Ευτυχώς, οι πολιτικοί μας αρχηγοί σώσανε τα ειδικά μισθολόγια… Στεναγμός ανακούφισης ακούστηκε από περίπου 195.000 συνέλληνες που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες.
Τώρα εάν είχαν μεγαλύτερο… δόντι από κάποιους άλλους δεν το ξέρω, αλλά τη δουλειά τους την κάνανε… Οι άλλοι χάσανε… «Πώς λέμε: έπαιξες και έχασες…».

Φαίνεται ότι την καλύτερη διαπραγμάτευση την έκαναν οι φίλοι και υποστηρικτές των ένστολων, των γιατρών, των δικαστών, των διπλωματών, των καθηγητών ΑΕΙ, κ.α.
Οι άλλοι ήταν άτυχοι και τώρα θα υποστούν τις συνέπειες της νέας συμφωνίας. Βλέπετε δεν ήταν σε κάποιο λόμπι για να τη γλιτώσουν. Απλοί πολίτες είναι, χωρίς ισχυρό λόγο. Η ψήφος τους προφανώς στις εκλογές μετράει λιγότερο από κάποιους άλλους με ισχυρούς φίλους.
Τα λόμπι ήταν πιο δυνατά από τους ηττημένους που δεν έχουν υποστηρικτές, όπως φάνηκε. Για να εξαιρεθούν λοιπόν τα ειδικά μισθολόγια από τις μειώσεις που ήθελε η τρόικα, θα την πληρώσουν -όπως εξετάζεται- κάποιες χιλιάδες απόμαχοι της ζωής.
Η μείωση κατά 20% (και όμως αυτό το ποσοστό συζητάνε) στις κύριες συντάξεις είναι το αντίδωρο στους πελάτες που γλίτωσαν.
Αυτοί που διαπραγματεύονται με την τρόικα αποφάσισαν να τιμωρήσουν τους συνταξιούχους που δεν είχαν δυνάμεις να παλέψουν.
Δυστυχώς, η χώρα καταρρέει και όλοι σκέφτηκαν την κομματική τους πελατεία. Και μετά θέλουν οι πολίτες να τους πάρουν στα σοβαρά.
Κρίμα, γιατί ακόμα και την ύστατη στιγμή δεν αλλάζει κάτι σε αυτό τον τόπο. Ούτε τώρα. Ντροπή!