Είναι μερικές φορές που νιώθεις ότι το κράτος σε θεωρεί παντελώς ηλίθιο. Κι άλλες φορές που νιώθεις ότι το κράτος διοικείται από ηλίθιους.

Ισχύουν και τα δύο όταν διαβάζεις την είδηση ότι το υπουργείο Οικονομικών , έπειτα από τόσους φόρους, αποφάσισε να επιβάλει και πάλι έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Ας δούμε πρώτα γιατί γίνεται αυτό: Επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε ότι είναι άδικα τα μέτρα της μείωσης του αφορολογήτου ορίου και της εξίσωσης του φόρου στο πετρέλαιο. Επειδή λοιπόν η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν μπορούν να επιβαρυνθούν με 500 ή 1.000 ευρώ οι βορειοελλαδίτες, αποφάσισε να χαρατσώσει βορειοελλαδίτες και μη, με 2000 ευρώ!

Ας δούμε τώρα τι θα φορολογηθεί με την έκτακτη εισφορά. Όλα ανεξαιρέτως τα εισοδήματα που έχουν δηλωθεί, ως ετήσιο εισόδημα και έχει ήδη φορολογηθεί με συντελεστή έως 45%!

Δηλαδή για ένα εισόδημα, που έχει φορολογηθεί στη πηγή, έχει φορολογηθεί ξανά στο τέλος του έτους, έχει επιβαρυνθεί με ΦΠΑ, ΦΑΠ, ΕΤΑΚ, τέλη κυκλοφορίας και αμέτρητους έμμεσους φόρους, έρχεται τώρα ένας εξυπνάκιας και το φορολογεί και πάλι με 4%.

Κι όχι μόνον αυτό. Δεν φορολογεί μόνο το εισόδημα που έβαλε στην τσέπη του ο φορολογούμενος. Φορολογεί και τον φόρο που εισέπραξε το κράτος!

Αν για παράδειγμα μια οικογένεια έχει ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 50.000 ευρώ (δηλαδή άνδρας και γυναίκα έχει καθαρό μισθό 1.500 ευρώ τον μήνα), επειδή θεωρούνται πλούσιοι, πληρώνουν για φόρο κάθε χρόνο περίπου 20.000 ευρώ!

Κι έρχεται με την έκτακτη εισφορά το κράτος και τους φορολογεί, όχι μόνο για τις 30.000 ευρώ που εισέπραξαν, αλλά και για τις 20.000 που πλήρωσαν φόρο και δεν είδαν ποτέ!

Με αυτό το απλό κόλπο (που στα δικαστήρια θεωρείται απάτη) το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει ότι φορολογεί το 4% του εισοδήματος, ενώ στην ουσία παρακρατά από τους πολίτες έναν ολόκληρο μισθό κάθε χρόνο! (στη συγκεκριμένη περίπτωση η έκτακτη εισφορά θα είναι 2.000 ευρώ)

Έχουμε λοιπόν έναν υπουργό Οικονομικών που για να μην μειώσει λίγο το αφορολόγητο όριο, καταργεί μονομιάς το δώρο των Χριστουγέννων!

Αυτό με απλά λόγια λέγεται κλοπή. Κι όποιος επιβάλει έκτακτη εισφορά έπειτα από τόσους φόρους, είναι απλώς απατεώνας! Ο πρώτος απατεώνας που επέβαλλε έκτακτη εισφορά ήταν ο Ι. Παπαθανασίου. Κι εκείνος που έχει κάνει την έκτακτη εισφορά σπορ, ενώ μέχρι πριν από δύο χρόνια την κατήγγειλε, είναι ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Για να ξέρουμε για ποιους μιλάμε…