Και ποιο δημοσιονομικά ισοδύναμο μέτρο θα βάλετε αν καταργήσετε το «χαράτσι» στα ακίνητα; Η ερώτηση προς τον κ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη ήταν λογική και αναμενόμενη. Είχαν προηγηθεί οι εξηγήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν είχε προτρέψει τους πολίτες να μη πληρώσουν -τέτοιες ακρότητες ούτε τις συζητούν στη ΝΔ- απλώς εννοούσε ότι οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν.

Πάντα έτοιμος και πάντα ετοιμόλογος ο κ. Σαμαράς δεν δίστασε καθόλου: μα αντί για το χαράτσι θα εισπράτταμε το ΕΤΑΚ στα ακίνητα -όπως είναι γνωστό έχει παραπεμφθεί στις καλένδες χάρη στην αθάνατη ελλληνική γραφειοκρατία- που μπορεί να εισφέρει το 1,5 από τα 3 δισ. ευρώ που προσδοκά η κυβέρνηση.

Σωστά. Που πάει να πει στην απλή ελληνική, ότι για το «χαράτσι» οι πολίτες δεν έχουν λεφτά, αν όμως το μετονομάσουμε σε ΕΤΑΚ, τότε έχουν! Βαφτίζουμε το κρέας ψάρι και αμαρτία γιοκ.

Δυστυχώς το «καλά μελετημένο» μέχρι και το τελευταίο ευρώ πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκει μόνο αυτό: να χαϊδέψει τα αυτιά των ψηφοφόρων αναφερόμενο γενικά και αόριστα σε επώδυνες λύσεις που όμως τελικά δεν αφορούν και δεν πρόκειται να τις πληρώσει κανένας. Τέτοια να λέμε και δεν θα χάσουμε ούτε μία δόση!