από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Σχόλια στο παρά πέντε!!!

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 


Ας έρθουν όλοι στα συγκαλά τους τις επόμενες ώρες

Στο παρά πέντε, πριν το χαμό, ας έρθουν στα συγκαλά τους οι πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής, ας παραμερίσουν τον τυχοδιωκτικό εγωισμό και ας κάνουν όλοι ένα μικρό βήμα πίσω για ένα τουλάχιστον ελάχιστο σταθεροποιητικό πλαίσιο εθνικής συνεννόησης για το σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης εθνικής ανάγκης μέχρι να πάμε σε εκλογές σε συμφωνημένο ασφαλή χρόνο.

Θεωρώ ότι κανείς δεν έχει τη νομιμοποίηση να βάλει σε αμφισβήτηση τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Ευρώ ή πολύ περισσότερο να εμφιλοχωρείται, σε μια δημοψηφισματική διαδικασία, έστω σαν υποψία, ένα καισαρικού τύπου διχαστικό δίλημμα “ή εγώ ή η δραχμή”. Το θεωρώ άλλωστε παντελώς ασύμβατο με την ιστορία και την προσωπικότητα του Πρωθυπουργού

Καμιά φορά όμως αξιόλογοι άνθρωποι τραβούν τα μαλλιά τους για να τα καταφέρουν να ξεκολλήσουν από το βάλτο. Αυτό έκανε και ο Γιώργος Παπανδρέου στο άγχος του για μια δημοκρατική νομιμοποίηση των προσπαθειών του να διασώσει τη χώρα εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου σε απελπιστικές συνθήκες.

Ό,τι κι αν γίνει πρέπει να μπει άμεσα “ζώνη ασφαλείας” στη χώρα μέσω μιας στοιχειώδους τουλάχιστον δημοκρατικής συνεννόησης. Ας σεβαστούν τουλάχιστον οι πρωταγωνιστές έναν έσχατο κανόνα - όριο του πολιτικού ανταγωνισμού: την μη καταστροφή της χώρας. Διαφορετικά το σύμπλεγμα Ύβρις - Νέμεσις της ελληνικής τραγωδίας θα κτυπήσει αμείλικτα τους πάντες και διαδοχικά στη σειρά.

Ας πάρουν όλοι μια ανάσα και ας αντιδράσουν με καθαρό “κρύο” κεφάλι. Θεωρώ αυτονόητο ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να διευκολύνει τις ομαλές πολιτικές εξελίξεις, να αποσύρει εντός των επόμενων ωρών την πρότασή του για δημοψήφισμα τουλάχιστον αυτή τη χρονική περίοδο και να συμβάλει στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ανάγκης.

Πολιτική Αθλιότητα αθλίων yes men

Θεωρώ πρωτοφανή αθλιότητα τον υπαινιγμό ότι οι βουλευτές που υποστήριξαν ένα ελάχιστο έστω σταθεροποιητικό πλαίσιο εθνικής και κοινωνικής συνεννόησης ή μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης υπηρετούν “συμφέροντα”. Άλλωστε ο ίδιος ο Πρόεδρος πήρε μια πρωτοβουλία που έμεινε στη μέση για το σχηματισμό της τον Ιούνιο και μάλιστα, ενδεχόμενα, δίχως αυτόν στη θέση του Πρωθυπουργού. Στη μία και μοναδική συζήτηση που είχαμε μαζί πριν τρεις μήνες κάθε άλλο παρά απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο και πολύ περισσότερο δεν το θεώρησε υπονόμευσή του. Το εντελώς αντίθετο. Εκτός κι αν συνωμοτούσε εναντίον του εαυτού του.

Όσο για μένα γνωρίζετε ότι πριν τις εκλογές είχα φωνάξει ότι χρειάζεται η νέα κυβέρνηση να έχει ντε φάκτο χαρακτηριστικά έκτακτης εθνικής ανάγκης για την αποτροπή της χρεωκοπίας (βλέπε στο Ε, Πρόεδρε! το κεφάλαιο Κυβέρνηση Έκτακτης Εθνικής Ανάγκης σελ.87) (Αύγουστος 2009) κάτι που δεν ταυτιζόταν βέβαια με τη συγκυβέρνηση.

Η επινόηση συνωμοσιών και η κατασκευή “εχθρών” και “προδοτών” είναι πάντα το έσχατο καταφύγιο εξουσιομανών yes men και αυλικών. Θεωρώ λοιπόν ελεεινή πολιτική αθλιότητα να γίνεται ανάλογος υπαινιγμός για βουλευτές που θα μπορούσαν να ηρωοποιηθούν τζάμπα πριν λίγο αλλά σηκώνουν το σταυρό του μαρτυρίου για να μη βγει ο αναπνευστήρας από την εντατική που βρίσκεται η πατρίδα μας και μάλιστα για επιλογές που κανείς ποτέ δεν άκουσε τη γνώμη τους.

Η αναδιάρθρωση του χρέους και οι ηρωικοί “πολέμαρχοι” εναντίον των τραπεζών

Δεν αξίζει τον κόπο να απαντά κανείς σε ανθρώπους που τα έκαναν θάλασσα. Θα θυμάστε ότι πριν ακόμη πεταχτούμε οριστικά εκτός αγορών έθεσα δημόσια πρώτος την ανάγκη άμεσου πολιτικού διακανονισμού του ελληνικού χρέους - προς ιδιώτες και “επίσημους” φορείς - μέσω ενός συνολικού αναπρογραμματισμού του με ανταλλαγή ομολόγων εγγυημένη από την Ευρωζώνη. Ήταν μια πρόταση έμμεσης και άμεσης μερικής διαγραφής του χρέους με παράλληλη οχύρωση των ασφαλιστικών ταμείων και των ελληνικών τραπεζών που διασφάλιζε την ελληνικότητά τους και απέτρεπε το ξεπούλημά τους σε εξευτελιστική τιμή στους γύπες (vulture funds). Αν γινόταν τότε αυτός ο διακανονισμός με χρέος ακόμα στο 120-130% του ΑΕΠ, συν ένα διετές πρόγραμμα δραστικών περικοπών στις μη ανταποδοτικές υπηρεσίες του δημοσίου συν αντισταθμιστικές νομισματικές και επενδυτικές “ενέσεις” από την ΕΕ δε θα χρειάζονταν τα γιγαντιαία Μνημόνια. Δυστυχώς όμως η Ευρωζώνη έκανε λάθος διάγνωση και πρόγνωση και κινήθηκε με λάθος χάρτη όπως το είχα προαναγγείλει προεκλογικά με το Ε, Πρόεδρε! Ο αναγνώστης μπορεί να βρει αναλογικά τη σκέψη μου στο κείμενο Πλάτων και Διονύσιος αναδιαρθρώνουν το Χρέος (Έβδομη Αίσθηση 2010, σελ. 281-303) και στο κείμενο που είχα διανείμει τότε στους βουλευτές όλων των κομμάτων με τίτλο “Εδώ και τώρα επανατοποθέτηση του Ελληνικού ζητήματος στην Ευρωζώνη”. Παραθέτω μόνο ένα ενδεικτικό απόσπασμα της πρότασής μου εκείνη την περίοδο.

Δεύτερο, συνολικός αναπρογραμματισμός το ταχύτερο δυνατό του δημόσιου χρέους της Ελλάδας

Οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων θα κληθούν να τα ανταλλάξουν (swaps) με νέα ομόλογα σε δύο με τρεις παραλλαγές, συμβατές με τις ιδιαιτερότητες των δανειστών μας, εγγυημένα από την ΕΚΤ ή άλλο πρόσφορο θεσμό της ευρωζώνης, τα οποία θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ευνοϊκότερα επιτόκια. Πιθανόν ορισμένοι διεθνείς ιδιώτες επενδυτές ομολόγων να προτιμήσουν τα discount bonds, με έκπτωση επί της αρχικής τιμής για να απεμπλακούν άμεσα από την ελληνική περιπέτεια ή για δικούς τους λόγους επείγουσας ανάγκης ρευστότητας.

Πρόκειται για τον πρώτο στην ιστορία διακανονισμό χρέους σε ανεπτυγμένη χώρα που συμμετέχει σε οικονομική και νομισματική ένωση και συνεπώς υπάρχουν κενά σχετικής οικονομικής κουλτούρας, καθώς και τεχνικά και νομικά κενά που μπορούν να καλυφθούν σύντομα με κατάλληλη προετοιμασία. Η Ελλάδα διατηρεί σημαντικό νομικό πλεονέκτημα καθώς το ελληνικό χρέος στη συντριπτική του πλειοψηφία υπάγεται στο ελληνικό δίκαιο. Ο προτεινόμενος διακανονισμός έχει ποιοτικές διαφοροποιήσεις από τις παλαιού τύπου αναδιαρθρώσεις. Έχει έντονα συντεταγμένα πολιτικά χαρακτηριστικά αφού η ανταλλαγή σε μεγάλο βαθμό συντελείται μεταξύ επίσημων θεσμών της ευρωζώνης. Ικανοποιεί τα αμοιβαία συμφέροντα και τις εύλογες ισορροπίες μεταξύ πολιτικής και αγορών, χωρών - πιστωτών και χωρών - δανειζομένων καθώς και μεταξύ επίσημων δανειστών (ΕΚΤ, χώρες ευρωζώνης, ΔΝΤ) και των ιδιωτών επενδυτών καθώς οι πρώτοι έχουν προβάδισμα στην ικανοποίησή τους με πιθανό αποτέλεσμα ένας μικρός σχετικά αριθμός των τελευταίων να επωμιστεί μεγαλύτερα βάρη από το διακανονισμό. Σταθεροποιεί και οχυρώνει τις ελληνικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες καθώς και τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Η εμπειρία ορισμένων αναδιαρθρώσεων χρέους χωρών της Λατινικής Αμερικής υπό το Brady Plan, από το όνομα του τότε υπουργού Οικονομικών των Η.Π.Α., παρουσιάζει ορισμένες αναλογίες με την πρόταση αυτή αλλά τα δεδομένα της ευρωζώνης είναι πολύ διαφορετικά. Εκεί υπήρξε ανταλλαγή ομολόγων τραπεζών που ήταν εκτεθειμένες στο υψηλό χρέος των χωρών αυτών με τα Brady bonds, εγγυημένα από το αμερικανικό δημόσιο.

Η πρόταση αυτή για μια συντεταγμένη “αναδιάρθρωση του χρέους” σε τακτά διαστήματα επικαιροποιούνταν δημόσια. Αντιμετώπισα τότε σχόλια ορισμένων στελεχών της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί “εγκληματικών” προτάσεων, “καταστροφικών”, υπονομευτικών των ελληνικών τραπεζών(!) που παίζουν το παιχνίδι των κερδοσκόπων και άλλα χειρότερα.

Γι’ αυτό το λόγο χάλασαν και στοιχειώδεις προσωπικές σχέσεις. Τα ίδια περίπου πρόσωπα λένε τώρα με την ίδια ευκολία τις εντελώς αντίστροφες κατηγορίες. Οι ηρωικοί “πολέμαρχοι” εναντίον των τραπεζών αποδέχθηκαν την αναδιάρθρωση μόνο όταν την επέβαλε υποχρεωτικά η Μέρκελ αλλά τώρα με τους δικούς της σκληρούς όρους. Συνηθισμένα πράγματα, θα πείτε, στην ελληνική πολιτική ζωή. Αρκεί να θυμηθώ τις ίδιες κατηγορίες όταν παρουσίαζαν σαν εθνική προδοσία την επένδυση της Εθνικής Τράπεζας στην Finansbank δίχως ποτέ να κάνουν την αυτοκριτική τους. Έκαναν και τότε πόλεμο κατά των ιδιωτικών τραπεζών;

Ο Τζέφρι Σακς μας έλειπε...

Πράγματι φίλε, όπως μου γράφεις στο Έτσι κάνουν όλες εμφανίζω τον Τζέφρι Σακς του Κολούμπια σαν έναν οικονομολόγο - υπόδειγμα σε αποτυχημένες και καταστροφικές προβλέψεις(σελ. 74). Όμως φίλε, αγνοώ πως ο Τζέφρι Σακς ήταν στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα στην τελευταία σύσκεψη κορυφής, όπως ισχυρίζεσαι ότι διάβασες στον Τύπο. Δεν το πιστεύω. Το αποκλείω. Άλλο καλώς κακώς να είναι συνομιλητής του Πρωθυπουργού σαν διασημότητα. Ξέρω ότι τώρα το “παίζει” προστάτης των φτωχών και “αγανακτισμένος” (!) στη Wall Street αλλά ήταν ο σύμβουλος της εποχής Γιέλτσιν που σχεδίασε την ολέθρια “θεραπεία σοκ” και το θεσμικό πλαίσιο για την αρπαγή της δημόσιας περιουσίας από τους ολιγάρχες της Ρωσίας μέσω δήθεν λαϊκών συμμετοχικών σχημάτων. Ξέρω επίσης ότι πρόσφατα δημοσίευσε ένα σενάριο - μοντέλο για την ανάπτυξη της Ελλάδας την επόμενη δεκαετία εντελώς απλουστευτικό αφού, εκτός των άλλων, παρέβλεπε τις συνέπειες της επιταχυνόμενης δημογραφικής γήρανσης στο χρέος, στην παραγωγικότητα της εργασίας και στις αξίες των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων. Ελπίζω να μη συμβούλευε τον Πρωθυπουργό στη διαχείριση της κρίσης. Το αποκλείω.
Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (28)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  τεως | 19/11/2011 13:33
  Κυριε τεως καλημερα σας. Ειναι κριμα ενας ανθρωπος τοσο εξυπνος και με αγωνες να υπηρετει τον καπιταλισμο με τετοια συνεπεια. Το να γλυφεις εκει που εφυυνες, ειναι αηδεστικο.Γλυκια η μπουρζουαζια κ.τεως.
  aris
  απάντηση01
   
   
  τι μου ρθε τώρα ... | 05/11/2011 18:40
  Και ξαφνικά αναρωτήθηκα : η μισθοδοσία των βουλευτών τρέχει κάθε 1η και 15η ή τα παίρνουν όλα στην αρχή του μήνα ;
  Κ. Καλημερόπουλος
  απάντηση10
   
   
   
  ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ | 05/11/2011 11:24
  Λέτε: Αυτό έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου στο άγχος του για μια δημοκρατική νομιμοποίηση των προσπαθειών του να διασώσει τη χωρά εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου σε απελπιστικές συνθήκες. Αυτό κ πολιτικέ σημαίνει με απλά λόγια ότι όλη η πολιτική που μέχρι σήμερα ακολουθήσατε και ψηφίσατε ασμένως δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση. Τι εννοείτε δημοκρατική νομιμοποίηση ; Μα φυσικά για άλλο σας ψήφισε ο κόσμος και αλλά κάνετε. Στο ερώτημα πως θα έχετε νομιμοποίηση νομίζετε ότι μπορείτε να την έχετε μόνο με συμφωνίες ανάμεσα σας οι βουλευτές; Εμείς που βρισκόμαστε; Μόνο στο ταμείο; Λέτε: δυστυχώς η Ευρωζώνη έκανε λάθος διάγνωση και πρόγνωση και κινήθηκε με λάθος χάρτη όπως το είχα προαναγγέλλει προεκλογικά με το Ε Πρόεδρε. Άρα ξέρατε όπως το ομολογείτε και όχι μόνο ξέρατε αλλά και το προαναγγέλλατε. Οι μόνοι που δεν ήξεραν ήταν όλοι οι υπόλοιποι δηλ εμείς. Εκτός από τις επαφές με το ΔΝΤ ξέρατε τι θα συμβεί με ακρίβεια. Ανακεφαλαίωση: Ξέρατε και παρόλο που ξέρατε δεν μπήκε ουσιαστικά τίποτα για συζήτηση παρά μόνο στο Ε Πρόεδρε. Φυσικά και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να διαβάζουμε τις εμβριθείς αναλύσεις σας για να καταλάβουμε τι γίνεται. Γι όλα αυτά που μας κρύψατε θα μπορούσατε να τα συζητήσετε οργανωμένα μέσα από τον προεκλογικό διάλογο και πρόγραμμα και όχι να τα ψιθυρίζετε. Ακόμα όμως κρύβετε κάτι. Ο οδικός χάρτης δεν είναι λάθος. Αλλά πρόκειται για πολιτική που στηρίζετε στις συμφωνίες της Λισαβόνας. Άρα όχι μόνο ξέρατε όχι μόνο δεν πρόκειται περί λάθους αλλά περί συνειδητής πολίτικης στην οποία κάποιοι από εσάς συμμετείχαν ενεργά και τώρα ζητάτε για όλη αυτή την απάτη συναίνεση και δημοκρατική νομιμοποίηση. Άραγε από ποιον;
  SAT
  απάντηση33
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  οι βάρβαροι δεν είναι μια κάποια λύση | 05/11/2011 10:52
  Ασφαλώς Μιμάκο δεν είσαι αφελής και αραδιάζεις ένα μάτσο αφέλειες. Εσύ η αποθέωση του αμοραλισμού και του άκρατου ιδιωτισμού που περνάς τους αναγνώστες για αφελείς, πουλάς απλοϊκές ηλιθιότητες ως υψηλές αναλύσεις. Δεν τόμαθες; Η αγορά στέρεψε . Δεν υπάρχουν πλέον στην αγορά συναθροισμένοι να περιμένουν τους βαρβάρους. Γιατί πλέον ο κόσμος τείνει να καταλάβει ότι οι βάρβαροι δεν είναι μια κάποια λύση. Είναι το πρόβλημα , όπως αποτελούν μέρος του προβλήματος και αυτοί που τους επικαλούνται. Εσύ καλή ώρα Μιμάκο με τις επαναστατικές ονειρώξεις σου και την δουλική υποταγή στην αυτού μεγαλειότατα Παπανδρέου.
  fskostas
  απάντηση715
   
   
  ΟΛΙΓΙΣΤΟΙ | 05/11/2011 09:44
  ΕΥΡΕΘΗΣ ΕΜΕΤΡΗΘΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗΣ ΟΛΙΓΟΣ....ΣΥΝΤΡΟΦΕ
  m.t.
  απάντηση103
   
   
  αλλος ενας κωλοτουμπας | 05/11/2011 03:04
  οταν θα σου ερθει το γιαουρτι μεγιστε κωλοτουμπα της πολιτικης μπουρδολογιας κοιτα να το απολαυσεις.....και νομιζα οτι οι κρητικοι τιμανε τα παντελονια που φορανε
  μην μας σωσετε αλλο
  απάντηση20
   
   
  ΜΟ**ΝΙ ΕΙΣ ΤΟ ΝΙ | 05/11/2011 02:59
  Εξοχα και ωραια ολα αυτα αλλα το ριξατε τον ΓΑΠ.Μονο τσιφορο θα διαβαζω απο εδω και περα.Υποκριτη μουστακια.
  Ζητειται ελπις Ν.Υ
  απάντηση90
   
   
  7ψυχα τα λαμογια | 05/11/2011 00:19
  Κυττα ρε παιδι μου. Τωρα που θα ανοιγανε τους λογαριασμους στην Ελβετια, τωρα βρηκανε να ριξουνε την κυβερνηση. Περιεργα πραγματα ...
  Χαραλαμπος
  απάντηση62
   
   
  ΑΦΕΛΗΣ ΚΙ Ο ΜΙΜΗΣ; | 04/11/2011 21:37
  Μίμη, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να σε πιστέψω. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι (συνεχίζεις να) είσαι αφελής, αγαθός και αιθεροβάμων. Λίγο κουράγιο χρειάζεται να ξεπεράσετε το σύνδρομο "αποστασία" (μη μας κατηγορήσουν για αποστάτες! Ά, ρε Μητσοτάκη τι μας έκανες!)
  Κεκαρμένος εν χρω
  απάντηση130
   
   
  ας παραμερίσουν τον τυχοδιωκτικό εγωισμό | 04/11/2011 18:48
  Μιμη ειναι δικη σου φραση και εσυ τους υπηρετεις ολους αυτους τους ηλιθιους τυχοδιοκτες , πουλας αριστερα και τσεπωνεις δεξια. Η δουλεια σου ειναι να πουλας βιβλια και να εισπρατεις , και φυσικα δεν εχεις δικαωμα να ψηφιζεις. Ποτε θα γραψεις το επομενο βιβλιο
  Yannis
  απάντηση161
   
   
  ΠΡΟΣ ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΟΥΣ | 04/11/2011 17:58
  Κ.Συντακτα,σας γραφω απο το εξωτερικο,οπου βρισκομαι εδω και τριαντα χρονια. Παραδεχθειτε,επιτελους,οτι ο πρωθυπουργος εφαρμοσε ενα ΜΕΓΑΛΟΦΥΕΣ σχεδιο, που του εδωσαν γραμμενο σε ενα χαρτι,και οτι δεν συνεβη τιποτα ταπεινωτικο στις Καννες. Το ιδιο σχεδιο εφαρμοσα και εγω πριν απο μερικα χρονια,οταν η εφηβη τοτε κορη μου με αποκαλουσε "κερατα",επειδη η μητερα της με απατουσε.Για να εχω τη συναινεση της,λοιπον(και να την εκδικηθω) ,την εξωθησα στην πορνεια. Σημερα ειναι μια πρωτης ταξεως ιεροδουλη,χωρις περιττες ηθικες αναστολες,και μαλιστα οταν προχθες μου ξαναζητησε δανεικα και τη ρωτησα τι εκανε αυτα που της δανεισα πριν απο λιγες μερες ,μου απαντησε "ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΜΟΥ" Η γυναικα μου,εγκατελειψε τη δικη μου κοινοβουλευτικη ομαδα και βρηκε αλλον εραστη.Εγω ειμαι πλεον νταβατζης ,και αν κρινω απο μια δηλωση πρωην πρωθυπουργου της χωρας, περι νταβατζηδων,συμπεραινω οτι και εσεις στην πατριδα τα ιδια ΜΕΓΑΛΟΦΥΗ σχεδια εφαρμοζετε αδιαλλειπτως το τελευταια τριαντα χρονια.
  ΠΑΥΛΟΣ
  απάντηση261
   
   
  Δεν είναι θέμα αρχηγών κομμάτων | 04/11/2011 17:57
  Κύριε Ανδρουλάκη, σήμερα δεν είνα η ώρα των κομμάτων είναι των μελών της Βουλής των Ελλήνων, μέλος της οποίας είστε και εσείς.
  Ευάγγελος Ιωάνν. Λαζαρίδης
  απάντηση221
   
   
  Τώρα δεν ασχολείται κανείς μαζί μου | 04/11/2011 17:26
  Μίμη έγραψες καινούργιο Βιβλίο;
  το ρολόι της ιστορίας.
  απάντηση132
   
   
   
  Άσε μας βρε Μίμη | 04/11/2011 16:43
  Ποιος σου είπε ότι θέλουμε όλοι ευρώ; Και ήμουν ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του. Δεν θέλουμε σωτηρία από την πτώχευση, θέλουμε σωτηρία από τους σωτήρες. Λεφτά υπάρχουν αλλά δεν ΤΟΛΜΑΜΕ να τα πάρουμε. Ποιος τολμά να ζητήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις; Ποιος τολμά να εκμεταλλυτεί τα κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου προς εθνικό όφελος; Για να γίνουν αυτά και αμέσως γίνεται η Ευρώπη προτεκτοράτο της Ελλάδας. Αλλά ποιος τολμά; Έχει γίνει καραμέλα το "δεν μας αφήνουν οι μεγάλοι". Τώρα θέλουν να τα πάρουν όλα οι μεγάλοι. Κι εμείς; Εμείς μη χάσουμε το ευρώ! Βρες λοιπόν τον ηγέτη και πες μας να τον ακολουθήσουμε. Οι απαιτήσεις μας είναι μεγάλες και αφορούν την εθνική μας ανάταση. Πρέπει ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κανένας, να αποκτήσει πρόσωπο, να μας βγάλει από αδιέξοδο όπως έβγαλε ο Οδυσσέας τους συντρόφους του από τη σπηλιά του Πολύφημου. Μπορείς να μας τον υποδείξεις Μίμη; Αν ναι, αναμένουμε. Αν όχι, καλύτερα να σιωπήσεις διότι είσαι κι εσύ συνένοχος.
  ΚΑΝΕΝΑΣ
  απάντηση4631
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Καπουτσίνο | 04/11/2011 16:36
  Πήγαινε για καπουτσίνο και άσε τις εύπεπτες θεωρίες.
  Παναγιώτης Δ.Κ.
  απάντηση928
   
   
  Ελεος | 04/11/2011 16:09
  Όχι άλλα σχόλια Μίμη, νισάφι με τις φιλόσοφικές σου αναλύσεις, κάτσε και λίγο να δουλέψεις αρχίζοντας από το να πίσεις τον αρχηγό σου να έλθει στα συγκαλά του. Εάν δεν μπορείς τότε έχεις την ευκαιρία σήμερα να μη δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και να σώσεις έτσι τη χώρα από έναν πρωθυπουργό που δεν είναι στα συγκαλά του.
  πολίτης
  απάντηση5810
   
   
  kataptistoi oloi sas androulaki (to kirios den sas aksizei) | 04/11/2011 16:03
  apelasi apo tin ellada stous prodotes, oute dikastiria oute tpt. dimefsi periousias opou k se opoion tin exoun "kamouflarei".
  katerina konstantinidou
  απάντηση83
   
   
  ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ | 04/11/2011 15:58
  Κ.Ανδρουλακη, Ειναι περισσοτερες οι φορες που σας χαιρομαι απο αυτες που σας βριζω. Συνεχιστε,παρακαλω,ειναι εθνικη(δηλαδη λαικη)αναγκη,να διευκρινιζετε οτι οταν ο Καραμανλης μας εβαλε στην Ευρωπη, με την ελπιδα οτι θα μαθουμε κολυμπι, δεν εννοουσε να επιπλεουμε πανω σε κανω και μαλιστα...δανεικο.
  ΚΟΛΥΜΒΥΤΗΣ
  απάντηση107
   
   
  Καπουτσίνο | 04/11/2011 15:52
  Ανδρουλάκη είσαι μια ζωή παρατηρητής των εξελίξεων. Καπουτσίνο, κομπολόι και θεωρίες. Άσε λοιπόν τις συστάσεις στον Παπανδρέου.
  Παναγιώτης Δ.Κ.
  απάντηση497