Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει αυτή η κυβέρνηση, είναι ότι ακόμα και τώρα δεν μπορεί να αντιληφθεί τις αδικίες που κάνει. Ακόμα και τώρα, ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να καταλάβει – ή παριστάνει ότι δεν μπορεί να καταλάβει- ότι είναι άλλο πράγμα ο μισθωτός που έχει μισθό 800 ευρώ τον μήνα και άλλο πράγμα ο ελεύθερος επαγγελματίας που δηλώνει ότι έχει εισόδημα 800 ευρώ τον μήνα. Κι όμως εξακολουθούν να φορολογούνται το ίδιο!

Επειδή δεν κατόρθωσε ποτέ το ελληνικό κράτος να συλλάβει τον ελεύθερο επαγγελματία που κλέβει, επιβάλλει τώρα τον ίδιο φόρο σε όλους ανεξαιρέτως που έχουν χαμηλά εισοδήματα, έστω κι αν ορισμένοι από αυτούς δεν έχουν κλέψει ποτέ!

Γιατί ο μισθωτός δεν μπορεί να κλέψει ούτε να κρύψει το εισόδημά του.

Γιατί λοιπόν τον φορολογείς κ. αντιπρόεδρε της κυβέρνησης;

Ο μισθωτός με 800 ευρώ πεινάει σήμερα. Και τους επιβάλλεις φόρο που ισούται με έναν μισθό του. Ενώ ο ελεύθερος επαγγελματίας που δηλώνει εισόδημα 800 ευρώ, ή έχει ήδη κλείσει το μαγαζί του, ή βγάζει πολύ περισσότερα και τα 800 ευρώ που θα πληρώσει φόρο, τα χαλάει σε μια βραδιά σε λουλούδια στα μπουζούκια!

Αν θέλει λοιπόν ο κ. Βενιζέλος να θεωρείται δίκαιος, θα πρέπει να εξαιρέσει αμέσως από την φορολογία των χαμηλών εισοδημάτων τους μισθωτούς.

Διαφορετικά δικαιούμαστε όλοι να πιστεύουμε, ότι κλέβει τους φτωχούς, επειδή δεν μπορεί να φορολογήσει τους πλούσιους. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από αυτό που έκανε ο Ρομπέν των Δασών. Δικαίως θα μπορούμε να τον αποκαλούμε Ρομπέν των φοροφυγάδων…