Πολλοί φίλοι μου με ρωτούν πώς εγώ που μεγάλωσα στη Γερμανία σαν μετανάστης κατεβαίνω σαν υποψήφια με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ένα κόμμα με σκληρή γραμμή απέναντι στους λαθρομετανάστες.
Η απάντηση είναι πως ακριβώς επειδή μεγάλωσα σε ξένη χώρα έχω βαθιά ριζωμένα βιώματα, έχω άποψη και δεν φοβούμαι να τη διατυπώσω.
Κατ’ αρχήν το μεταναστευτικό ζήτημα στη Γερμανία και την Ελλάδα δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους. Η Γερμανία, όπως και οι περισσότερες ευνομούμενες δυτικές χώρες είχε και έχει μεταναστευτική πολιτική. Αποφάσισε πόσους ξένους χρειάζεται και πόσους μπορεί να απορροφήσει. Πάνω απ’ όλα όρισε κανόνες και κριτήρια για την είσοδο και την παραμονή τους και εξασφάλισε στην πράξη ότι οι κανόνες αυτοί τηρούνται.
Στη χώρα μας η συζήτηση αυτή δεν έγινε ποτέ, επειδή κάποιοι δεν θέλησαν να γίνει. Αφήσαμε τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Αφήσαμε κάποιους επιτήδειους να εμπορεύονται τη δυστυχία των απελπισμένων και κάποιους πολιτηκάντηδες να αυτοαναγορεύονται σε προστάτες τους. Και επί χρόνια κλείσαμε τα μάτια μας σε όλα τα προβλήματα που προκάλεσε η μαζική και ανεξέλεγκτη είσοδος των λαθρομεταναστών.
Δεν ζητώ να κλείσει η χώρα τα σύνορά της. Ζητώ να θέσει κριτήρια και κανόνες και να απαιτήσει απ’ όσους επιλέγουν να ζήσουν στη χώρα μας να τους σεβαστούν. Απαιτώ από τους μετανάστες να σεβαστούν τους νόμους της χώρας μας για να σεβαστώ και εγώ τα δικαιώματά τους. Δεν έζησα ευτυχισμένη στην ξενιτιά. Σεβάστηκα όμως τη χώρα που με φιλοξενούσε για να έχω την απαίτηση να σέβεται και αυτή εμένα. Αυτό στην Ελλάδα σήμερα δεν συμβαίνει και πρέπει να αλλάξει.
Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο, παιδί μεταναστών, στηρίζω τους Ανεξάρτητους Ελληνες είναι ακόμη πιο ουσιαστικός.

Επειδή ακριβώς μεγάλωσα μακριά από την πατρίδα μου, δεν θέλω να δω μια ακόμη γενιά συμπατριωτών μου να ζει την ίδια μοίρα. Η πολιτική των παραδοσιακών κομμάτων, η τυφλή υποταγή στις προσταγές του μνημονίου μας οδηγεί ακριβώς εκεί. Ο Πάνος Καμμένος έχει το θάρρος και τη δύναμη να αντισταθεί. Και έχει τις ρεαλιστικές προτάσεις για να αποτρέψει αυτόν τον κατήφορο.

Η κυρία Βίκυ Βουλβουκέλη είναι υποψήφια με τους Ανεξάρτητους Ελληνες στη Β’ Αθηνών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ