Τα νεύρα του κουρέλια! Ο λόγος για τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Ι. Σγουρό, ο οποίος βρισκόταν για διακοπές με την οικογένειά του στη Χαλκιδική αλλά εκλήθη πίσω εσπευσμένως για να ασχοληθεί με τους ιδιοκτήτες ταξί και την απεργία τους. Γιατί κάποιος έπρεπε να βγει μπροστά για να λυθεί το θέμα. Ετσι έχει παρέα και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης στο λάβαρο της πρωτεύουσας!

***
Ο,τι μπορεί κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Η. Μόσιαλος για να δείξει ότι οι θυσίες και οι στερήσεις πρέπει να ξεκινάνε από τους κυβερνώντες και δεν αφορούν μόνο τον λαό. Στο πλαίσιο των προσπαθειών του όχι μόνο αρνήθηκε να ανακαινίσει ή να μετακομίσει το γραφείο του, όχι μόνο αποφάσισε να ελαττώσει την ομάδα των συνεργατών των αλλά και πληρώνει από την τσέπη του έξοδα τα οποία δικαιολογεί η υπηρεσία του. Αναφέρομαι στους καθημερινούς καφέδες του αλλά και στο κινητό τηλέφωνό του, η χρήση του οποίου επιβαρύνει πλέον αποκλειστικά και μόνο εκείνον. Οπότε, καλό θα ήταν οι «πράσινοι» συναγωνιστές του που εξακολουθούν να επωφελούνται των διευκολύνσεων που τους παρέχει το χρεοκοπημένο κράτος και δεν πληρώνουν λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας, όποτε τους καλεί να του το κλείνουν και να τον καλούν πίσω. Είναι ένας τρόπος για να μην τον καταχρεώνουν τον άνθρωπο…

***

Αν «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει», πιάνουν, ως φαίνεται, άλλου είδους… αισθητικές παρεμβάσεις. Αυτό επισημαίνει με επιστολή του προς τη γενική γραμματέα Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Σύμφωνα με την οποία: «Πριν από λίγες εβδομάδες μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας έγιναν αποδέκτες προφορικής καταγγελίας από συνάδελφο αρχαιολόγο της αλλοδαπής ότι σε επιγραφές που εκτίθενται στο Μουσείο της Ακρόπολης έχει γίνει σύγχρονη επέμβαση με τη χρήση επίθετου χρώματος στην εγχάραξη των γραμμάτων. Το γεγονός επιβεβαίωσαν μέλη του ΔΣ με αυτοψία. Τέτοιου τύπου επεμβάσεις σε σημαντικά μνημεία εκπίπτουν των αρμοδιοτήτων του ΔΣ του Μουσείου της Ακρόπολης. Είμαστε βέβαιοι ότι, αν είχε υποβληθεί η σχετική μελέτη στα αρμόδια συμβούλια και στις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, θα είχε γνωστοποιηθεί στο ΔΣ του Μουσείου ότι υπάρχουν άλλοι ενδεδειγμένοι τρόποι έκθεσης των επιγραφών ώστε να είναι αναγνώσιμες στο ευρύ κοινό (ειδικός πλάγιος φωτισμός, μεταγραφή του κειμένου σε πινακίδα κτλ.) χωρίς καμία αλλοίωση της αυθεντικής τους μορφής».

*
Ο Σύλλογος Αρχαιολόγων καταγγέλλει ότι «δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η Διοίκηση του Μουσείου της Ακρόπολης λειτουργεί πέρα και έξω από τη δεοντολογία των ελληνικών δημόσιων μουσείων, αλλά και εκτός του νομικού πλαισίου που διέπει τη διαχείριση των αρχαιοτήτων, με κίνδυνο να εκτεθεί η χώρα και το επιστημονικό δυναμικό του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού» και ζητάει από την κυρία Μενδώνη «να μας ενημερώσετε, και με την ιδιότητά σας ως διδάκτορος της επιγραφικής, με ποιον τρόπο ελήφθη η απόφαση για την αλλοίωση των μνημείων, αν το όργανο που την έλαβε είχε την αρμοδιότητα να το κάνει, αν ρωτήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και σε ποιες ενέργειες θα προβεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να αποκατασταθεί η τήρηση της νομιμότητας και των διεθνώς αποδεκτών επιστημονικών πρακτικών». Κάτι μου λέει ότι μετά το λίφτινγκ (με λέιζερ) στο οποίο υποβλήθηκαν οι Καρυάτιδες και άλλα εκθέματα σε λίγο θα έχουμε και επιχείρηση… ντεμακιγιάζ! Αν και, όπως μαθαίνω, η κυρία Μενδώνη επιμένει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

***

Κουίζ: Επιβεβαίωσε ότι ανήκει πάντα στη ΝΔ. Επισήμανε όμως και ότι, παρά τις βαθιές ρίζες του στη Δεξιά, έχει «αριστερό λόγο». Και δήλωσε ότι «ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να είναι ένας καλός πρωθυπουργός»; Ποιος είναι ο… multi-έθνικ πολιτικός που ή ζει σε βαθιά σύγχυση ή έχει βαλθεί (με τις από τηλεοράσεως εμφανίσεις του) να μας συγχύσει εντελώς; Ο ευρών κερδίζει CD με ποντιακά τραγούδια.

***