Δεν προλάβαμε να ξεμπερδέψουμε με τον Μπιν Λάντεν και άρχισε το παραμύθι. Γιατί ο Ομπάμα δεν δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες; Ηταν πραγματικά ο Μπιν Λάντεν αυτός που σκοτώθηκε; Ή μήπως οι Αμερικανοί έστησαν μια μούφα επιδρομή και αργά ή γρήγορα θα ξαναδούμε τον τύπο με το μπουρνούζι σε κανένα Αλ Τζαζίρα να ψέλνει τα σαλαμαλέκουμ του; Η απορία είναι εύλογη.

Από τη στιγμή που οι Αμερικανοί κατάφεραν να μας πείσουν ότι πήγαν στο φεγγάρι, όπου, ως γνωστόν, δεν πάτησαν ποτέ, πώς είναι δυνατόν να δεχθούμε αβασάνιστα ότι κατάφεραν να σκοτώσουν αυτόν τον ιερό πολεμιστή, που λέει και η Χαμάς;

Και από τη στιγμή που η CΙΑ κρυμμένη πίσω από τον Μπιν Λάντεν (της οποίας, ως γνωστόν, ήταν πράκτορας…) συνεννοήθηκε με τη Μοσάντ για να χτυπήσουν τους Δίδυμους Πύργους αφού προηγουμένως φρόντισαν να προειδοποιήσουν κάποιες χιλιάδες εβραίους που δούλευαν εκεί, γιατί να μη δεχθούμε ότι η ίδια CΙΑ έβγαλε από τη μέση τον Μπιν Λάντεν τώρα που δεν της ήταν πια χρήσιμος;

Βεβαίως, εκείνοι που ανακάλυψαν ότι ο Μπιν Λάντεν ήταν πράκτορας της CΙΑ είναι περίπου οι ίδιοι που είχαν βρει στο παρελθόν ότι και ο Νίκος Πλουμπίδης ήταν πράκτορας των Αμερικανώνάρα, δεν ξέρω πόσο σοβαρά πρέπει να παίρνουμε τις διαβεβαιώσεις τους…

Θα μου πείτε φυσικά ότι το παραμύθι και η μπαρούφα είναι μέρος της ζωής μας. Αλλοι πιστεύουν ότι το δημόσιο χρέος είναι μια διεθνής κερδοσκοπική συνωμοσία εναντίον του ελληνικού λαού. Κι άλλοι είναι βέβαιοι (το διάβασα πρόσφατα σε βιβλίο άγγλου πανεπιστημιακού…) ότι το Κυπριακό αποτελεί άλλη μια εβραιοσιωνιστική πλεκτάνη.

Κι ακριβώς επειδή το παραμύθι έχει καταναλωτές, υπάρχουν κόμματα και μέσα ενημέρωσης έτοιμα να το πουλήσουν. Ετσι, η πραγματικότητα δεν είναι ποτέ αυτό που βλέπουμε και που ακούμε. Αλλά κάτι άλλο που επιμελώς αποκρύπτουν όσοι «σερβίρουν» (υποτίθεται) αυτά που βλέπουμε και που ακούμε.

Ο καθένας ονομάζει πραγματικότητα μια δική του αντίληψη των πραγμάτων και μέμφεται καχύποπτα όσους παρουσιάζουν κάποια πραγματικότητα διαφορετική από εκείνη που νομίζει. Αντε μετά να συνεννοηθείς.

Το σκηνικό αυτό καλλιεργεί μια κουλτούρα της παράνοιας, η οποία ριζώνει όλο και περισσότερο στη χώρα μας. Και η οποία με υποχρεώνει να επαναφέρω μια παλαιότερη πρότασή μου: τη φορολόγηση της μπαρούφας. Ο καθένας δικαιούται να υποστηρίζει ότι ο Μπιν Λάντεν ήταν πράκτορας των Αμερικανών, ότι τη Λαίδη Ντι δολοφόνησαν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και ότι ο Χένρι Κίσινγκερ θέλει να εξοντώσει τους Ελληνες, αρκεί να καταβάλει τον αντίστοιχο «φόρο μπαρούφας». Μπορεί οι μπαρούφες να μην περιοριστούν. Αλλά τα δημόσια έσοδα θα ανακουφιστούν σημαντικά.

jpretenteris@dolnet.gr

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ