Να δεχτώ ότι η Αστυνομία δεν κατάφερε να ελέγξει τα επεισόδια. Οτι έριξε πολλά χημικά. Οτι σημειώθηκαν κρούσματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Καμία αντίρρηση. Να ελεγχθούν, λοιπόν, οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν. Αυστηρά.

Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας… Το θέμα είναι ότι η Αθήνα έζησε μια απίστευτη έκρηξη καταστρεπτικής βίας και την Αθήνα δεν την κατέστρεψε η Αστυνομία.

Δεν έσπασε η Αστυνομία τα μάρμαρα, ούτε η Αστυνομία πλιατσικολόγησε τα μαγαζιά, ούτε έκλεισε τα ξενοδοχεία, ούτε ξήλωσε την πλατεία Συντάγματος, ούτε λεηλάτησε τις τράπεζες, ούτε έβαλε φωτιά στα περίπτερα και στα δέντρα.

Την Αθήνα την κατέστρεψαν ομάδες διαδηλωτών ή όπως αλλιώς θέλετε να τους ονομάσετε. «Κουκουλοφόροι» με ή χωρίς κουκούλες, εξαγριωμένοι με βερμούδες και αντιασφυξιογόνες μάσκες, βάνδαλοι με βαριοπούλες, μολότοφ και χειρουργικές μάσκες για τα δακρυγόνα.

Αυτούς παρακολουθούσαμε να κατεδαφίζουν την πόλη μας (τους). Και αυτούς είδαμε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση να διασύρουν τη χώρα μας (τους). Για να αντισταθούν, υποτίθεται, στο Μεσοπρόθεσμο- ωραία αντίσταση!

Διότι το ζήτημα τελικά είναι εξαιρετικά απλό.

Μπορεί κανείς να έχει όποια γνώμη θέλει για το μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο (οι αναγνώστες γνωρίζουν, άλλωστε, ότι ο γράφων δεν συμπεριλαμβάνεται στους θαυμαστές τους…), αλλά κανένας δεν έχει δικαίωμα στο όνομα της όποιας γνώμης να διαλύει μια πόλη και μια χώρα.

Κανένας δεν έχει δικαίωμα για το όποιο παράπονο, την όποια ανοησία, ακόμη και την όποια αδικία να σπρώχνει την Ελλάδα στη χρεοκοπία επειδή αισθάνεται ότι χρεοκόπησε ο ίδιος.

Διότι τη χώρα δεν την απειλεί το παρακράτοςπου έτρεξαν να ανακαλύψουν οι τερατολόγοι της Αριστεράς.

Τη χώρα την απειλεί η παρακοινωνία. Την απειλούν οι εργολάβοι της χρεοκοπίας. Οι «κουκουλοφόροι» και οι πολυάριθμοι δημοσιογραφικοί συμπαραστάτες τους. Ενας υπόκοσμος που μιζάρει στην καταστροφή. Τα ξοφλημένα συμφέροντα που θέλουν να μας επιστρέψουν στη δραχμή. Και οι τυχάρπαστοι που εμπορεύονται κραυγές και αμφισβήτηση.

Αυτοί μας απειλούν. Αυτοί θα μας εξοντώσουν όσο ασκούν το δικαίωμα να κατεδαφίζουν ανενόχλητοι και ανεμπόδιστοι- στο όνομα κάποιας ιδεολογίας, κάποιας φιγούρας ή απλώς της τσέπης τους.

Και αυτό αποτελεί πραγματική «αντιδημοκρατική εκτροπή», που λέει και ο Τσίπρας- όχι αν έπεσαν περισσότερα ή λιγότερα χημικά…

Διότι από το παρακράτος ή από την Αστυνομία ή από τους συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ μπορούμε μια χαρά να φυλαχτούμε και μόνοι μας. Από την παρακοινωνία, όμως, ποιος θα μας προφυλάξει;

jpretenteris@dolnet.gr


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ