Οι εκλογές της 6ης Μαίου θα μείνουν ενεξίτηλα στην ελληνική Ιστορία ως η μεγάλη ήττα της Δημοκρατίας, καθώς δεν μπόρεσε να αποτρέψει τα φίδια του νεοναζισμού να σπάσουν τα αυγά τους και να μπουν στη Βουλή. Δυστυχώς μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού με σημαντική συμμετοχή της νεολαίας πίστεψε στον λαϊκισμό του εθνικοσοσιαλισμού και ψήφισε το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Αυτοί που δολοφόνησαν τον ελληνικό λαό στην Κατοχή και τον δυνάστευαν στην επτάχρονη δικτατορία φιμώνοντας τη φωνή του επανήλθαν θριαμβευτές σε ό,τι μισούν περισσότερο, το Κοινοβούλιο.

Και δυστυχώς ελάχιστοι από όλο το πολιτικό φάσμα είχαν καταλάβει τι επώαζαν τόσα χρόνια και χαρακτήριζαν υπερβολικούς όσους προειδοποιούσαν, όπως το ΒΗΜΑ μόνο του από ολόκληρο τον ελληνικό τύπο και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκος ο οποίος σε παρέμβασή του σε ανύποπτο χρόνο στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου χαρακτήριζε ως οιωνό που «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε» την εκλογική άνοδο μιας μισαλλόδοξης, ξενοφοβικής και ρατσιστικής άκρας δεξιάς σε πολλά Ευρωπαϊκά κράτη.

Ταυτόχρονα με την είσοδο με τον επισημότερο τρόπο του νεοναζισμού στη Βουλή, τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, αυτά που επώασαν τόσα χρόνια με τα λάθη τους το αβγό του φιδιού, καλούνται να υπερβάλλουν εαυτούς και να μπορέσουν να κυβερνήσουν τη χώρα στην πιο δύσκολη ίσως περίοδο της μεταπολεμικής της ιστορίας.

Ειδικά το μεγάλο στοίχημα είναι για τα κόμματα της κεντροαριστεράς, κατά πρώτον τον μεγάλο νικητή αυτών των εκλογών τον ΣΥΡΙΖΑ, δευτερευόντως τη ΔΗΜΑΡ και τέλος το κατά κράτος ηττημένο ΠαΣοΚ. Να υπενθυμίσουμε τους τόνους μελάνι που έχει χυθεί για την ανάγκη καθιέρωσης της απλής αναλογικής ως πάγιο εκλογικό σύστημα

Ας αφήσουν όσο είναι καιρός στην άκρη τους εγωισμούς, τις ακρότητες και κυρίως τα διχαστικά συνθήματα για να μπορέσουν να βρουν λύση στο πραγματικά δύσκολο πρόβλημα που τους έβαλε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του. Ας μην επαναλάβουν τα λάθη του κέντρου και της κεντροαριστεράς της προχουντικής περιόδου που έφεραν απανωτές εκλογές και τέλος μας οδήγησαν στην επτάχρονη τυραννία της χούντας των συνταγματαρχών.

Γιατί σήμερα ο φασισμός και ο νεοναζισμός καραδοκεί όχι απέξω αλλά μέσα στο Κοινοβούλιο και είναι έτοιμος να κατασπαράξει ότι έχει απομείνει από τη δημοκρατία. Και αν δεν το πιστεύουν ας βάζουν κάθε πρωί που σηκώνονται το βίντεο με τη συνέντευξη του αρχηγού των νεοναζιστών και νέου κατοίκου των ακροδεξιών θέσεων του ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Ν. Μιχαλολιάκου για να συνειδητοποιήσουν τι πρέπει να καταπολεμήσουν.