Χθες ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Δημ. Στρατούλης ψέλλισε κάτι για τις καταθέσεις, ότι το κόμμα του δεν θα τις δεσμεύσει αλλά αντίθετα θα τις χρησιμοποιήσει για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων και της ανάπτυξης και προκάλεσε αναστάτωση μεγάλη. Αργότερα όταν αντελήφθη τι συνέβη άρχισε να ωρύεται ότι παραποιήθηκαν οι δηλώσεις του και άλλα τέτοια.

Ωστόσο φανερώθηκε ότι δεν ήξερε για τί μιλούσε. Αγνοούσε την ευαισθησία της κοινής γνώμης επί του θέματος και δεν είχε προφανώς συναίσθηση των συνθηκών οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας στην οποία ζούμε.

Σήμερα επίσης ο πρόεδρός του πρόκειται να στείλει επιστολή στους υπευθύνους της Κομισιόν ότι ο ελληνικός λαός απέρριψε το μνημόνιο και δεν είναι διατεθειμένος να το εφαρμόσει. Δεν ξέρουμε αν δρα σαν τον βουλευτή του. Αλλά οφείλουμε να τον προειδοποιήσουμε ότι μπορεί να λάβει αντίστοιχη απάντηση από τις Βρυξέλλες: «Αφού δεν θέλετε να τηρήσετε τις δεσμεύσεις που αναλάβατε , αφού δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να πληρώσετε αυτά που χρωστάτε και εμείς δεν έχουμε λόγο να σας δώσουμε άλλα χρήματα και δεν πληρώνουμε τις δόσεις του δανείου που έχουμε συμφωνήσει». Τόσο απλά και τόσο καθαρά μπορούν να απαντήσουν στον κ.Τσίπρα.

Τώρα αν εκείνος έχει υπολογίσει μια τέτοια απάντηση αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Το ζήτημα είναι τι θα συμβεί όταν ο ελληνικός λαός συνειδητοποιήσει ότι οι μισθοί και οι συντάξεις εξαρτώνται από τα καμώματα του κ. Τσίπρα;