Βρισκόμαστε στα όρια του παραλογισμού και της αμετροέπειας, ή έχουμε χάσει εντελώς την αίσθηση του μέτρου;
Με θλίψη, όσοι τουλάχιστον από τους συμπολίτες μας δεν έχουν χάσει την ιστορική τους μνήμη, αλλά και την προσέγγιση των πραγμάτων, με νηφαλιότητα, ρεαλισμό και ευθύνη, παρακολουθούν τον άκρατο παραλογισμό, του δημόσιου πολιτικού διαλόγου, όπως δυστυχώς φαίνεται να διεξάγεται σήμερα.

Ένας διχαστικός, φανατικός, χουλιγκανικός, γηπεδικός, δήθεν πολιτικός διάλογος, εκπέμπεται από πολλούς, αλλά κύρια από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αρχηγό του.

Βέβαια, αν οι προηγούμενοι χαρακτηρισμοί, αρκούσαν για να προσδιορίσουν πολιτικά και κοινωνικά αυτόν τον τρόπο διαλόγου, θα μπορούσε να πει κάποιος, «δεν βαριέσαι»…. «πλάκα κάνουμε»… και τι έγινε…. μια «τζαμαρία» περισσότερη κατεβασμένη και τι έγινε…. μια κλωτσιά «πονηρή» από πίσω και τι έγινε…. μια «φεσωμένη» πιστωτική κάρτα και τι έγινε… μια τράκα «δανεικά κι αγύριστα» και τι έγινε… ένα «γιαούρτι» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τι έγινε…. ένα «σταυροπόδι» μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τι έγινε… και τι είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας…. με το «μπ…..λο» τη ΒΟΥΛΗ και τι έγινε…., επί το ελληνικότερο δηλαδή, «ζαμάν φου κι απάνω τούρλα» για όλα…..

Όμως εδώ, υπάρχει βαθύτερη κρίση, μια διαφαινόμενη κρίση, με τρομακτικό υπόβαθρο.

Να τη λοιπόν, που «πετιέται» η Νέα Εθνικοφροσύνη.

Οι Εθνικόφρονες, «αντιμνημονιακοί»…
Οι Ανθέλληνες, «μνημονιακοί»…
Οι Πατριώτες, «αντιμνημονιακοί»…
Οι Προδότες, «μνημονιακοί»…
Οι καθαροί, «αντιμνημονιακοί»…
Οι απατεώνες-ψεύτες, «μνημονιακοί»…
Οι Ελληναράδες, «αντιμνημονιακοί»…
Τα Μιάσματα, «μνημονιακοί»…
Ένας νέος διαχωρισμός, μια νέα εθνικοφροσύνη, «Εθνικόφρονες» και «Μιάσματα»…

Έχουμε λοιπόν…

Την «Αριστερή» Εθνικοφροσύνη, του κ. Τσίπρα…
Την «Αναρχοδεξιά» Εθνικοφροσύνη, του κ. Καμμένου…
Την «Ακροδεξιά» Εθνικοφροσύνη, του κ. Μιχαλολιάκου…
Τη «Μακάρια» Εθνικοφροσύνη, της κ. Παπαρήγα…

Και Αρχηγός όλων, ο κ. Τσίπρας…

Εμπρός λοιπόν, Αλέξη, σήκωσε πιο ψηλά τα λάβαρα της νέας Εθνικοφροσύνης, φούσκωσε με αέρα φρέσκο Εθνικοφροσύνης τα πανιά σου, εμπρός «Εθνικόφρονα» Αλέξη, προχώρα…

Όμως εμείς, που έχουμε βιώσει την Αριστερά, την Κεντροαριστερά, τη Δημοκρατική παράταξη στην ιστορική της πορεία και της περιπέτειές της, σε πείσμα των καιρών, επιμένουμε να παραμένουμε φανατικά στην «κατηγορία των Μιασμάτων»….

Τη δική σου Εθνικοφροσύνη Αλέξη, να τη χαίρεσαι…

* Ο Γιάννης Σουλαδάκης είναι πολιτικός μηχανικός, τ. ευρωβουλευτής ΠαΣοΚ