από metereologos.gr
Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
 

…Και ο Λουμίδης στους καφέδες του

 
σχόλια (228)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
   
  Πικρός καφές Λουμίδη | 21/08/2011 17:12
  Αγαπητέ κ. Πρύτανη. Απορώ με την επιμονή σας ή καλύτερα με την εμμονή σας. Υποστηρίζετε με πάθος την μη αλλαγή ενός καθεστώτος του οποίου κατά βάθος θέλετε την αλλαγή γιατί πολύ καλά γνωρίζετε ότι νοσεί. Απόδειξη ότι κανένας σας δεν έγινε ότι έγινε με προσόντα, πλην του πτυχείου, τα οποία αποκτήθηκαν σε Ελληνικά πανεπιστήμια για τον απλούστατο λόγο ότι μεταπτυχειακή εκπαίδευση και έρευνα είναι έννοιες πρακτικά ανύπαρκτες στην Ελλάδα και φταίτε και εσείς γι αυτό. Κομματικοποίηση, φαυλότητα, ευνοιοκρατία, ρουσφέτι, εκβιασμοί, διαπλοκή και άλλα τινα Ελληνοπρεπή "προτερήματα" αντίθετα, καθορίζουν ή προσδιορίζουν την λειτουργικότητα των Ελληνικών ΑΕΙ και μη βιαστείτε να αρνηθείτε γιατί είμαι και εγώ "εις εξ υμών ή ημών". Και αφήστε και τον Λουμίδη και τον κ. Μπουτάρη ήσυχους. Είναι και αυτοδημιούργητοι και επιτυχημένοι.
  IKB
  απάντηση12
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ύστατο όπλο, και ορθώς, η ειρωνεία! | 19/08/2011 15:17
  Ο κ. Πρύτανης, σωστά, αναρωτιέται πώς είναι δυνατό οι επιχειρηματίες (εξ ορισμού: "κυνηγοί" του κέρδους) και γενικά αυτό το μικτό σχήμα διοίκησης να λύσει τα κακώς κείμενα των πανεπιστημίων. Σε άλλου είδους προκλήσεις ανταποκρίνονται οι επιχειρηματίες και σε άλλου τα πανεπιστήμια. Η κοινή ομολογία ότι πρέπει κάτι να γίνει στο χώρο των πανεπιστημίων δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει ασμένως ή απεγνωσμένα αποδεκτό ό,τι προτείνεται. Ο κ. δήμαρχος όταν ασκεί τα δημαρχιακά του καθήκοντα δεν πιστεύω ότι σκέφτεται ως επιχειρηματίας, ασχέτως αν στις αποφάσεις του παίζουν ρόλο η επιχειρηματική του εμπειρία και οι επιχειρηματικές του ικανότητες. Σίγουρα θα προσπαθεί να απεκδυθεί το ρόλο του επιχειρηματία και να "ενδυθεί" το ρόλο του δημάρχου, που και ένας απλός πολίτης γνωρίζει ποια είναι τα αντικειμενικά γνωρίσματα του ρόλου αυτού. Άρα θέλουμε ένα επιχειρηματία να μπεί στο ρόλο του πανεπιστημιακού προκειμένου να πράξει ορθώς κατα τη συμμετοχή του στο σχήμα διοίκησης του ιδρύματος. Με λίγα λόγια ξεκινάμε ένα πείραμα χωρίς να γνωρίζουμε εκ των προτέρων την πιθανή του εξέλιξη. Και στα νοσοκομεία τοποθετήθηκαν managers παρ' όλα αυτά είναι καταχρεωμένα και κακοδιοικούμενα. Τα πανεπιστήμια είναι δημόσια ιδρύματα και όλα τα δημόσια ιδρύματα αντιμετωπίζουν τις ίδιες κακοδαιμονίες: δημοσιοϋπαλληλική συμπεριφορά, έλλειψη οράματος/προγραμματισμού, αξιοποίηση χαρακτηριστικών/ στοιχείων της υπηρεσίας για ίδιον όφελος και πλουτισμό των υπηρετούντων σ' αυτήν, συντεχνιακή αντίληψη κ.α. που τα γνωρίζουν όλοι. Δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι η προτεινόμενη μεταρρύθμιση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα αντιμετωπίσει τα παραπάνω προβλήματα. Και για να μην ξεφύγω εντελώς από το σκοπό αυτού του σχολείου που είναι μια "νότα" υποστήριξης του πρύτανη, τελειώνω λέγοντας ότι αποτελεί φίμωση του πρύτανη να χαρακτηρίζουμε αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο εκφράζει την πικρία του και την απογοητευσή του όταν βλέπει ότι όλοι οι άλλοι οι πιο ευγενείς τρόποι που μεταχειρίστηκε δεν είχαν κανένα απότέλεσμα.
  Νίκος Βαρελάς
  απάντηση31
   
   
  ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ | 12/08/2011 19:47
  Εξαιρετικό το κείμενο του πρύτανη του ΑΠΘ. Αν και του χώρου της κυβέρνησης, προς τιμήν του, με οξυδέρκεια και αυστηρή λογική (και εύστοχους παραλληλισμούς) απογύμνωσε πλήρως την "αδαμαντοπούλειο" στόχευση αντιδημοκρατικής μετάλλαξης του ελληνικού πανεπιστημίου και μετατροπής του σε ένα απολύτως αυταρχικό θεσμικό έκτρωμα. Πράγματι, για όποιον καταλαβαίνει, η επιχειρούμενη νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρύθμιση στην ανώτατη παιδεία, όχι μόνον εν πολλοίς αίρει την όποια δημοκρατική κατάκτηση στη ζωή των ΑΕΙ, αλλά τα υποβαθμίζει και ως προς την καθαυτό ακαδημαϊκή τους λειτουργεία.
  ΓΛ
  απάντηση1314
   
   
  Η φαντασία στην εξουσία !! | 12/08/2011 15:25
  Αγαπητέ συνάδελφε (μετά συγχωρήσεως) κ. Μυλόπουλε, η πιρουέττα σας είναι καταπληκτική. Προφανώς ένας μη-πανεπιστημιακός Έλληνας (στη Διοίκηση ενός Πανεπιστημίου) πρέπει να ταυτίζεται με έναν Τούρκο ή έναν Σκοπινό (πώς και δεν τον ονομάσατε Μακεδόνα;) στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης !!! Πράγματι, απορώ που δεν το είχαμε σκεφθεί όλοι εμείς οι εγκάθετοι (του Υπουργείου ? της Κυβέρνησης ? αλλού τινός κέντρου διάλυσης των Πανεπιστημίων ? εσείς θα το ξέρετε καλύτερα, γιατί εμείς -εν τη αφελεία μας δεν το γνωρίζουμε !!) οι οποίοι ανησυχούμε με το κατάντημα των Ιδρυμάτων στα οποία υπηρετούμε, όπου οι πάντες πληρώνονται όταν απεργούν (μέχρι σήμερα τουλάχιστον), όπου το 8-ωρο των εργαζομένων αρχίζει στις 8.30 και τελειώνει στις 14.00, όπου οι "Συνελεύσεις" των φοιτητών μας αποφασίζουν πότε λειτουργεί το Πανεπιστήμιο και πότε όχι, όπου η "κατάληψη" αποτελεί μέρος της "εκπαιδευτικής διαδικασίας", όπου ποτέ δεν "χάνεται" εξάμηνο -ακόμη και χωρίς καθόλου μάθημα-, όπου πολλοί εκ των συναδέλφων έχουν χρόνια να μπουν σε αίθουσα ή εργασήριο, ενώ άλλοι που δεν παραχωρούν αμέσως την αίθουσα όπου διδάσκουν στις γκρούπες για ... να τα πούνε δέρνονται επί τόπου, .... Είναι προφανές ότι όποιος δεν στηρίζει αυτήν την "εξαίρετη" κατάσταση των Πανεπιστημιακών μας πραγμάτων είναι κάτι σαν Τούρκος αντιδήμαρχος στη Θεσσαλονίκη, κάτι σαν Σκοπινός Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, κάτι σαν Αλβανός Υπουργός Παιδείας. Πολύ ωραία το τοποθετείτε κ. Πρύτανη!! ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ (Εγγονόπουλος, Μπολιβάρ): Μετά τήν επικράτησιν της νοτιοαμερικανικής επαναστάσεως στήθηκε στ' Ανάπλι και τη Μονεμβασιά, επί ερημικού λόφου δεσπόζοντος της πόλεως, χάλκινος ανδριάς του Μπολιβάρ. Όμως, καθώς τις νύχτες ό σφοδρός άνεμος πού φυσούσε ανατάραζε με βία την ρεντιγκότα του ήρωος, ο προκαλούμενος θόρυβος είτανε τόσο μεγάλος, εκκωφαντικός, πού στέκονταν αδύνατο να κλείση κανείς μάτι, δεν μπορούσε νά γενεί πλέον λόγος για ύπνο. Έτσι οι κάτοικοι εζήτησαν και, διά καταλλήλων ενεργειών, επέτυχαν την κατεδάφιση του μνημείου.
  Εγκάθετος Πανεπιστημιακός
  απάντηση128
   
   
  προς τι τοσο μισος? | 11/08/2011 10:54
  Προσπαθω να καταλαβω απο πού προκυπτει ολο αυτο το μισος και η χολη που αποπνεουν τα περισσοτερα σχολια. Δεν ειναι λογικο, οπως και σε αλλους τομεις της κοινωνιας, να υπαρχουν επιορκοι, διεφθαρμενοι και διαπλεκομενοι αναμεσα στους Πανεπιστημιακους? Μηπως θα ηταν ενδιαφερον να αναλυσει κανεις την ανθρωπογεωγραφια αυτων των ανθρωπων για να δει οτι ολοι τους εχουν γαλουχηθει και υποστηριχτει απο τα δυο μεγαλα κομματα και οτι μαζι με αυτους στα ΑΕΙ συνυπαρχουν χιλιαδες μελη ΔΕΠ που κανουν φιλοτιμα τη δουλεια τους, μερικοι απο αυτους με πραγματικη αυτοθυσια, που εκπαιδευουν και καθοδηγουν με μηδενικη χρηματοδοτηση νεους ανθρωπους που συνεχιζοντας την επιστημονικη τους καριερα διαπρεπουν στο εξωτερικο? Δεν ειναι ενδιαφερον οτι σε αυτους τους προθυμους κλεινει παλι τια ο ματι η κ. Διαμαντοπουλου, ικανοποιωντας τους το παγιο αιτημα για μη αποκλειστικη απασχοληση και δινοντας τους την ευκαιρια να θησαυρισουν απο χιλιες μεριες, ενω ταυτοχρονα εξαθλιωνει τους υπολοιπους που δεν ειναι προθυμοι να πουλησουν γην και υδωρ? γιατι απαξιωνονται συνολικα ανθρωποι με πολυετη εμπειρια σε κεντρα αριστειας στο εξωτερικο, με αποκλειστικη αφοσιωση στη δουλεια τους και εγκαλουνται μαλιστα απο ανθρωπους σαν την ιδια την κ. Διαμαντοπουλου ή και τον Πρωθυπουργο, των οποιων η επαγγελματικη μεχρι τωρα πορεια βασιστηκε αποκλειστικα στην κομματικη τους ενταξη η και στο ονομα τους?
  Αντα Κεβρη
  απάντηση151
   
   
   
  απορια | 10/08/2011 13:25
  πραγματικά, δεν καταλαβαίνω γιατί όλος αυτός ο κόσμος βρήκε τοόοσο χαμηλού επιπέδου το έν λόγω άρθρο!!! Εμπεριέχει και αλήθειες... Έχω την άισθηση οτι κάποιοι πάνε πάλι να διαμορφώσουν "κοινή γνώμη"... είναι δηλαδή τόσο άχρηστα τα πανεπιστήμια μας, αξίζουν τόοοση απαξίωση...ναι πολλά δεν "δουλέυουν καλά¨, καθόλου καλά και χρειάζονται αλλαγές...αλλά απο ποιούς...την Ανούλα, τον γιωργάκη, 2 φορες υπουργός Παιδείας...ποιοί δηλλαδή πανε να αλλάξουν τα πράγματα, ποιοί πάνε να σώσουν τη χώρα και τα ΑΕΙ μας, αυτοί που συμμετείχαν στην καταστροφή τους...γιατί τόσο μένος για ένα πρύτανη ...τον οποίο έλαχιστα γνωρίζω...και όχι για μια Υπουργό...που όλοι ξέρουμε τι έκανε και κυρίως τι δεν έκανε τόσα χρόνια...και κάτι άλλο, γιατί ο κ Μπουτάρης, τον οποίο "πάω πού", "ανακατεύεται τόσ πολύ με τα ΑΕΙ, πόσο καλά γνωρίζει απο συστήματα παιδείας...αναρωτιέμαι
  ΚΔ
  απάντηση2023
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Χουλιγκανισμός, ανώτατο στάδιο του κομματοσκυλισμού | 10/08/2011 12:53
  Ντροπή σου. Δηλαδή εσύ που βρίζεις τον πρύτανη γλείφεις την Διαμαντοπούλου; Άποψη έχεις κι εσύ, άποψη έχει κι αυτός. Γιατί θα πρέπει να γλείφετε κάποιον;
  αντιχούλιγκαν
  απάντηση109
   
   
  με ξένα κόλλυβα... | 10/08/2011 12:52
  Από τη στιγμή που το ελληνικό πανεπιστήμιο χρησιμοποιεί και καταναλώνει δημόσια περιουσία και δημόσιους πόρους (εκτάσεις, κτίρια, μισθούς, κλπ.) το ΑΥΤΟδιοίκητο δεν είναι υπόθεση μόνο των μελών του. Το τι θα κάνει το ΑΠΘ που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι υπόθεση όλων μας, από το Δήμαρχο της πόλης μέχρι τον τελευταίο πολίτη στη Γαύδο που πληρώνει τους φόρους του για την παδεία. Αν κύριε Μυλόπουλε θέλετε το ΑΥΤΟδιοίκητο να ερμηνεύεται ως ένα πανεπιστήμιο που αυτό, και μόνον αυτό, θα κάνει ότι γουστάρει με τα χρήματα και την περιουσία του ελληνικού λαού τότε να βρείτε κανα ιδιωτικό πανεπιστήμιο να γίνετε πρύτανης. Με ξένα κόλλυβα δε μπορείτε να κάνετε μια ζωή μνημόσυνα. Φτάνουν πια οι θάνατοι, πρέπει τα πανεπιστήμια να αναγεννηθούν επιτέλους.
  Σωκράτης Δημητριάδης
  απάντηση1913
   
   
  Μπράβο κ. Μυλόπουλε! Επιτέλους να ειπωθεί η αλήθεια.. | 10/08/2011 12:38
  Το άρθρο του Πρύτανη Καθηγητή Μυλόπουλου είναι απολύτως εύστοχο και διασκεδαστικό. Φαίνεται όμως ότι μάλλον δημοσιεύθηκε σε λάθος εφημερίδα που έχει αναγνώστες και "σχολιαστές" που στερούνται στοιχειωδώς της αίσθησης του χιούμορ αλλά και της δημοκρατικής παιδείας. Αλλιώς οι δεκάδες διαμαρτυρόμενοι θα γνώριζαν ότι το Ελληνικό Σύνταγμα (άρθρο 16 §5) ορίζει ρητά ότι "H ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται απoκλειστικά από ιδρύματα πoυ απoτελoύν νoμικά πρόσωπα δημoσίoυ δικαίoυ με ΠΛΗΡΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ". Είναι ο ένας από τους δύο θεσμούς αυτοδιοίκησης που προβλέπει. Ο άλλος είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Γιαυτό και οι παραλληλισμοί και οι διασκεδαστικές αναλογίες που επικαλείται πολύ εύστοχα. Τι ζητούν ο Δήμαρχος κ. Μπουτάρης και οι συνυπογράφοντες; Να έχουν λόγο στη διοίκηση του ΑΠΘ (και των άλλων πανεπιστημίων) οι επιχειρηματίες (και άλλοι "επίλεκτοι" των γραμμάτων και τεχνών") επειδή όπως γράφουν "οι φοιτητές ξοδεύουν τα λεφτά τους στη Θεσσαλονίκη". Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Δεν φτάνει δηλαδή που οι επιχειρηματίες της πόλης έχουν για πελάτες του φοιτητές πρέπει και να τους διοικούν; Έλεος πια με αυτό τον χαμηλού επιπέδου λαϊκισμό που δυστυχώς ξεκινά από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας και την κ. Διαμαντοπούλου! Ακριβώς στην ίδια λογική γιατί είναι παράξενο οι χιλιάδες τουρίστες της πόλης να μη θέλουν να έχουν λόγο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου με συμμετοχή στη διοίκησή του; Έχει απολύτως δίκιο ο Μυλόπουλος. Το ζήτημα είναι απλά ένα ζήτημα δημοκρατίας: είτε μας αρέσει η αυτοδιοίκηση και η δημοκρατία στα πανεπιστήμια και στη χώρα είτε με έωλα επιχειρήματα υπέρ της αποτελεσματικότητας θέλουμε αυταρχική επιβαλλόμενη διοίκηση (διορισμένος πρύτανης, κοσμήτορας κλπ) σύμφωνα με το νόμο Διαμαντοπούλου. Τα δε κροκοδείλια δάκρυα για τους νέους επιστήμονες που φεύγουν από τη χώρα γιατί τάχα δεν τους παρέχουμε καλή εκπαίδευση αναρωτήθηκε άραγε κανείς εκεί στις άλλες χώρες τις Ευρώπης που πάνε γιατί βρίσκουν δουλειά; Χαζοί είναι οι κουτόφραγκοι που τους προσλαμβάνουν; Μπράβο!!
  Ανώνυμος Πανεπιστημιακός
  απάντηση3127
   
   
  Μα τί κατάντια.. | 10/08/2011 06:23
  ένας Πρύτανης να γράφει τέτοιου επιπέδου άρθρα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα! Αυτή είναι η μεσοαστική τάξη της χώρας μας κύριοι, μία τάξη κρατικοδίαιτη που όχι μόνο δεν θέλει τη πρόοδο της χώρας αλλά έχει βολευτεί με την υπανάπτυξή της!
  Θοδωρής
  απάντηση5323
   
   
   
  Περί επιπέδου του πρύτανη Μυλόπουλου | 10/08/2011 00:52
  Είναι φανερή η εμπάθεια των αρνητικών σχολίων που επικεντρώνονται στο δήθεν χαμηλό επίπεδο του Πρύτανη. Πρόκειται για άκριτη απαξίωση των ελληνικών ΑΕΙ, και όσοι σχολιάζουν με αυτόν τον τρόπο παπαγαλίζουν την προπαγάνδα των ΜΜΕ. Η δημοκρατία, η δωρεάν και ποιοτική παιδεία την αντιπαραθέτουν με την ολιγαρχική διοίκηση των ΑΕΙ τύπου επιχείρησης, και ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΈΝΗ (με δίδακτρα) κατάρτιση επιπέδου ΙΕΚ.
  ΓΔ
  απάντηση1947
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Μπορεί και να αξίζει να το διαβάσετε | 10/08/2011 00:37
  Δημοσιεύτηκε: Αύγουστος 09 2011 18:42 Η Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) κρίνει από ικανοποιητικά έως πολύ καλά, τα προγράμματα σπουδών περισσότερων από τα μισά τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ, "ορισμένα μάλιστα εφάμιλλα της αριστείας", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση. Τα υπόλοιπα στο: http://news247.gr/ellada/paideia/ekthesh_gia_ta_aei_kai_tei_ths_xwras.1323676.html
  KK
  απάντηση102
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Η αφάνταστη ελαφρότητα του κ. Πρύτανη | 10/08/2011 00:31
  Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που σχεδόν ΟΛΑ τα σχόλια εδώ συμφωνούν μεταξύ τους. Συνήθως οι γνώμες είναι αντικρουόμενες, και σχεδόν πάντα αφήνουν να διαφανεί η κομματική τοποθέτηση των εκάστοτε σχολιαζόντων τα άρθρα. Περιέργως, αυτή τη φορά ΟΛΟΙ (και είναι εντυπωσιακά πολλοί) συμφώνησαν, πέρα από τα κόμματά τους, ότι ο κ. Πρύτανης είναι, το λιγότερο, για σφαλιάρες. Εύγε κ. Πρύτανη!!!! Με το γελοίο και παιδαριώδες άρθρο σας, προκαλέσατε, τουλάχιστον, την Εθνική Ομοψυχία των αναγνωστών. Προτείνω να αφήσετε το ΑΠΘ και να βγάζετε "δεκάρικους" στην πλατεία. Θα πέσει πολύ γέλιο (οι ντομάτες είναι ακριβές).
  Μπάμπης...
  απάντηση1718
   
   
   
  "εμφιλοχωρούν" και όχι "εμφυλλοχωρούν" | 10/08/2011 00:14
  Θα παρακαλούσα τον κ. πρύτανη να διπλοελέγχει τα κείμενα που δίνει προς δημοσίευση (και που ίσως του ετοιμάζει η γραμματέας του), γιατί εκτίθεται ανεπανόρθωτα γράφοντας "εμφυλλοχωρούν" αντί του "εμφιλοχωρούν". Οι νέοι μαθαίνουν (ενίοτε λάθος) ορθογραφία από αυτά που διαβάζουν... Ίσως στα μάτια κάποιων τέτοια λάθη να μειώνουν και τη βαρύτητά των απόψεών του που περιέχονται στα κείμενα.
  Άρτεμις Χατζησάββα
  απάντηση1911
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Αφιερωμένο | 09/08/2011 23:01
  Εξαιρετικά αφιερωμένο στο κύριο Μυλόπουλο! http://tinyurl.com/4xl4wlr Απ'ότι φαίνεται, δεν σας έχουν σε τόση μεγάλη εκτίμηση και στα social networks.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση511
   
   
   
  Ζητούνται ταβερνιάριδες για διοίκηση ΑΠΘ, πληροφορίες εντός. | 09/08/2011 22:47
  Όλοι κατακρίνατε το ύφος του Μυλόπουλου, εκείνο το "στο πανεπιστημίου μπορεί να έχει λόγο και ο τελευταίος ταβερνιάρης" του Μπουτάρη δεν το παρατηρήσατε;Σε τι ύφος δηλαδή έπρεπε να απαντήσει;Εγώ είμαι φοιτητής στο Πολιτικών Μηχανικών, και τον είχα και καθηγητή ο ανθρωπος είναι καλός επιστήμονας ούτε ισχύουν οι βλακείες που διαβαζα για πελατειακές σχέσεις ούτε οτι είναι ΣΥΡΙΖΑ, ο άνθρωπος ΠΑΣΟΚ είναι ή τουλάχιστον ήταν και δεν θυμάμαι να κάνει διακρίσεις.Επίσης χωρίς να έχει παρακολουθήσει κανένας αυτά που προτείνει για πραγματικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει το πανεπιστήμιο και το εμποδίζει στο να γίνει πραγματικά βιώσιμο, λέει μια άποψη.Όπως μας έλεγε ένας άλλος καθηγητής οι απόψεις είναι σαν τις κ@@πίδες όλοι έχουν από μία.Ο Μυλόπουλος δεν είναι κανένας τύπος που θέλει στάσιμο το πανεπιστήμιο ούτε ήταν και κανένας χωρίς ερευνητικό αργόσχολος, ίσως έχει πολιτικές φιλοδοξίες, που δεν το βρίσκω και κακό, αλλά τουλάχιστον για εμάς που είμαστε μέσα στο πανεπιστήμιο προασπίζεται ένα αγαθό που λέγεται μόρφωση και μπορεί στους ανθρώπους των επιχειρήσεων να μην λέει τίποτα γιατί δεν θέλουν επιστήμονες αλλά κάποιον να τους βγάλει μια άδεια ή να τους περάσει τα σχέδια στην πολεοδομία.Λυπάμαι αλλά οι σπουδές δεν σημαίνουν κατ' ανάγκη δουλειά πρέπει να υπάρχει σύνδεση με την αγορά εργασίας αλλά αυτό δε σημαίνει πως απλά θα παράγουμε πτυχία με 3 2 στα πολυτεχνεία λες και είμαστε μπακάλικα και παίρνουμε μισό κιλό πτυχίο, ούτε επειδή τo Holywood δεν θα επενδύσει στην καλών τεχνών πάει να πει πως την κλείνουμε.Επίσης όχι δεν έχει και ο τελευταίος ταβερνιάρης λόγο στο πανεπιστήμιο, επειδή παίρνω μπουγάτσα από το μαγαζί του δεν πάει να πει πως θα καθορίσει και την πολιτική του ιδρύματος.΄Οσο για την προσέλκυση βαλκάνιων φοιτητών είναι η ίδια κοντόφθαλμη λογική των επαρχιακών ΤΕΙ, να ανοίξει και ένα ΤΕΙ στην πόλη να έρθουν φοιτητές να τα ακουμπάνε στην τοπική κοινωνία.Επίσης αλίμονο αν δεν υπάρχουν άξια άτομα είτε στο ΠΑΜΑΚ είτε στο οικον. του ΑΠΘ για να διοικήσουν .
  Π.Θ
  απάντηση1739
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Η αβάσταχτη ελαφρότητα του κ. Πρύτανη | 09/08/2011 21:57
  Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που σχεδόν ΟΛΑ τα σχόλια εδώ συμφωνούν μεταξύ τους. Συνήθως οι γνώμες είναι αντικρουόμενες, και σχεδόν πάντα αφήνουν να διαφανεί η κομματική τοποθέτηση των εκάστοτε σχολιαζόντων τα άρθρα. Περιέργως, αυτή τη φορά ΟΛΟΙ (και είναι εντυπωσιακά πολλοί) συμφώνησαν, πέρα από τα κόμματά τους, ότι ο κ. Πρύτανης είναι, το λιγότερο, για σφαλιάρες. Εύγε κ. Πρύτανη!!!! Με το γελοίο και παιδαριώδες άρθρο σας, προκαλέσατε, τουλάχιστον, την Εθνική Ομοψυχία των αναγνωστών. Προτείνω να αφήσετε το ΑΠΘ και να βγάζετε "δεκάρικους" στην πλατεία. Θα πέσει πολύ γέλιο (οι ντομάτες είναι ακριβές).
  Μπάμπης...
  απάντηση128
   
   
  ΜΠΡΑΒΟ | 09/08/2011 21:39
  Μία εύστοχη και λογική κριτική στο νομοσχέδιο της κ. Διαμαντοπούλου το οποίο προωθεί εκτός από τα δίδακτρα και τη κατάργηση της Δημοκρατίας.
  SL
  απάντηση1438
   
   
   
  Πολλά ελληνικά ΑΕΙ είναι διεθνώς ΑΡΙΣΤΑ! | 09/08/2011 21:11
  Διαβάζοντας πολλά από τα παραπάνω σχόλια αισθάνομαι ότι χάνουμε τη διάκριση αλήθειας και ψεύδους. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τις αλήθειες: πολλά ελληνικά πανεπιστήμια είναι διεθνώς ΑΡΙΣΤΑ. Ανάμεσα σ' αυτά και το ΑΠΘ. Σας παραπέμπω στο http://tvxs.gr/node/90307. Υπάρχουν και πολλά προβλήματα και ανάγκες βελτίωσης, "εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο". Στα αλήθεια πιστεύει κανείς ότι μπορεί να πετύχει μια μεταρρύθμιση που ακολουθεί μια συνολικά συγκρουσιακή στρατηγική; Αυτό είναι συνταγή κατεδάφισης, άλμα στο κενό. Όταν όλοι οι αξιόλογοι συνάδελφοι μεταναστεύσουν θα αναρωτιόμαστε τι έφταιξε... Δεν αξίζει μια τέτοια καταστροφική προοπτική στην κοινωνία μας. Γιώργος Αγγελόπουλος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Καίμπριτζ Επίκ. Καθηγητής Πανεπ. Μακεδονίας
  Γ. Αγγελόπουλος
  απάντηση1744
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων