Αυτή την ύστατη στιγμή. Που στον αέρα χορεύουμε τον χορό του Ζαλόγγου όλοι μαζί. Τώρα δηλαδή. Καμιά αληθινή σωτηρία από την ρακένδυτη, διάτρητη, άχρηστη, αφασική και αυτιστική πολιτική σκηνή. Ολοι μα όλοι για το δικό τους, κομματικό, πολιτικό, υπαρξιακό συμφέρον εξακολουθούν να πορεύοντα σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα σ’ αυτή την ταλαίπωρη ελληνική γη. Γιατί, ας πούμε, δεν συνεργάζεται η Νέα Δυστυχία με την Πασοκική κυβερνητική γραμμή;

Γιατί, λέει, όταν έρθει στην εξουσία όλα τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα θα τα επαναδιαπραματευθεί. Τρίχες κατσαρές για τσατσάρες αφρικανικές. Θα σας πω εγώ γιατί. Επειδή για να διατηρηθεί το υπάρχον σύστημα του δικομματισμού, πρέπει ο ένας εξ αυτών, να κραυγάζει τα ακριβώς αντίθετα από τον άλλο πρωταγωνιστή. Που σημαίνει ότι έτσι και οι δύο συνεργαστούν τότε αμφότεροι θα χρεοκοπήσουν και τότε πάπαλα ο δικομματισμός. Μια χρεοκοπία που μπορεί να αναδείξει τις αριστερές δυνάμεις πρώτες σε μια αναμέτρηση εκλογική. Αρα πρώτα η σωτηρία του συστήματος, αυτού του άχρηστου και αφερέγγυου και ύστερα, πολύ ύστερα η πατριωτική λογική. Πάμε τώρα στην Αριστερά.

Αφού λοιπόν και το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός πάνω κάτω είναι υπέρ της εξόδου από την ευρωπαϊκή Ενωση και της μονόπλευρης διαγραφής του χρέους, τότε γιατί δεν βάζουν τις τζίφρες τους μαζί για να σώσουν, όπως οι ίδιοι διακηρύσσουν, τον έλληνα φτωχό από τα σαγόνια του καρχαρία; Απλό. Επειδή η πρώτη και κορυφαία επιδίωξη της κομμουνιστικής Αριστεράς είναι το μονοπώλιο στον χώρο αυτό. Μόνο εμείς οι καθαροί. Οι άλλοι ύπουλοι, καιροσκόποι και του συστήματος λαγοί. Πάμε τώρα στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Ο οποίος δεν συνεργάζεται με τον Συνασπισμό, γιατί λέει, αυτός είναι υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τουτέστιν αριστερός και οπαδός του καλού καπιταλισμού. Θα τρελαθούμε εντελώς.

Τι συμβαίνει ακριβώς; Πλιάτσικο μοναδικό. Ολοι μα όλοι, από τον Σαμαρά μέχρι την Αριστερά, έχουν πέσει σαν τα όρνεα να αρπάξουν ψήφους του ΠΑΣΟΚ. Οσο, σου λέει, ο Γιωργάκης, τρώει καρπαζιές, τόσο θα κερδίζουμε εμείς. Ετσι συμβαίνει το εξής παρανοϊκό. Ενώ τα κόμματα τσιμπολογάνε από το τυμπανιαίο πτώμα του ΠαΣοΚ, την ίδια στιγμή και κάθε λεπτό που περνάει, η χώρα πορεύεται σε πτώχευση και ολοκληρωτική καταστροφή. Πως το λένε αυτό; Γαία πυρί μειχθήτω. Αρκεί εγώ να βγω κερδισμένος από την καταστροφή!