Συνομιλώντας κανείς με ανθρώπους σε σπίτια, στο δρόμο και στις γειτονιές, έρχεται αντιμέτωπος με το πραγματικό μέγεθος της απογοήτευσής τους για το πολιτικό σύστημα, τους ανθρώπους που το στελεχώνουν και τις πρακτικές που το συντηρούν. Διαπιστώνει, ότι εκτός από την οργή για τα όνειρα που διαλύθηκαν, συνάνθρωποί μας βιώνουν μια πραγματικότητα την οποία συγκρίνουν με εποχές που δεν πίστευαν ποτέ ότι θα επέστρεφαν.

Μέσα σε αυτή τη φορτισμένη ατμόσφαιρα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι κρίσιμων αποφάσεων που θα καθορίσουν το μέλλον μας και θα επηρεάσουν άμεσα τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου και των μαγικών λύσεων. Ο λαός βιώνει μια πολύ δύσκολη πραγματικότητα που όμοια της δεν έχει υπάρξει τις τελευταίες δεκαετίες. Υπάρχει όμως τρόπος και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να πετύχουμε μια ουσιαστική αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο ελληνικός λαός είναι μαθημένος στα δύσκολα, ωστόσο απαιτεί οι θυσίες του να πιάνουν τόπο. Απαιτεί να μη γκρεμίζονται τα όνειρά του επειδή το πολιτικό σύστημα φάνηκε κατώτερο των περιστάσεων μιας ολόκληρης κοινωνίας που προσδοκά τη σταθερότητα, τη δημοσιονομική εξυγίανση, την ανάπτυξη, την προοπτική.

Οι παρούσες συνθήκες απαιτούν ανθρώπους που διαθέτουν όραμα και ενθουσιασμό για προσφορά στον τόπο, που έχουν την εμπειρία μιας πολυετούς επαγγελματικής και παραγωγικής πορείας και που μπορούν να αφοσιωθούν στην υλοποίηση των προτεραιοτήτων που θα στηρίξουν την οικονομία να βγει από το αδιέξοδο.

Θέλουμε και μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και πολιτικού συστήματος.

{{{ moto }}}

Θέλουμε και μπορούμε να διεκδικήσουμε με όλη μας τη δύναμη και να πετύχουμε τομές και ρήξεις που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε τη ρότα στη χώρα.

Δεν ανεχόμαστε οι θυσίες της Ελληνίδας και του Έλληνα να χάνονται στη μαύρη τρύπα του λαϊκισμού και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού.

Με κυρίαρχο όρο ότι είμαστε η διαφορετική δημιουργική δύναμη που μπορεί να αλλάξει όσα δεν τόλμησαν οι προηγούμενοι από εμάς, οφείλουμε να υπογράψουμε ένα συμβόλαιο τιμής με τους πολίτες και να δεσμευθούμε κατηγορηματικά ότι θα το εφαρμόζουμε με συνέπεια, σοβαρότητα και ευθύνη. Η παρουσία μας στην πολιτική έχει νόημα μόνο αν διαφοροποιηθούμε από τις πρακτικές του παρελθόντος.

Ο λαός έχει κριτήριο και θα μας το αναγνωρίσει.

* Ο κ. Αντώνης Λιάρος είναι δημοσιογράφος, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής