Κύριε διευθυντά.

Διάβασα, τυπωμένο με πηχυαία γράμματα και τοιχοκολλημένο σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης: «Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για τις προσεχείς εκλογές: Οι πραγματικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν ψηφίζουν κανένα από τα δεδηλωμένα αθεϊστικά κόμματα, ΚΚΕ και παρακλάδια, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά κλπ. Ορθόδοξη Χριστιανική Νεολαία Αθηνών». Τα σχόλια δικά σας. Εγώ απλώς να παρατηρήσω ότι η παγανιστικών διαθέσεων «Χρυσή Αυγή» του δωδεκάθεου δεν περιλαμβάνεται στα «δεδηλωμένα αθεϊστικά κόμματα» της αφίσας. Εκ παραδρομής;

Μετά τιμής

Πανδώρα

ΥΓ.: Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στον γαλλικό Τύπο δηλώνει ότι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών θα ψηφίσει τον Νικολά Σαρκοζί. Και είναι, υποθέτω, «πολύ ευτυ…χεσμένος», όπως είχε δηλώσει σε «άψογα» ελληνικά σε παλαιότερη επίσκεψή του στη χώρα μας.

* Είκοσι έξι χρόνια συμπληρώθηκαν από την τραγωδία στο Τσέρνομπιλ. Και περίπου ένα από την καταστροφή στη Φουκουσίμα, που ενδέχεται να είναι εξίσου σοβαρό δυστύχημα με εκείνο στον ρωσικό πυρηνικό αντιδραστήρα, αλλά όλοι το κάνουν… γαργάρα. Για ευνόητους λόγους.

* Αναμένονται τα πρώτα ιατρικά ανακοινωθέντα με καρκίνους που θα αποδίδονται στη διαρροή πυρηνικής ενέργειας που ακολούθησε το τσουνάμι. Αμφιβάλλετε ότι θα τα ακούσουμε και αυτά;

* Στο μεταξύ, η οποία διαρροή έχει σταματήσει; ΄Η συνεχίζεται; Εσείς έχετε καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην περιοχή; Εγώ όχι.

* Πληθαίνουν τα συσσίτια απόρων στην Ολλανδία… Ελπίζω να μη χρεώνουν το πρόβλημα στον «τεμπέλη Νότο» και στις «απείθαρχες χώρες» του.

* Διαβάζω ότι στην εν λόγω χώρα η «κρυμμένη» φτώχεια είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που φαίνεται στα επίσημα νούμερα. Δεν χαίρομαι βεβαίως, πώς μπορείς να χαρείς όταν υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν; Θυμάμαι όμως την αυστηρότητα με την οποία αντιμετώπισαν εξέχοντες πολιτικοί της Ολλανδίας τα δικά μας μαρτύρια και επιβεβαιώνω για άλλη μία φορά ότι όλα εδώ πληρώνονται.

* Βεβαίως, τις περισσότερες φορές τα πληρώνουν εκείνοι που δεν πρέπει.

* Και το επιστημονικό νέο της εβδομάδας: Ανακαλύφθηκε το πιο μακρινό σμήνος γαλαξιών, το οποίο απέχει από τη Γη 12,72 δισεκατομμύρια έτη φωτός. Εδώ που τα λέμε, με την κατάσταση που επικρατεί στον έτοιμο να εκραγεί πλανήτη μας, όσο πιο μακριά του τόσο πιο καλά. Και ας απομείνουμε εμείς να ατενίζουμε «έναν ουρανό, πάντα φωτεινό, έναν ουρανό μ’ αστέρια, που ‘χει χίλια καλοκαίρια φυλαγμένα στην ψυχή…» όπως λέει και το τραγούδι.