Τι θα είχε συμβεί αν ο Στιβ Τζόμπς ήταν Ελληνας; Θα είχε πετύχει όσα πέτυχε; Θα ήταν ο επιχειρηματίας που θα άλλαζε τη ζωή μας και θα είχε γίνει τόσο δημοφιλής μεταξύ των Ελλήνων; Εντάξει, το θέμα δεν προσφέρεται για σοβαρή ανάλυση, στο γραφείο ωστόσο αποτέλεσε αφορμή για συζητήσεις. Μεταξύ αστείου και σοβαρού μεταφέρω τις απόψεις χωρίς κατ’ ανάγκην να τις υιοθετώ.

Άλλωστε Σάββατο είναι, μια κάποια χαλαρότητα είναι επιτρεπτή. Αν ήταν Ελληνας λοιπόν ο Στιβ Τζόμπς.

-Θα είχε γίνει έτσι κι αλλιώς Αμερικανός καθώς θα είχε απογοητευτεί στην Ελλάδα και θα είχε ακολουθήσει κι αυτός τον δρόμο της μετανάστευσης όπως τόσα και τόσα ελληνικά μυαλά που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

-Μετά από κόπους πολλούς θα είχε καταφέρει να ανοίξει την «apple.gr» με δάνειο από την τράπεζα, θα είχε ωστόσο κολλήσει στη γραφειοκρατία, θα είχε χρεοκοπήσει και η τράπεζα θα είχε πάρει το σπίτι των γονιών του που είχε βάλει ως εγγύηση.

-Όταν εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο, οι γονείς του θα τον είχαν πιέσει να δώσει εξετάσεις και θα είχε προσληφθεί στο Δημόσιο. Σήμερα θα είχε ήδη βγει στη σύνταξη με 35ετία και θα πουλούσε λογισμικά σε επιχειρήσεις.

-Θα είχε γνωρίσει τον Γ. Παπανδρέου σε μια εκδρομή στο Καλέτζι, θα είχαν γίνει φίλοι ανταλλάσσοντας e-mail και μετά τις εκλογές του 2009 θα είχε αναλάβει υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

-Θα είχε πετύχει και θα είχε γίνει ο επιφανέστερος έλληνας επιχειρηματίας. Το Πανεπιστήμιο θα τον προσκαλούσε ως κεντρικό ομιλητή στην εβδομάδα καινοτομίας, η ΚΝΕ όμως θα του είχε απαγορεύσει την είσοδο κατηγορώντας τον ότι διαδίδει τον αμερικανικό τρόπο ζωής.

-Μετά την επιτυχία του τέλος θα είχε αγοράσει τον Παναθηναϊκό και θα είχε καταφέρει να πείσει τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθει ο παρατηρητής τις επίμαχες φάσεις μέσω i-phone συμβάλλοντας έτσι στην κάθαρση του ποδοσφαίρου. Στην Ελλάδα πάντως ο Ολυμπιακός θα συνέχιζε κανονικά να παίρνει τα πρωταθλήματα.

Καλό Σαββατοκύριακο.