Οι µεγάλες ξένες εφηµερίδες, τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και Μέσα Ενηµερώσεως αφιερώνουν πολλές σελίδες και ακόµη περισσότερο χρόνο στο ελληνικό πρόβληµα. Και προειδοποιούν µε κάθε τρόπο ότι η Ελλάδα απειλείται µε έξοδο από την ευρωζώνη.

Αντίστοιχες είναι και οι προειδοποιήσεις ανώτερων ευρωπαϊκών στελεχών και ισχυρών παραγόντων που εκπροσωπούν θεσµικά όργανα και κυβερνήσεις. Απαντες δε, σηµειώνουν ότι η χώρα µας εισήλθε σε περίοδο παρατεταµένης πολιτικής αστάθειας και ότι δεν θα είναι σύντοµα σε θέση να εφαρµόσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Πράγµα που σηµαίνει ότι είτε θα αναγκαστεί είτε θα θελήσει η ίδια να αποχωρήσει επειδή απλούστατα δεν θα αντέχει τη συµµετοχή της.

Είναι αυτή µια πολύ δυσάρεστη και επικίνδυνη κατάσταση για τη χώρα µας. Θα είναι δυστύχηµα για την Ελλάδα να χάσει το ευρωπαϊκό κεκτηµένο που µε τόσους κόπους και θυσίες εξασφάλισε εδώ και πολλά χρόνια. Θα πρόκειται για εθνική ήττα πρώτου µεγέθους που θα µας βυθίσει σε παρακµή. Για να µην αναφερθούµε στους εθνικούς κινδύνους που συνήθως αναδεικνύονται σε τέτοιες περιόδους.

Οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν ολιγωρίες και ουδείς πλέον µπορεί να δηλώνει άγνοια των κινδύνων. Απαντες είναι ενήµεροι και γνώστες των συνθηκών και των κινδύνων που µας απειλούν. Συστράτευση επιβάλλουν οι περιστάσεις και κοινό αγώνα για να αποφευχθεί µια άνευ προηγουµένου εθνική υποχώρηση. Η Ιστορία δεν θα απαλλάξει κανέναν απ’ την ευθύνη µιας εθνικής ήττας που δεν είναι αναπόφευκτη.