.. Τωρα ομως πρεπει να παλεψουμε για την τελευταια μας ευκαιρία...αναλογιστειτε πως θα μπορεσουμε να ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ Τσιπρα και Καμμενο και τι μπορειτε ΕΣΕΙΣ να κανετε σε αυτή την κρισιμοτατη καμπή της πατριδας...
  Βαρδαρης
  απάντηση1715
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Και όμως κινείται ... | 15/05/2012 17:31
  Αχ Αννούλα του χιονιά. Ο παππούς μου γεννήθηκε στη Σμύρνη. Πάντα διαολιζόμουν με τον Εθνάρχη γι'αυτό και μόνο που έκανε δηλαδή εκείνες τις εκλογές. Που δεν ολοκλήρωσε το θαύμα του. Που επέτρεψε στο λαό να μην περπατήσει ακόμη λίγο στα χωράφια του ανέφικτου οριοθετώντας το εφικτό. Μα έχει ο καιρός γυρίσματα. Εδώ και 1,5 χρόνο για πρώτη φορά στη ζωή μου νοιώθω τα παρατημένα από 10 χρόνια πόλεμο σπίτια και ψυχές που είπαν δεν αντέχω άλλο (άνεργος και χωρίς πόρους) στη χειρότερη ηλικία. Έρχεται για όλους κάποια στιγμή ένας Ινδός ποταμός. Κι αυτό ήταν. Αυτό είναι το τέλος. Δεν θα ξαναοργιστώ ποτέ πια με το "τρισάθλιο" ψωμί ελιά και Κώτσο βασιλιά. Γιατί υπάρχουν όρια που οι περισσότεροι ομιλείτε για αυτά, αλλά ο θεός να σας έχει καλά, απλώς δεν θα τα έχετε περάσει. Για μας λοιπόν Ου παντώς πλην ες Κόρινθον ...
  Στην Άννα.
  απάντηση92
   
   
  Σωστό μεν αλλά... | 15/05/2012 16:59
  Το πρόβλημα που πολύ σωστά περιγράφετε είναι κυρίως πρόβλημα παιδείας, πρόβλημα σύνδεσης του παρελθοντος με το παρόν και με το μέλλον, πρόβλημα ορθολογισμού ο οποίος ποτέ δεν υπήρξε χαρακτηριστικό του Έλληνα. Είναι πρόβλημα δομών και στρεβλώσεων της (νεο)ελληνικής νοοτροπίας η οποία εν πολλοίς καλλιεργήθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου με συνεχιστές όλους τους επόμενους. Εσείς όμως ήσασταν Υπουργός Παιδείας για τα τελευταία 2,5 χρόνια καθώς και Υπουργός σε όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ της τελευταίας δεκαετίας και πλέον, φέρετε κι εσείς την ευθύνη που σας αναλογεί για το πρόβλημα και καλόν θα ήταν πρωτίστως να το αναγνωρίσετε.
  Ε.Π.
  απάντηση222
   
   
  Μαρία Αντουανέτα | 15/05/2012 16:38
  Ετοιμάσου Marie, ούτε παντεσπάνι πια ούτε καν ψωμί για σένα ...
  Danton
  απάντηση1112
   
   
   
  συνωστισμος στην Σμυρνη ε? | 15/05/2012 16:16
  συνωστισμος στην Σμυρνη ε? υπομονη, ερχονται και τα δικαστηρια τωρα που δεν εχεις και ασυλια... δεν σε χαλασε.. διαβασε και κανενα βιβλιο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ιστοριας. οχι μονο για μασονους
  συνωστισμος στην Σμυρνη ε?
  απάντηση1310
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ωριμοτητα | 15/05/2012 15:58
  Κυρία Διαμαντοπούλου δυστυχώς ο Ελληνικός Λαος δεν έχει μελετήσει την Ιστορία του ώστε να μπορεί να εξάγει σωστά αυμπεράσματα απο τα οποια να διδάσκεται για το παρόν και το μέλλον του. Γιαυτό λοιπόν είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει την ιστορία του με τις όποιες συνέπειες. Το πρόβλημα με τον Ελληνικό Λαό είναι οτι Δεν εχει την ωριμη σκέψη και την διαύγεια πνεύματος να κρίνει σωστά και κατ' επέκταση ΔΕΝ θέλει να παραδεχθεί τα λάθη του γιαυτό και τα επαναλαμβάνει. Η ψυχοθυμία της στιγμής τον κάνει να ενεργεί παρορμητικά και όχι με σύνεση, οπότε και οδηγείται σε λάθη επαναληπτικού χαρακτήρα. Ελπίζω να σταματήσει η κατρακύλα της σημερινής κατάστασης ανώδυνα.
  Δ.Ι.Χ.
  απάντηση196