Για ανομία μιλάει σε συνέντευξη στα media η κυρία Διαμαντοπούλου. Και συμπληρώνει ότι ανεξάρτητα από το αν αναγνωρίζεις ή όχι έναν νόμο, τον εφαρμόζεις. Πολύ ωραία ειπωμένο και συμφωνώ απόλυτα μαζί της. Το ίδιο και ο αρχαίος ημών πρόγονος Σωκράτης ο οποίος ήπιε το κώνειο για να στηρίξει την τήρηση του νόμου (ανεξάρτητα από το δίκιο). Είμαι βέβαιος ότι και η κυρία Διαμαντοπούλου, με ανάλογη πολιτική αρετή, ευχαρίστως θα ακολουθούσε το παράδειγμα του Σωκράτη και θα κατάπινε και εκείνη το κώνειο αν αυτό επέβαλε ο νόμος.

Ευτυχώς που στο νόμο που έφτιαξε η ίδια, ορίζεται ότι το κώνειο πρέπει να το πιούνε άλλοι, εκείνοι που αντιδρούν στο να το πιούνε. Και επειδή δεν σταματάει να διατυμπανίζει ως μεγάλη της επιτυχία την υπερψήφιση του νόμου της από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ας μη βασίζεται στο ότι το ακροατήριό της αποτελείται από ηλιθίους: είναι αυτονόητο ότι αν θέσεις σε ψηφοφορία πράγματα που είναι «βασιλικότερα του βασιλέως», ακόμα και για τους «φυσικούς» πολιτικούς εκφραστές τους όπως η Δεξιά και η άκρα της, ασφαλώς θα τα ψηφίσουν μετά χαράς, πολύ περισσότερο όταν τη βρωμοδουλειά την κάνει άλλος.

Άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι η επόμενη κυβέρνηση, που θα βρίσκεται δεξιότερα (αν είναι δυνατόν!), της «σοσιαλίστριας» υπουργού, θα μεταβάλει το νόμο της επί το δημοκρατικότερον, εισάγοντας εκ νέου στο παιχνίδι εξουσίας τους φοιτητές. Ποιος να μαντέψει τι θα ψήφιζε η ίδια, αφού, η γεμάτη πολιτικό σθένος διακήρυξή της ότι «εκλογές τώρα θα ήταν έγκλημα» συντονίζεται πλήρως με τις δημοσκοπικές προφητείες ότι ο αριθμός των θαυμαστών της σήμερα δεν επαρκεί για εκλογή βουλευτού.

Θα ήθελα πάντως να αναφέρω, ως προς το σημείο της δήλωσής της με βάση το οποίο «από τα 80 άρθρα του νέου νόμου τα 79 εφαρμόζονται», ότι απολύτως κανένα άρθρο δεν εφαρμόζεται. Τα πάντα είναι παγωμένα «μέχρι νεωτέρας» όπως απαντάει στερεότυπα το υπουργείο της κάθε φορά που ερωτάται. Και για να έχουμε και ένα μέτρο ήθους των «οραμάτων» της ή του αρχηγού της για την τριτοβάθμια εκπαίδευση : το άρθρο 19 (παρ. 2,5 και 10) του νόμου της ορίζει ότι είναι υποχρεωτικό ανάμεσα στα μέλη των επιτροπών κρίσης για το διδακτικό προσωπικό να βρίσκονται ξένοι καθηγητές και επομένως η διαδικασία εκλογής να γίνεται σε ξένη γλώσσα (αφού προηγουμένως μεταφραστούν σε αυτήν τα έργα των υποψηφίων).

Αν η γλώσσα είναι τα αγγλικά, όπως εύλογα μπορεί να υποθέσει κανείς και από παλιότερη πρότασή της για θεσμική αναβάθμιση της αγγλικής στην Ελλάδα, τότε, παρακαλώ και τους βουλευτές και τους βουλευτάς «της συντριπτικής πλειοψηφίας» να σκεφτούν ως ποιο σημείο μπορεί να φτάσει ο Χατζηαβατισμός του πολιτικού προσωπικού που κοσμεί τα υπουργικά έδρανα.

Ο κ. Αντώνης Κωτίδης είναι καθηγητής καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.