Και δυο κουβέντες για τον έγκλειστο Ακη Τσοχατζόπουλο. Οπως το μήνυμα της φυλάκισής του λαμβάνει και αποκωδικοποιεί ο κοσμάκης. Οποιος δεν με πιστεύει ας ανοίξει τ’ αυτιά του και ας ακούσει τις υποψίες κάθε κουμπωμένου Eλληνα. Τα αυτονόητα δηλαδή… Γιατί η βούτα και η αρπαχτή ήταν γνωστή εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Γιατί τα στοιχεία είχαν πρώτα αποκαλυφθεί στην Γερμανία. Οπως με την Siemens που ακόμα και τώρα, άπαντες του κυβερνητικού πολιτικού προσωπικού – πρώην και νυν – κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και σφυρίζουν αδιάφορα και αδιάφθορα πορευόμενοι προς τις εκλογές με σημαία την σωτηρία της χώρας από τους άφρονες αντιμνημονιακούς και τους αριστερούς εχθρούς. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα δηλαδή.

Γιατί, σου λέει, η σύμπτωση της προεκλογικής περιόδου με την σύλληψη του Ακη είναι τόσο ύποπτη όσο μαφιόζος ήταν ο Αλ Καπόνε. Επομένως μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Από τη μια παριστάνουμε ότι σφουγγαρίζουμε τις κηλίδες της ντροπής. Και από την άλλη με το κούτελο καθαρό έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε στον Λαό «ορίστε, τιμωρούμε επιτέλους τον αρχικλέφτη τον τρομερό». Αλλά και γιατί μια ακόμα σύμπτωση είναι συμβολική. Στο ίδιο κελί με τον Ακη ο γέροντας Εφραίμ είχε εγκλωβιστεί. Και επειδή εκείνος, ο γέροντας, μετά από λίγο είχε αποφυλακιστεί, το ίδιο και με τον Ακη θα συμβεί. Μόλις φυσικά η εκλογική ετυμηγορία πιστοποιηθεί. Κι αυτό – λέει πάλι ο κοσμάκης – επειδή αμφότεροι κρατάνε ονόματα πολλά. Ανώτερα και πιο ψηλά από του Ακη και του Εφραίμ τα αξιώματα τα γνωστά.

Που πάει να πει θέατρο χάριν επικοινωνιακής τακτικής. Βολική η σύλληψη του Ακη. Προκειμένου το άθλιο, βρόμικο και διεφθαρμένο παρελθόν να αποκαθαρθεί. Γι’ αυτό, σου λένε, δεν άνοιγε το στόμα του ο Ακης. Επειδή ο ένας κρατάει τον άλλο και όλοι μαζί σπρώχνουν την χώρα προς την καταστροφή. Δηλαδή μόνο ο Τσοχατζόπουλος; Ας γελάσω. Ενας κούκος δεν φέρνει την Ανοιξη, λεβέντες του δικοματισμού.

Αποτέλεσμα; Μπούμερανγκ η σύλληψη της πρώην στελεχάρας του ΠαΣοΚ. Μπούμερανγκ επειδή τον μπαγλαρώσανε τώρα. Μπούμερανγκ επειδή τα σκάνδαλα τα έκαναν γαργάρα. Μπούμερανγκ γιατί στις αγορές των οπλικών συστημάτων αλλά και της Siemens και του Βατοπαιδίου, έχουν βάλει τις τζίφρες τους και υπουργοί και πρωθυπουργοί. Μπούμερανγκ γιατί μας εκλαμβάνουν ως χαϊβάνια. Μπούμερανγκ ακόμα επειδή όλο το σύστημα κολυμπάει στο βούρκο διαφοθράς, διαπλοκής, συναλλαγής και αρπαχτής. Κόβω τον σβέρκο μου ότι αυτό το θέατρο κάθαρσης και τμωρίας, θα πληρωθεί. Βρε αχαΐρευτοι, ύστερα από τόσα χρόνια, από τόσες έρευνες και τόσες αποκαλύψεις, μόνο ο Ακης; Τώρα θα δεις. Πες αλεύρι. Η κάλπη σε γυρεύει!