Σύμφωνα με το ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ «Super Size Me» του Αμερικανού Μόργκαν Σπάρλοκ, όποιος καταναλώνει μεγάλες ποσότητες από το πλαστικό σκουπίδι με το όνομα «χάμπουργκερ», καταστρέφει τα όργανά του και συντομεύει την συνάντησή του με τον θάνατό του. Κάπως έτσι και με το ψηφοθηρικό χάμπουργκερ του Big Macαρου Βορίδη. Εξω κούκλα μέσα πανούκλα. Κουστουμαρισμένος, φρεσκοξυρισμένος και ρήτορας σύγχρονος και ενημερωμένος. Με αφομοιωμένη αμερικανική, κυνική ειλικρίνεια. Εξαιρετικός συνομιλητής. Με σύντομες φράσεις. Κοφτός, τεκμηριωμένος, σαφής. Δηλαδή πειστικός. «Να», λες! Ενας αστός πολιτικός που καθόλου δεν μοιάζει με το παλιό και σκουριασμένο πολιτικό προσωπικό. Οσο όμως περισσότερο τον πλησιάζεις και όσο τις πράξεις του εξετάζεις, τόσο αντιλαμβάνεσαι ότι άνθρακας ο θησαυρός. Περίπου άλλαξε τα ρούχα του ο Μανωλιός και τα φόρεσε αλλιώς. Αίλουρος κι αυτός. Στην αρχή ακροδεξιός. Υστερα και όταν ο αρχηγός, ο Καρατζαφέρης εννοώ, άρχισε να επιδίδεται στο γνωστό νεοελληνικό πρωταθλητισμό της Κωλοτούμπας, προκειμένου να αποφύγει την εκτόπισή του από το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής και να καταλήξει εκτός Βουλής, ο BigMacαρος την έκανε προς το κεντροδεξιό Νεοδημοκρατικό μαντρί. Οπως κάθε κωλοτούμπας δηλαδή. Πάμε τώρα στο ψητό.

Με κάθε υπουργική του υπογραφή και από ένα deal. Η πρώτη με τα συναινετικά διαζύγια. Εβαλε φραγή κι έτσι βόλεψε χιλιάδες δικηγόρους που νομίμως «αφαιρούν» χιλιάδες euros από τα πορτοφόλια χιλιάδων συζύγων που καθένας απ’ αυτούς για τους δικούς του λόγους επιθυμεί να χωρίσει με πολιτισμένες και συνοπτικές διαδικασίες. Χωρίς νομική υποστήριξη και χωρίς ψευδομάρτυρες. Οχι λέει ο Bag Macαρος. Ετσι μπήκε, χωρίς την δική μου άδεια στο κρεβάτι μου και κάνει κουμάντο στο περιεχόμενο των εσωρούχων μου. Πάμε παρακάτω.

Με τη δεύτερη υπογραφή σφραγίζει και κλείνει το επάγγελμα του ταξιτζή. Ετσι – και βάζω στοίχημα γι’ αυτό – θα εξασφαλίσει την υποστήριξη των μαντράδων και τις ψήφους χιλιάδων ταξιτζήδων. Υπέροχα. Με την τρίτη υπογραφή, η οποία απεσύρθη ύστερα από παρέμβαση του κόμματός του, παραλίγο να φορτώσει μερικές εκατοντάδες υπαλλήλους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Και με την τέταρτη κλείνει και σφραγίζει για μια οκταετία τις άδειες των βυτιοφόρων υγρών καυσίμων. Για να μην μακρηγορώ, ο Big Macαρος, ο ζωντανός ορισμός της παροιμιώδους νεοελληνικής, πολιτικής Υποκριτικής. Στα λόγια ευθύς, ωμός, ειλικρινής και εκσυγχρονιστής. Στην πράξη αρχιλοχίας, άντε λοχαγός της κομματικής ψηφοθηρίας και κομματικής πελατείας που η σκούφια της κρατάει από τον καιρό των κοτζαμπάσηδων και της Οθωμανικής αυτοκρατορίας

Και το ερώτημα ένα και απλό. Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τι κάνει και γιατί όλους αυτούς δεν τους συμμαζεύει. Γιατί υπό κανονικές συνθήκες και με την πρώτη κουτσουκέλα έπρεπε να τους είχε απολύσει. Γιατί έτσι με το όνομά του καλύπτει και συγκαλύπτει το προεκλογικό πανηγύρι. Γιατί μετά την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα επί της ουσίας των δομών δεν έχει γίνει. Και γιατί τα Super King Size χάμπουργκερ προελεύσεως Big Mac σπρώχνουν την χώρα πιο γρήγορα στα Τάρταρα τα οικονομικά. Τουτέστιν τροχονόμος ο πρωθυπουργός. Dealers μερικοί υπουργοί. Και ο τόπος ένα εκτεθειμένο τυμπανιαίο πτώμα με τα κοράκια να κατασπαράζουν το κάθε τι!