από metereologos.gr
Κυριακή 15 Ιουλίου 2018
 
 

Το μεθυσμένο καράβι

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Το σύμπλεγμα Ύβρις - Νέμεσις, η αμείλικτη μηχανή της ελληνικής τραγωδίας θα συνεχίσει οριζόντια το έργο της και θα πλήξει διαδοχικά μετά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και τους λοιπούς αναδυόμενους, μέσα στη σύγχυση και τον πανικό, πρωταγωνιστές. Στην Ύβρι περιλαμβάνονται η αμετροέπεια, η αλαζονεία, η αφροσύνη, η άγνοια, η μη συναίσθηση των ορίων, η τυφλότητα και αυτών που σπαταλούν άσκοπα ή επικίνδυνα την ψήφο διαμαρτυρίας του ελληνικού λαού.

Στην Ύβρι εμπεριέχεται και η δράση του Νόμου των Ακούσιων Συνεπειών, άλλο ίσως θες άλλο σου προκύπτει. Προκαλείς ακούσια ένα καταστροφικό αδιέξοδο και χρεώνεσαι την τελική πράξη της χρεωκοπίας και της ολέθριας εξόδου από την Ευρωζώνη.

Το “μεθυσμένο καράβι” είναι η έκφραση που χρησιμοποίησα λίγο πριν λίγο μετά τις εκλογές του 2009. Το “μεθυσμένο καράβι” αλλάζει πληρώματα, το πιοτό αλλάζει αλλά το μεθύσι και ο εφιαλτικός πονοκέφαλος που το ακολουθεί είναι ίδια και χειρότερα. Ξανά με τη γλώσσα του Αισχύλου θα επαναλάβω “όπως τους διώχνει κάνουν κι αμέριμνοι τραβούν για το χαμό”.

Ξανά και για τα νέα πληρώματα θα επαναλάβω ότι πάνε να κάνουν επιλογές που οδηγούν στο χαμό -έτσι που να λες μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι- θαρρείς και υπακούουν κι αυτοί σε ένα τυφλό κάλεσμα της Τρόικας Μοίρας.

Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές

Το ελληνικό δράμα συνεπώς, όπως πρόβλεψαν πολλοί, φαίνεται πως περνά στη φάση horror film. Δεν ξέρεις πώς θα τελειώσει αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι οι πιθανότητες να τελειώσει πολύ άσχημα αυξάνονται γεωμετρικά. “Το Τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές” ήταν το μότο στο Ε, Πρόεδρε!.

Το τρίτο, το τελικό σφύριγμα, είναι πολύ κοντά. Είναι θέμα χρόνου λέει ο άθλιος Ρουμπινί, που τον ελληνοποιούν και “αριστεροποιούν” ένα σωρό τηλεοικονομολόγοι, να οδηγηθεί στο γκρεμό το σμπαραλιασμένο ελληνικό τρένο. Υπάρχουν πρόθυμοι να παίξουν ακούσια το ρόλο του μεθυσμένου μοιραίου μηχανοδηγού; Αντίθετα χρειαζόμαστε έναν σώφρονα, ευέλικτο, τολμηρό και αυθεντικό οδηγό να οδηγήσει το ελληνικό τρένο με ασφάλεια στο τελικό ευρωπαϊκό “συνεργείο” διάσωσης, επισκευής και ανακαίνισης.

Να “παρκάρει” δηλαδή με ασφάλεια και προοπτική για τη νέα ανάπτυξη τη συντεταγμένη ελληνική χρεωκοπία στον υπό ίδρυση ESM, στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, του οποίου ο ρόλος θα διευρυνθεί. Εκεί με το δίχτυ ασφαλείας του ευρώ θα ολοκληρωθεί η μερική διαγραφή και αναδιάρθρωση και του επίσημου χρέους, θα εξασφαλιστεί για μια μεταβατική περίοδο η αναχρηματοδότηση τον τόκων (μορατόριουμ), ώστε να περισσέψουν περισσότερα χρήματα για την ανάπτυξη και πιθανόν να διευθετηθούν οι υποχρεώσεις των ελληνικών και πολύ περισσότερων των ισπανικών τραπεζών προς την ΕΚΤ. Δηλαδή ευρωπαϊκή “good bank” - “bad bank”. Εκεί με έκδοση ευρωομολόγου κι όχι με άμεση καταβολή από τα κράτη θα ολοκληρωθεί η τελική πράξη διαχείρισης του εφιαλτικού ολικού χρέους της Ευρωζώνης, δημόσιου και ιδιωτικού. Το ερώτημα είναι: θα είμαστε εμείς εκεί; Ή θα έχουμε αυτοκτονήσει συλλογικά με μονομερείς ενέργειες τυφλής ρήξης όπως με ασύλληπτη επιπολαιότητα και άγνοια κινδύνου προτείνουν μερικοί; Πολλά θα γίνουν αργά ή γρήγορα στην Ευρωζώνη πριν και μετά τις γερμανικές εκλογές. Πολλά, που αποτελούσαν διακαή πόθο μας.

Η πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας θα αναθεωρηθεί. Ο νέος ιστορικός συμβιβασμός πλεονασματικού Βορρά, ελλειμματικού Νότου θα πραγματωθεί. Το αναπτυξιακό έστω ευρωομόλογο θα εκδοθεί για ένα Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ανάπτυξης και Απασχόλησης. Η επιμήκυνση της δημοσιονομικής μας προσαρμογής θα επιτευχθεί. Πολλά θα γίνουν, αλλά εμείς θα είμαστε εκεί, μέρος του προβλήματος - μέρος της λύσης ή “θα φτάσουμε στη βρύση και δεν θα πάρουμε νερό”; Οι δυνάμεις της διεθνούς κερδοσκοπίας στοιχηματίζουν ότι η Ελλάδα θα παίξει το ρόλο της Ιφιγένειας για να πνεύσει ούριος άνεμος στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία, για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση αλλά δίχως εμάς. Θα τους κάνουμε το χατίρι σαν πανικόβλητοι μικροαστοί που μπροστά στις δυσκολίες το βάζουν στα πόδια όπως πριν έτρεχαν όλοι μαζί με μέθη και ευφορία στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση της “φούσκας” του φθηνού και εύκολου χρήματος;

Πριν τις εκλογές του 2009 προειδοποιούσα ότι θα ζήσουμε μια κατάσταση ισοδύναμη “πολέμου” και πρέπει να αντέξουμε, να κερδίσουμε χρόνο ακόμα και με λάθος διάγνωση, λάθος χάρτη της Ευρωζώνης ώστε να είμαστε εκεί, στο μεταπολεμικό τραπέζι των επιζησάντων που θα επαναχαράξει τον ευρωπαϊκό χάρτη και θα επανατοποθετήσει το ελληνικό ζήτημα Βορρά - Νότου.

Οι πιθανότητες να μην είμαστε εκεί έχουν αυξηθεί, κτυπούν κόκκινο στη νέα μετεκλογική περίοδο. Οι επιπόλαιοι στο μεθυσμένο καράβι και στο “νέο” πλήρωμα κλείνουν τ’ αυτιά στις προειδοποιήσεις κινδύνου και κραυγάζουν “κινδυνολογία!”, “φοβικά διλήμματα”! Ξεχνούν ότι η κορυφαία έκφραση της επιστήμης και της τέχνης της πολιτικής είναι η στάθμιση των δυνητικών εναλλακτικών λύσεων και η αξιολόγηση των κινδύνων σε κάθε μία απ’ αυτές. Είναι το risk management, το crisis management.

Το άγχος μου είναι μήπως η “άλλη” αριστερά με την οποία συνδέομαι ιστορικά και συναισθηματικά παίξει ακούσια το ρόλο του μοιραίου μεθυσμένου μηχανοδηγού στο εθνικό και ευρωπαϊκό ατύχημα της Ελλάδας και τελικά φορτωθεί τυχοδιωκτικά την τελική πράξη του δράματος.

Θα επαληθευτεί τελικά ο Ηλίας Ηλιού, ο ηγέτης της ιστορικής αριστεράς που την θέλει κάθε είκοσι περίπου χρόνια να πατά τη μοιραία πεπονόφλουδα; Ελπίζω όχι.
Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (31)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Τι να το κάνεις το δίκιο | 28/05/2012 18:50
  Έχετε απόλυτο δίκιο κ. Ανδρουλάκη σε όλα. Αλλά τι να το κάνεις το δίκιο όταν τριάντα χρόνια οι δημαγωγοί πολιτικοί λέγανε ψέματα στο λαό και τώρα δεν θέλει να ακούσει την αλήθεια ? Του αλλάξανε τα φώτα του λαού, είναι ανίκανος να επιλέξει το δρόμο της σωτηρίας και αντιδρά σαν κακομαθημένο παιδί που θέλει μόνο δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις. Όταν μία χώρα δυσκολεύεται να σχηματίσει ακόμη και υπηρεσιακή κυβέρνηση, σημαίνει ότι βρίσκεται σε απόλυτη παρακμή. Φαίνεται πως το μέλλον μας θα παιχτεί κορώνα γράμματα και χωρίς σχέδιο.
  Διονύσης
  απάντηση01
   
   
  The westerners | 11/05/2012 07:03
  Μου θυμίζεις τον Σαββόπουλο. ΄΄Επαναστάτες΄΄- συντηρητικοί. Οξύμωρο αλλά χαρακτηρίζει τους δειλούς. Και το πρόσωπο..παρόμοια ξενέρωτο-αν-υπαρξιακό. Only mind, no psyche at all.
  ox
  απάντηση30
   
   
  καμία εμπιστοσύνη | 10/05/2012 18:18
  Δεν είναι μόνο θέμα υπομονής, Μίμη μου, η οποία έχει εξαντληθει. ...Μαζί και τα ευρώ στην τσέπη μας. Ξεχνάάω και τις κλεψιές -μαμούθ. Δε μπορώ όμως να σας εμπιστευτώ . Ακολουθήσατε καταγράμμα την έκθεση του ΟΟΣΑ (ψάξτην στο διαδίκτυο, αν και φοβάμαι πως την ξέρεις ήδη) σχετικά με το πώς χειραγωγείται ένας λαός (μέχρι και το δημοψήφισμα για εκτόνωση του λαϊκού αισθήματος συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις του). Και τα ψέματα που ασύστολα μας είπατε; Πώς να εμπιστευτούμε λοιπόν αυτούς που μας υποτιμούν, και προσπαθούν να μας ποδηγετήσουν; Δεν γίνεται, Μίμη. Η σελίδα θα γυρίσει. Χωρίς εσένα σύντροφε.
  XXX
  απάντηση82
   
   
  ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ... | 10/05/2012 14:30
  ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΤΟΣ/ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΙΑ ΕΣΕΙΣ. ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ
  ΕΛΠΙΔΑ ΞΑΝΑ
  απάντηση88
   
   
  επειγοντος | 10/05/2012 13:53
  επειγοντος γιατρο κριμα, ηταν καλο μυαλο
  xara
  απάντηση56
   
   
  ειμαστε καμμενοι και αγανακτισμενοι | 10/05/2012 13:05
  ρωτα το Σαμαρα γιατι δεν μας καταδικαζε τοτε που μουντζωναμε και βριζαμε μεχρι και τα περιστερια στο Συνταγμα Ρωτα τον τσιπρα γιατί τα κατάπινε οταν ετρωγε μουτζες ? Το φχαριστιοντουσαν γιατι ειχαν πολιτικά οφελη Παρτε την Χρυσοι αυγοι τωρα λελέδες διοτι εκχυδαισμός Μιμη μου Παμε ολοι μαζι : ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΚΗ ΟΥΓΚ , ΚΑΤω ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
  εγιερθητου ρε
  απάντηση41
   
   
  ΕΧΑΣΕΣ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ | 10/05/2012 11:43
  Έχεις δίκιο Μίμη, στη περίπτωσή μας όμως εδώ και πολλά χρόνια τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα με έπαρση ,έναντι των Κοσμικών Νόμων (ύβρις) και η κατάφωρη αδιαφορία για το Κοινό Καλό, οδήγησαν τη χώρα στη καταστροφή. Τώρα πλέον σαρώνονται όλοι με τη δράση της Νέμεσης, η οποία όπως ξέρεις απονέμει αέναα τη Δικαιοσύνη. Δυστυχώς Μίμη εδώ και χρόνια είσαι στα τελευταία βαγόνια του τραίνου με τον μεθυσμένο μηχανοδηγό και έτσι δεν πρόλαβες να σταματήσεις το τραίνο, το οποίο οδήγησε στη καταστροφή τη χώρα και κυρίως κατέστρεψε τα όνειρα όλων των νέων. Ίσως μεθυσμένος όντας δεν θυμάσαι τι έχεις πεί και γράψει για τον ΓΑΠ και το ΒΕΝΙΖΕΛΟ και το νέο ΠΑΣΟΚ,μην αγχώνεσαι λοιπόν το τραίνο της Αριστεράς, έρχεται θα σε προσπεράσει και εσύ απλώς θα κοιτάς, γιατί αν ήθελες να αναίβεις θα έπρεπε να το είχες κάνει. Πάντως ποτέ δεν είναι αργά
  Μιχάλης Τζανίνης
  απάντηση115
   
   
  Μετατροπη | 10/05/2012 10:10
  Συμφωνω με τα παραπανω.Εχω την γνωμη ομως οτι προυποθετουν την μετατροπη του ΠΑπανδρεικου Συνδικαλιστικου Κινηματος σε ΠΑνεληνιο Σοσιαλιστικο Κινημα.
  Vergetis
  απάντηση211
   
   
  Μεγαλε.... | 10/05/2012 09:58
  Εχεις καψει φλαντζα. Γρηγορα στο συνεργειο για LADA
  Zastava
  απάντηση107
   
   
  Asta | 10/05/2012 06:20
  Asta Mimi, mono Dexioi se diabazoun pleon...
  YP
  απάντηση118
   
   
  Μόνο ΠΑΣΟΚ Μίμη !!! | 10/05/2012 04:32
  Αριστερά είναι το ΠΑΣΟΚ, έχεις δίκιο!
  PASOK
  απάντηση24
   
   
  Ξύπνα Σύντροφε | 10/05/2012 02:02
  Μίμη, θα έπρεπε να ξέρεις πια ότι κάθε πολυδιάστατο και πραγματικό πρόβλημα δέχεται πολλαπλές βέλτιστες λύσεις – ισοδύναμες ποσοτικά – το υποκείμενο (η κοινωνία σε αυτή την περίπτωση) διαλέγει ποιά προτιμά ανάλογα με τα risk preferences της. Πολιτική είναι η ερμηνεία και υλοποίηση αυτής της προτίμησης και όχι η διαμόρφωση της. Όπως θα διαπίστωσες από την πρόσφατη εμπειρία σου όποιος πολιτικός προσπαθεί το δεύτερο απλώς παρασύρεται από το ποτάμι . Για σήμερα η πεπονόφλουδα έμεινε απάτητη – τον Ιούνιο θα παρασυρθεί και αυτή.
  Αλέξης
  απάντηση63
   
   
   
  kyriakos | 10/05/2012 00:05
  Μιλαει και το μισομερελο, ο αραβας δημιουργος αξιας, που 'θελε να 'ΠΑΝΤΡΕΨΕΙ Smith και Marx'.
  kyriakos
  απάντηση85
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Βορράς-Νότος | 09/05/2012 21:20
  δηλαδή ανήκουμε ακόμα στον Νότο??
  ...
  απάντηση170
   
   
   
  Η τωρα ή ποτέ. | 09/05/2012 20:27
  Εγω,θα βαλω μονον αυτο .Γραφεις,"Το άγχος μου είναι μήπως η “άλλη” αριστερά με την οποία συνδέομαι ιστορικά και συναισθηματικά παίξει ακούσια το ρόλο του μοιραίου μεθυσμένου μηχανοδηγού στο εθνικό και ευρωπαϊκό ατύχημα της Ελλάδας και τελικά φορτωθεί τυχοδιωκτικά την τελική πράξη του δράματος. Θα επαληθευτεί τελικά ο Ηλίας Ηλιού, ο ηγέτης της ιστορικής αριστεράς που την θέλει κάθε είκοσι περίπου χρόνια να πατά τη μοιραία πεπονόφλουδα; Ελπίζω όχι".Αληθεια,Μιμη,μετα απο 60 χρονια ζωης,πιστευεις ακομα οτι "κλανει ο πεθαμενος";Επειδη στα νειατα σου,πιστευες κι εσυ,με ολη την αθωοτητα της ηλικιας σου, οτι κατι καλυτερο πρεπει και μπορει να προκυψει απο τα αριστερα κινηματα,πρεπει να συνεχιζεις να κουβαλας στην πλατη σου,ενα πτωμα οδωδος και τυμπανιαιον;Γι αυτο,απο τη στιγμη που εχεις μυαλο στο κεφαλι σου,πολυ περισσοτερο απο τους περισσοτερους εκει μεσα,δεν κανεις κατι,εστω και κοντρα σ'εκεινα τα παλαια πιστευω σου,μπας και βγουμε απο το αδιεξοδο;Εδω ξερεις,δεν κινδυνευει η υστεροφημια του Αντρουλακη,αλλα η ζωη 10 εκατομμυριων Ελληνων.Βλεπεις οτι οι λεγομενοι αριστεροι,δεν κανουνε χωριο.Προτιμουν να διαλυθουν τα παντα,παρα να χαλασουν την καθαροτητα του κομματος τους.Θα τους αφησεις να το κανουν;Περιμενα ακομη και στην προεκλογικη περιοδο,να βγεις στα ισα και να σηκωσεις ενα μερος του Σταυρου,επιθετικα ομως,οχι παθητικα,αμυντικα,απο τη στιγμη που βλεπεις οτι ο κοσμος,ΔΕΝ ξερει τι του γινεται,απο τη στιγμη που αφησατε τους διαφορους Καζακηδες και Καμμενους,να του κανοιυν πλυση εγκεφαλου,ολους αυτους τους μηνες.Εστω λοιπον και την τελευταια στιγμη,βγες και κανε κατι.Δεν περιμενω απο τους αλλους τιποτα,γιατι απλως ΔΕΝ μπορουν να το κανουν,λογω χαμηλου IQ.
  Theodore
  απάντηση4519
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Arketa me tin filiki Sovetia tou MIMI | 09/05/2012 20:06
  O Koumounistis Androulakis paramenei koumounistis me deksies tsepes kai oneira therinis nyktos. I ideologiasou einai nekri pethane to 1989 me tin katareusi tou teixos tou Berolinou. Stamata na exeis oneira.Eisai enas dynosuros tou politikou kosmou pareteisou. I Ellada thelei paideia me Sokrati Platona, Aristoteli kai oxi Marx kai Gramsci kai Tsepapara. Eseis oi Aristeroi misite kathe ti ethniko akoma ka tin xora kyrie Androulaki. Oi Voulgaroi koumounistes , Albanoi kai Servoi tou parelthontos mporei na itane kokkinoi alla pote ma pote diethnistes tis kakkias oras kai panta eixane vlepseis enantion tis Ellados. Myalo den valate Syntrofe androulaki. Mauros koumounismos ison kokkinos. Loipon X H STIN N kopse tis Lamakies Androulaki eimaste sto mellon kai oxi sto Parelthon. Ase ta fantasmata tou Iliou EDA kai ta loipa kai tous synesthimatismous gia to Tsipra kai to KKE. kseroume oti stin kardiasas kymatizei kokini simaia akomi. To 16 tis ekkato tou Tsipra einai mi koumounistiko alla antidrasi pros ta dyo kommata. Paratamas androulaki i genia sou i aristeri mas ta ekane rdelo mpou stin kostaina kai myalo den balate akoma. PARETISOU kai kane syntama kanena taksidaki metanias sto smolensk na deis tous Nekrous tou KATYN i se kanena goulag tis Rosias na thaumaseis ta egglimata apo to teras pou esy kapote ymnouses. ELEOS FYGE APO TIN POLITIKI SKINI esy kai to idos sou. Den ymno tin arrosti kolegiokratia tis Deksias kai utoi exoune tin seira tous. I Ellada thelei ellines me nea myala. Oxi Xrysaugites kai syrizaioous polpot . me tin pseuto koultouriariki Politiki sas exaite gemisei tin xora me grafiti eiste ena antigrafo tis paideias pou yparxei kai tis anomias pou kyverna
  Ellinas Patriotis
  απάντηση1525
   
   
   
  Μιμη εσυ τα λεγες | 09/05/2012 18:56
  Δυστυχως παμε προς νεο 1922, ο Θεος να βαλει το χερι του
  ... αλλα ποιος σε ακουγε
  απάντηση2625
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  κυκνειο ασμα | 09/05/2012 18:46
  Το κυκνειο ασμα πρεσβεύουν από σας οι μεθυσμένοι Αυτά που δεν ανέχονται της γης οι βολεμένοι. Είναι αμαρτία και ανιθηκότητα αμα παρετήστε με δήλωση χοντρού ενώ μπορείς να παίξεις τον ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ υποκειμένου και αντικειμενου. Και ας είναι το τελευταίο deal της πολιτικής σας ζωής. Κάνε κάτι να σας θυμούνται αυτοι που δεν σεν γνώρισαν και φέρουν το όνομα σου, γιατί αυτοι που σας γνωρίζουν είναι καλά πληροφορημένοι.
  genea tou polytexneiou
  απάντηση148
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  μηχανη του χρονου | 09/05/2012 18:42
  Μιμη ειναι πολυ σωστα ολα αυτα που λες ξεχνας ομως τις σημαντικοτερες παραμετρους, πρωτον....το κομμα στο οποιο ανηκεις ειναι κατα 50% υπευθυνο για το σημειο που βρισκομαστε και εσεις οι κρητικοι αυτους που σας τη φερνουν πισωπλατα ειμαι σιγουρος δε τους φερεστε με τον καλυτερο τροπο δευτερον...σκιαγραφεις τον Βενιζελο ως ηγετη, μια σκια που λογω ογκου και πολυπλοκοτητας θελει 3 μολυβια για να την τελειωσεις αλλα εσυ εφερες μονο το ενα και τριτον καμμια συζητηση Βορρα- Νοτου δε θα εγερθειι αν δεν κανει καποιος την αρχη, αν δε δειξει την αδικια του συστηματος εν γενει...με λιγα λογια προσπαθεις να αναιρεσεις το αιτιο αναφεροντας μονο το αποτελεσμα... συγνωμη Μιμη αλλα ακομα δεν εχει εφευρεθει η μηχανη του χρονου για να πηδηξουμε απευθειας σε κεινη την στιγμη πρεπει να παμε με τα ποδια μονοι μας
  Ανώνυμος / η
  απάντηση342
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων