Τα νεαρά κορίτσια με τα εκτυφλωτικά brazilian bikini χόρευαν στην άμμο, στους ρυθμούς του «Rain over me» των Μαρκ Αντονι και Πίτμπουλ. Ο μεγαλοεφοπλιστήςμεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης ακούμπησε τον κατακόκκινο αστακοθραύστη της Βutlers στο μικρό τραπεζάκι. Ρούφηξε μια γουλιά από παγωμένο λευκό κρασί και έστρεψε την προσοχή του στην κατάξανθη καλλίγραμμη κοπέλα που λικνιζόταν πάνω στο μπαρ.

Παρακολούθησα το βλέμμα του. Χαμογέλασα πονηρά, κρυμμένη πίσω από το μεγάλο ψάθινο καπέλο του Lanvin. «Η μαύρη καλτσοδέτα περασμένη στον αριστερό γυμνό μηρό είναι το απόλυτο trend» του ψιθύρισα στο αφτί. «Αποκαλυπτικά μπικίνι, δαντελένιες καλτσοδέτες και ηλιοκαμένα beautiful girls. Ολα αυτά να εκτυλίσσονται μπροστά μας σε απίστευτα γρήγορους, κινηματογραφικούς θα έλεγα, ρυθμούς» συνέχισα ενθουσιασμένη. «Βρισκόμαστε άλλωστε στο νησί του “Μamma Μia!”» σημείωσα ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στην κόρη γνωστού βιομηχάνου που ετοιμαζόταν να βουτήξει στα καταγάλανα νερά.

Ο shipowner ξέσπασε σε δυνατά γέλια.

«Μάλλον κάνεις λάθος, ma petite» παρατήρησε. «Βρισκόμαστε στις… Μπαχάμες, στο St. Βarts, στην Τζαμάικα, στο Πόρτο Τσέρβο» κούνησε το κεφάλι του. «Σήκωσε το βλέμμα σου στον ουρανό και κοίταξε αυτά τα ατελείωτα σμήνη υπερσύγχρονων ελικοπτέρων.

Η ταπεινή, πανέμορφη Σκιάθος έχει μεταμορφωθεί σε international, κοσμοπολίτικο spot» σημείωσε.

«Τα helicopters μεταφέρουν συνέχεια επαυλοκρατούντες μεγαλοεφοπλιστές, ισχυρούς επιχειρηματίες, τις διαμαντοφορούσες συζύγους τους και βέβαια τους VΙΡ προσκεκλημένους τους» τόνισε. «Η Ελλάδα του ΔΝΤ, της φτώχειας και της ανεργίας ζει πραγματικά μεγάλες στιγμές το εφετινό καλοκαίρι» υπογράμμισε. «Στιγμές υπερβολικής χλιδής και ανείπωτου glamour» συνέχισε προσπαθώντας ανεπιτυχώς για μία ακόμη φορά να αιχμαλωτίσει την ουρά του αστακού στο design εργαλείο του.

Αφησα να μου ξεφύγει ένας βαθύς αναστεναγμός. Στην ξακουστή παραλία της Μπανάνας μόλις έφθανε το χειροποίητο speedboat old money πλοιοκτήτη. Μεγαλοπρεπείς θαλαμηγοί, ελικόπτερα, learjets, private parties… Διάσημοι ξένοι d.j.να έρχονται στην Ελλάδα με σκοπό να «παίξουν» αποκλειστικά και μόνο σε parties με οικοδεσπότες γνωστά πρόσωπα της upper class. Lunches και dinners που θα ζήλευαν ακόμα και αυτοί οι αμερικανοί και ρώσοι κροίσοι που κάνουν τις διακοπές τους στις φαντασμαγορικές βίλες του Βird Ιsland στη Μαλαισία. Σκέφτομαι ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, o οποίος λίγες μόλις ημέρες πριν έκανε τις διακοπές του στην κοντινή Σκόπελο, πρόσεξε αυτό το ατελείωτο party χλιδής. Καθισμένος κάτω από την ομπρέλα του στην παραλία του νησιού άκουγε τον ενοχλητικό ήχο των ελικοπτέρων, παρατηρούσε τα πολυτελή yachts, μάθαινε για glamorous καλέσματα σε επαύλεις στη Σκιάθο, αλλά και σε πιο μακρινούς νησιωτικούς προορισμούς. Ο κ. αντιπρόεδρος ζήτησε από τους ισχυρούς του επιχειρηματικού και ναυτιλιακού κόσμου να «βγάλουν» τα χρήματα από τις θυρίδες των ελβετικών τραπεζών και να τα μεταφέρουν στην Ελλάδα. Αδικα νομίζω ότι καλεί σε κινητοποίηση «για λόγους συμμετοχής στην εθνική προσπάθεια» τους ισχυρούς του χρήματος. Οι έλληνες πλοιοκτήτες και businessmen δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ιταλών συναδέλφων τους.

Με έκπληξη παρακολουθώ επιχειρηματία, απόφοιτο του Κολλεγίου, γνωστό στον επίσης κολεγιόπαιδα Γιώργο Παπανδρέου , να αντιμετωπίζει με τρόμο τις δηλώσεις του μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ που παρότρυνε την αμερικανική κυβέρνηση να του επιβάλει περισσότερους φόρους. «Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται» υποστήριξε με στόμφο ο businessman, για να συμπληρώσει αμέσως μετά η σύζυγός του: «Την περιουσία μας την αποκτήσαμε με κόπο! Δεν έχουμε να δώσουμε τίποτα στο κράτος.

Οσο για μένα αποφάσισα να σταματήσω το κρυφτούλι και τον δήθεν σεμνό και ταπεινό τρόπο ζωής. Αφού τα έχουμε θα τα… δείξουμε! Και τις βίλες, και τα σκάφη, και τα ελικόπτερα. Τελεία και παύλα!». Η τσιριχτή φωνή της δεν ξέρω αν έφθασε ως τον prime minister, ο οποίος έκανε βόλτες με το καινούργιο, υβριδικό κανό του στις σμαραγδένιες θάλασσες της Σκιάθου. Αισθάνομαι ένα έντονο σφίξιμο στο στομάχι. Ψεκάζω το πρόσωπό μου με beauty water των Ελβετικών Αλπεων. Οι πρώην συμμαθητές του κ. Παπανδρέου αποδεικνύουν και πάλι ότι έχουν καβουροδαγκάνες στις τσέπες τους. Σαν αυτές που σερβίρουν στους VΙΡ καλεσμένους τους. C΄est la vie!

Το private dinner του Τομ Χανκς με πρωθυπουργικό σύμβουλο

Και αν ο Πρωθυπουργός έκανε μοναχικές διαδρομές με το κανό του στα νερά των Σποράδων, ο ειδικός σύμβουλός του Ανδρέας Δρυμιώτης συνέτρωγε με τον Τομ Χανκς. Τετάρτη 17 Αυγούστου, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, και ο αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός περνούσε με άκρα μυστικότητα το κατώφλι της πολύ όμορφης κατοικίας του Ανδρέα Δρυμιώτη στη μικρή, γραφική Αντίπαρο. Τον πολυεκατομμυριούχο superstar, γνωστό λάτρη του νησιού, συνόδευε η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον.

Η κυρία Δρυμιώτη είχε ετοιμάσει ένα greek menu για το ζεύγος Χανκς, το οποίο περιελάμβανε ψάρια και γευστικές σαλάτες. Ο συμπαθής, low profile Τομ βρίσκει πάντα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τις συζητήσεις με τον επικεφαλής της μονάδας θεμάτων τεχνολογίας, πληροφορικής και επικοινωνιών στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Ο κ. Δρυμιώτης είναι άλλωστε ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα στελέχη στην αγορά της πληροφορικής. Με υψηλές διεθνείς γνωριμίες και αναμφισβήτητο κύρος. Το private dinner του ζεύγους Χανκς στην οικία Δρυμιώτη, τέσσερις μόλις νύχτες πριν, αποδεικνύει ότι ο superstar ουδέποτε εγκατέλειψε την Αντίπαρο για μια κρουαζιέρα στο Ιόνιο μαζί με τον φίλο του, παραγωγό και σκηνοθέτη, Στίβεν Σπίλμπεργκ. Η οικογένεια Χανκς παρέμεινε στο σπίτι της Αντιπάρου μέχρι προχθές, οπότε και αναχώρησε για την αρχαία Αλικαρνασσό. Οh! Μon Dieu! Δεν έχω παρά να παρουσιάσω σε αποκλειστικότητα πάλι τα private dinners στα οποία παρέστη ο πολύς κ. Χανκς.

Στις επαύλεις επιφανών της Αντιπάρου, και τα νέα ισχυρά μέτρα ασφαλείας

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου ήταν προσκεκλημένος σε γεύμα στην κατοικία του γνωστού δικηγόρου Νώντα Λαμπαδάριου και της συζύγου του Μαριλίτας. Το ζεύγος Λαμπαδάριου συνδέει εδώ και χρόνια στενή φιλία με το ισχυρό ζεύγος του Χόλιγουντ. Ο star δεν θα μπορούσε παρά να τιμήσει με την παρουσία του τα γενέθλια του οικοδεσπότη.

Στην πολυτελή έπαυλη της Αντιπάρου έχει φιλοξενηθεί αρκετές φορές ένας άλλος superstar, ο πάντ α γοητευτικός sir Σον Κόνερι.

Ανήμερα της Παναγίας το ζεύγος Χανκς κατευθύνθηκε στο σπίτι του επιχειρηματικού ζεύγους Πάνου και Σάντρας Μαρινοπούλου. Η φιλοξενία που φέρει ένα touch από old money και το low profile των Μαρινόπουλων γοητεύει πάντα τον μάλλον ντρο παλό κ. Χανκς, ο οποίος εκφράζεται με τα κολακευτικότερα λόγια για την οικογένεια.

Στο λιμάνι της Αντιπάρου το βλέμμα του επισκέπτη τραβά πάντα το yacht «Lybra» των Μαρινόπουλων. Σε σκούρο μπλε χρώμα, με λευκό «ουρανό».

Απλό, κομψό, αριστοκρατικό. Ανάμεσα σε όλα αυτά τα κλειστά γεύματα φίλων, ο Τομ και η Ρίτα βρήκαν τον χρόνο να απολαύσουν φρέσκα ψάρια στην ξακουστή ταβέρνα «Πιπίνος» στον Αγιο Γεώργιο της Αντιπάρου. Το ζεύγος συνόδευε ο ελληνικής καταγωγής cochairman της Fox Filmed Εntertainment Τζιμ Γιαννόπουλος.

Μαθαίνω ότι ο star αμέσως μόλις έφθασε στο νησί φρόντισε να ενισχύσει με εντυπωσιακό τρόπο τα μέτρα ασφαλείας στην έπαυλή του. Οπως έλεγε ο ίδιος, φίλοι τού τηλεφώνησαν στις ΗΠΑ και τον πληροφόρησαν σχετικά με δημοσίευμα της στήλης. Αναφερόμουν σε «μεγάλη τρύπα» στο πίσω μέρος της βίλας. Ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άσχημες καταστάσεις. Ο κ. Χανκς προφέρει μάλιστα τον τίτλο της εφημερίδας με…

american accent: «Do Vima»… Οkey Μr. Ηanks!

Περνώντας σε νεαρότερες ηλικίες τώρα, η πολύ όμορφη twentysomething κόρη του εφοπλιστή Πέτρου Παππά (εκ των χρηματοδοτών της ΠΑΕ ΑΕΚ), Μιλένα, η οποία επιδεικνύει ιδιαίτερες ικανότητες εργαζόμενη πλέον στον «σκληρό» κόσμο του shipping, διοργανώνει πάρτι στο σπίτι της στην Αντίπαρο. Τα εντυπωσιακά ελικόπτερα που πετούν συνέχεια επάνω από το μικροσκοπικό island έχουν εντυπωσιάσει ακόμη και αυτούς τους VΙΡs billionaires.

Το πλωτό ανάκτορο Γκέφεν, η Μαντόνα, η Μαριάννα, η Μαρία

Η υπερπολυτελής θαλαμηγός «Rising Sun», το όγδοο μεγαλύτερο σκάφος του πλανήτη, εμφανίστηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην περιοχή Κομμένο της Κέρκυρας.

Φωτισμένη φαντασμαγορικά, η θαλαμηγός του πάμπλουτου αμερικανού κινηματογραφικού και θεατρικού παραγωγού Ντέιβιντ Γκέφεν είναι πραγματικά ένα πλωτό βασίλειο. Ενα κινηματογραφικού τύπου yacht, δημιούργημα των περίφημων ναυπηγείων L rssen, με private cinema, τεράστια spa και ολόκληρο γήπεδο μπάσκετ στο deck του. Ο κ. Γκέφεν, ο οποίος έχει φροντίσει να κοσμήσει το yacht με έργα των Ντε Κούνινγκ, Ρόθκο και Πόλοκ, είναι ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους του παγκόσμιου entertainment. Στενός φίλος με τον Κιάνου Ριβς, τον πρίγκιπα Χάρι της Αγγλίας και τη Μαντόνα.

Λίγα μέτρα πιο μακριά από το «Rising Sun» με τις 82(!) καμπίνες είχε αγκυροβολήσει το «Guilty» του Δάκη Ιωάννου . Στην οικία Ιωάννου στο Κομμένο διοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, μια όμορφη βραδιά για την εορτάζουσα κόρη του επιχειρηματία Μαρία Καλημέρη . Στην παλιά πόλη του Νησιού των Φαιάκων και στο εστιατόριο «Ιl Giardino» έτρωγε η Μαριάννα Λάτση μαζί με στενούς της φίλους. Η κυρία Λάτση έκανε κρουαζιέρα με το yacht «Ρaris».

Το party Κουτσολιούτσου στις Σπέτσες, ο Γουλανδρής και ο Αλ Ρασίντ Κατηφορίζω στο Πόρτο-Βeverly-Χέλι. Ρarties, κλειστά γεύματα, συναντήσεις με σημασία. Σε πολυτελείς βίλες και ιδιόκτητες περιοχές! Με τα yachts να πηγαινοέρχονται μεταξύ Πόρτο Χέλι και Σπετσών. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Σπύρος Λάτσης, μόνιμος κάτοικος Ελβετίας, φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στο Πόρτο Χέλι, στη βίλα του γνωστού αρχιτέκτονα Ανδρέα Πεταλά. Την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η σύζυγός του Καίτη διοργάνωσαν big party στο σπίτι τους στις Σπέτσες. Ενα πολύ όμορφο σπίτι στο πίσω μέρος του νησιού, πολύ κοντά στο κτήμα του Μάκη Μάτσα.

Στενή φίλη με πληροφόρησε ότι ο μεγαλοεφοπλιστής Αλέκος Γουλανδρής, ο οποίος περνά εδώ και πολλά χρόνια τα καλοκαίρια του στην περιοχή, αγόρασε ακόμη μία μεγάλη έκταση. Ενας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ο σαουδάραβας μεγαλοεπιχειρηματίας Νάσερ αλ Ρασίντ, φημολογείται ότι θα είναι τελικά ο αγοραστής της πολυπόθητης βίλας κορυφαίου έλληνα επιχειρηματία σε προάστιο της Μυκόνου.

Χρυσαφένιες σκιές στην Πάτμο και ολονύχτια parties με την d.j. Σαμάνθα

Με ένα ολόχρυσο καφτάνι που σκορπούσε αντανακλάσεις στην παραλία του Κάμπου στην Πάτμο εμφανίστηκε η Αρετή Δαλακούρα. Η Αντζελα Ισμαήλου προτίμησε ένα πιο λιτό λευκό φόρεμα για το big party που διοργάνωσε σε παραλία του Νησιού της Αποκάλυψης τον Δεκαπενταύγουστο.

Τρεις ημέρες πριν παρέθεσε priv dinner για 30 μόνο φίλους της στο σπίτι της που βρίσκεται κοντά στο μοναστήρι. Τη συγκεκριμένη κατοικία αγόρασε από γνωστή εφοπλιστική οικογένεια.

Το party on the beach είχε ένα touch από διεθνοκοσμοπολίτικα gatherings.

Με χαλιά να έχουν απλωθεί στην παραλία ώστε να μη χάνουν οι κυρίες με τα δωδεκάποντα την ισορροπία τους. Πυροτεχνήματα, φωτορρυθμικά, βότκες Βelvedere, σαν αυτές που σερβίρονται στο famous εστιατόριο «Τurandot» της Μόσχας, και ένας τεράστιος μπλε σταυρός πίσω από την πλάτη της d.j.

Σαμάνθα Ρόνσον.

Ναι, η Σαμάνθα Ρόνσον, μία από τις διασημότερες και πλέον ακριβοπληρωμένες d.j. s του πλανήτη, μόνιμη κάτοικος Λος Αντζελες, γνωστή για τις ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις της, επεισοδιακός δεσμός της Λίντσεϊ Λόχαν, κλήθηκε από την κυρία Ισμαήλου για να διασκεδάσει τους προσκεκλημένους της. Η κυρία Ρόνσον έφθασε στην Πάτμο και απογείωσε τη διάθεση των guests, οι οποίοι χόρευαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες στην παραλία της Πέτρας.

Ανάμεσά τους το εφοπλιστικό ζεύγος Νίκου και Νινέτας Βαφειά, ο γιος τους Χάρης Βαφειάς, ο οποίος έφθασε στο πάρτι με τον Τζίμμυ Σταθοκωστόπουλο , ο νεαρός Αλιόσα Γκρίσιν με τους φίλους του κκ. Μπιθαρά και Πανουργιά και ο κατασκευαστής Νίκος Παντοφλάς. Με το ιδιόκτητο ελικόπτερό του μετέφερε φίλους από τη Μύκονο στην Πάτμο. Και βέβαια η χρυσομαλλούσα βουλευτής του ΠαΣοΚ κυρία Εύα Καϊλή. Αφησε χυτά τα μακριά της μαλλιά και έπειτα από ένα γεύμα στο εστιατόριο «Αpocalypsis» του «Ρatmos Αktis suites & spa» χόρευε ως το πρωί on the beach.

Στη Θεσσαλονίκη κάποιοι «ποντικοί» είχαν τρυπώσει στο πολιτικό της γραφείο…

Και για να τελειώσουμε όπως ακριβώς ξεκινήσαμε, με το private party των νεαρών βλαστών του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου , το οποίο δόθηκε σε βραχονησίδα απέναντι από τη Σκιάθο (είχαμε αναφερθεί σχετικά την προηγούμενη εβδομάδα): στα decks ήταν ο δημοφιλής d.j. John-John.

Κοινωνικές συναναστροφές, glamour και φήμες…

Η Καρολάιν Μαυρολέων, stepmother του jetsetter Νίκι Μαυρολέων αλλά και του αδικοχαμένου Κάρλος, αναχώρησε από το Πόρτο Χέλι για ένα ταξίδι στην Ισπανία.

Ο Σπύρος Μεταξάς εγκατέλειψε τη Μύκονο και κατέβηκε στο Πόρτο Χέλι.

Τον συνάντησα σε ένα dinner μαζί με τον στενό του φίλο Πέτρο Ανδρεάδη.

Στο Πόρτο Χέλι και ο Κάρολος με τη Νινέτα Φιξ, ενώ στην κοντινή ιδιόκτητη Κορωνίδα βρίσκονται ο μεγαλοεφοπλιστής Γιώργος Λιβανός με τη σύζυγό του Λίτα.

Και ενώ η ωραιοτά τη Τατιάνα Μπλάτνικ με τα αραχνοΰφαντα καφτάνια της περνούσε μέσα από τα πλήθη, ήρεμη και ευτυχής ύστερα από έναν χρόνο γάμου με τον Νικόλαο, πυκνώνουν οι φήμες για επισημοποίηση του δεσμού νεαρής κόρης μεγαλοεπιχειρηματία με πασίγνωστο τραγουδιστή της pop.

Συνάδελφός του πάντως, εξίσου γοητευτικός και με προοπτικές για διεθνή καριέρα, κατέφθασε στις Σπέτσες με το ολοκαίνουργιο, εντυπωσιακό, 62 μέτρων, yacht CRΝ Dislopen της Ferretti, το οποίο ανήκει σε μεγαλοεπιχειρηματία φίλο του.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ