Κύριε διευθυντά,

Αυτόπτες μάρτυρες με διαβεβαίωσαν ότι τα γεγονότα έγιναν ακριβώς όπως γράφτηκαν στον Τύπο και στο Ιnternet: Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση-ψηφοφορία για το μνημόνιο κι ενώ οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος πολίτες «έτρωγαν» τόνους δακρυγόνων και το κέντρο της Αθήνας παραδιδόταν στις φλόγες, υπήρχαν βουλευτές που στο εντευκτήριο της Βουλής παρακολουθούσαν από τηλεοράσεως ποδόσφαιρο και πανηγύριζαν για τα γκολ. Οι οποίοι, όταν η βουλευτίνα του ΠαΣοΚ Εύα Καϊλή, σοκαρισμένη από την (επιεικώς ανεκδιήγητη) συμπεριφορά τους, προσπάθησε να τους επαναφέρει στην τάξη, την ειρωνεύτηκαν και την καθύβρισαν. Και αναρωτιέμαι: αν οι διαφωνούντες με την προαποφασισμένη γραμμή πλεύσης της κυβέρνησης και των κομμάτων που την υποστηρίζουν (ή την υποστήριζαν) πολιτικοί τιμωρήθηκαν με διαγραφή, εκείνοι που ακόμη και την ώρα του ναυαγίου (που στέλνει έναν ολόκληρο λαό στον πάτο) εξακολουθούν να ζουν στην κοσμάρα τους και να προκαλούν με τις αυθάδικες, επηρμένες και τραμπούκικες συμπεριφορές τους, πώς πρέπει να τιμωρηθούν, αν όχι με την οριστική διαγραφή τους από τους καταλόγους της χώρας;

Μετ’ αγανακτήσεως

Πανδώρα

ΥΓ.: Κατά τα άλλα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης την επόμενη ημέρα της καταστροφής δήλωσε: «Φρόντισαν να χτυπηθεί ένα από τα ζωτικά σημεία του κέντρου. Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι ότι αυτό δεν θα κάμψει το ηθικό των κατοίκων της πόλης». Ποιο ηθικό;

* Θεοδόσης Πελεγρίνης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών: «Φυσικά και καλέσαμε την Αστυνομία. Εγώ προσωπικά μίλησα με εκπρόσωπό της και τους ζήτησα να λάβουν τα μέτρα τους εγκαίρως. Νομίζω ότι οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας δεν είναι ενήμεροι για τον νέο νόμο. Εμείς κινηθήκαμε με βάση τη διαδικασία που ορίζει. Να θυμίσω επίσης ότι το άσυλο έχει καταργηθεί».
* Η Αστυνομία όμως εξακολουθεί να το σέβεται, όπως φάνηκε από τη… διακριτική στάση που κράτησε στην κατάληψη της Νομικής Αθηνών.

* Στο εσωτερικό της οποίας, μετά τις φασαρίες, βρέθηκαν σπασμένα μάρμαρα, σπασμένα γυαλιά, σπασμένες πόρτες, σπασμένα… όλα!

* Δεν βρέθηκαν όμως δέκα από τους 16 προτζέκτορες της σχολής, οι οποίοι έκαναν φτερά.

* Η δε μυρωδιά βενζίνης που κυριαρχούσε στον χώρο έκανε τους καθηγητές να υποπτευθούν ότι κάποιοι παρασκεύασαν εκεί μέσα μολότοφ. Αντε καλέ!..

* Στενοχωρήθηκα με τον θάνατο της Γουίτνεϊ Χιούστον, όταν όμως διάβασα ότι η κόρη της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς επεχείρησε να πνίξει τη θλίψη για την ορφάνια της στο ποτό και στα ναρκωτικά (όπως η μαμά της) δεν μπόρεσα να μη σκεφτώ τον παράγοντα γονίδιο. Την έχει όλη η οικογένεια, ως φαίνεται, την τάση για αυτοκαταστροφή!