Για να δούμε λοιπόν τι ακριβώς λέει η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Από τα κάτω προς τα πάνω. Οτι, πρώτο, με τις προτάσεις τους οι αριστερές δυνάμεις κοροϊδεύουν τον Λαό. Οτι, δεύτερο, μόνο με την έφοδο του λαού μπορεί να συμβεί με ριζική, επαναστατική, καθεστωτική αλλαγή. Οτι, τρίτο, ο Λαός δεν είναι έτοιμος γι’ αυτή την έφοδο την επαναστατική. Επομένως η ριζική, φιλολαϊκή πολιτική δεν μπορεί τώρα να εφαρμοστεί. Και ότι, τέταρτο, ψηφίστε το ΚΚΕ ώστε να είναι στην Βουλή ισχυρό κι έτσι να εμποδίσει τα επερχόμενα, αντιλαϊκά, επώδυνα σχέδια της πλουτοκρατίας που θα ρίξουν τον σκληρά εργαζόμενο πολίτη στα τάρταρα μιας ανελέητης εξαθλίωσης και ατελείωτης δυστυχίας.

Τουτέστιν, ες Αύριον τα σπουδαία. Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι. Πότε; Οταν ο κοσμάκης αποφασίσει να αρπάξει την μοίρα του στην αγκαλιά του. Τι είναι αυτό; Το λένε «μαξιμαλισμό». Που πάει να πει «Ολα η Τίποτα». Και αν δεν με απατά η μνήμη μου, από τα πονήματα των Μαρξιστών, ο μαξιμαλισμός είναι η προνομιακή πολιτική και ιδεολογική πλατφόρμα των σεχταριστών.

Γιατί αν σήμερα βιώνουμε συνθήκες ενός αόρατου πολέμου. Γιατί αν το ευρωπαϊκό διευθυντήριο παρέα με τους ιθαγενείς συμμάχους του σχεδιάζουν να κουρέψουν τα μεροκάματα στο επίπεδο της Βουλγαρίας. Γιατί αν η συντριπτική πλειοψηφία, στο όνομα της οποίας ομνύονται στον Περισσό ψηφίζει με χέρια και με πόδια ευρώ. Και γιατί αν ενενήντα εννιά στους εκατό πολίτες ακούν «δραχμή» και στο μυαλό τους καρφώνεται ο εφιάλτης της Αλβανίας του Χότζα. Ε, αν συμβαίνουν, που συμβαίνουν, όλα αυτά, τότε η πρόταση του ΚΚΕ για έξοδο από την κρίση μοιάζει με ουτοπία για μικρά παιδιά.

Το ζητούμενο απλό. Ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη κατεβάζεις πέντε άντε δέκα σημεία συνεργασίας με τις όμορες δυνάμεις.

Μια συνεργασία έκτακτου σκοπού με στόχο το «Εδώ και Τώρα». Μια συνεργασία αντίστασης στον εχθρό. Μια σπίθα ελπίδας για τον φτωχό. Γιατί ο μαξιμαλισμός είναι εχθρός του εφικτού και σύμμαχος του εχθρού. Γιατί με απλά λόγια – είτε το θέλεις είτε δεν το θέλεις – στέλνεις τον κόσμο στις δύο βασικές δυνάμεις που εκπροσωπούν το καθεστώς. Επομένως είσαι συστημικός. Γιατί σου λέει, αφού οι Αριστεροί με κοροϊδεύουν και το ΚΚΕ θέλει να με βγάλει από την ευρωζώνη, τότε μοναδικοί σωτήρες Βαγγέλης και Αντώνης. Τα κόκκαλα του Μαρξ και του Λένιν θα τρίζουν από τους τάφους τους.

Ως εκ τούτου. Θα τα καταφέρουμε ξανά Ισχυρό ΚΚΕ, παντοδύναμος γαλαζοπράσινος δικομματισμός. Σύντροφοι, θρίαμβος μοναδικός!